به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، احمد علیرضا بیگی در جلسه بررسی مشکلات اقتصادی تولید، بابیان اینکه اساساً هر کشوری برای توسعه نیازمند به منابع مالی است و تلاش میکند تا این منابع را چه از داخل و چه از خارج کشور تأمین کند، اظهار داشت: ابتدا باید به جذب سرمایهگذاران اقدام کنیم و سپس به سرمایهگذاران این اطمینان داده شود تا سرمایهای که میآورند در چارچوب بستهای مشخص که پیش از آن بررسی کرده سودآور خواهد بود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس افزود: بسیاری از کشورها به سرمایهگذاران خارجی از نظر سرمایه اطمینان خاطر داده و در این زمینه قوانین تسهیلکننده تصویب میکنند تا به نحوی سرمایهها را جذب کنند.
وی، نتیجه سرمایهگذاری خارجی را توسعه و رونق تولید و اشتغال عنوان کرد و گفت: سرمایهگذاری خارجی علاوه بر رونق تولید و اشتغال و بهبود وضعیت معیشتی مردم، سبب ثبات و امنیت نیز میشود.
بیگی با تأکید بر اینکه کشورهای مختلف برای جذب سرمایهگذاری خارجی با همدیگر رقابت میکنند تصریح کرد: اگر بخواهیم در کشورمان سرمایهگذاری خارجی جذب کنیم بایستی ابتدا شرایط اقتصادی کشور را با دنیا یکسان کنیم در حالی که اگر این یکسانسازی صورت نگیرد سرمایهگذاران خارجی به بخشهایی سوق پیدا میکنند که منافع غیرواقعی تعریفشده است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس تأکید کرد: عمده سرمایهگذاریهای خارجی در کشور ما عموماً در حوزههای نفت، پتروشیمی و بخشی دیگر هم در حوزه صنعت خودرو معطوف شده است و متأسفانه تاکنون سرمایهگذاری خارجی در بخش کشاورزی نداشتهایم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عمده بخشهای اقتصادی کشور ما به دست دولت اداره میشود، ابراز داشت: به لحاظ اینکه بخشهای متعددی از اقتصاد به دست دولت اداره میشود بههیچعنوان دولتها حاضر نیستند از سود و منافع بگذرند و همواره سعی میکنند تا سیطره خود را حفظ کنند و این امر موجب شده تا شرایط غیرواقعی اقتصادی به وجود آید.
نایبرئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تصریح کرد: دولتها به خود اجازه میدهند تا در قیمت نرخ ارز دخل تصرف کنند.
بیگی بابیان اینکه سیاستهای غلط دولت و رویکردهای بانک مرکزی که متأثر از سیاستهای دولت است سونامی و بحران اقتصادی به وجود میآورد، گفت: دولت معتقد است برای ثابت نگهداشتن قیمت اجناس، خود را ملزم به تثبیت نرخ ارز میداند در حالی که اگر اعمالنظر دولت به بانک مرکزی به حداقل برسد بسیاری از مشکلات قابلحل خواهد بود.
وی تأکید کرد: تا زمانی که سیاستهای دولت در بانک مرکزی اعمال شود طبیعتاً بحران اقتصادی و عدم تثبیت نرخ ارز و سکه نیز ادامه خواهد داشت.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با تأکید بر اینکه بحرانی که در مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز شاهد بودیم این به سرمایهگذاران خارجی پیام میدهد که زمینه برای سرمایهگذاری در کشور فراهم نیست، گفت: بانک مرکزی در خصوص نوسانات نرخ ارز و سکه در برابر مجلس پاسخگو نیست آن دستگاهی که باید پاسخگو باشد دولت است.
بیگی با ذکر اینکه دخالت برخیها از دولت در 4 مورد طرح سؤال از رئیسجمهور اجازه نداده تا نمایندگان مردم پاسخ قانعکنندهای در خصوص مشکلات روز کشور بگیرند، خاطرنشان کرد: تا به امروز چهار مورد طرح سؤال از رئیسجمهور در مجلس مطرحشده و تعدادی از نمایندگان این طرح را امضاء کردهاند اما به لحاظ دخالت عوامل بیرونی و جلب رضایت نمایندگان، برخی از نمایندگان امضاء خود را پس گرفتهاند.
نایبرئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس گفت: صرفنظر از وظیفه نظارتی و قانونی در طرح سؤال از رئیسجمهور به خاطر منافع منطقهای تنها بخشی از موضوع است و برخی از نمایندگان به لحاظ موفقیت دولت و سیاستهای آن خود را متعهد میدانند این یعنی سیاسیکاری، در حالی که نمایندگان وظیفهدارند در هر شرایطی از حق و حقوق مردم دفاع کنند.
وی با اشاره به اینکه در سال 90 بر اساس نتیجه سرشماری نفوس و مسکن در کشور یکمیلیون و 200 هزار نفر کارآفرین داشتیم ولی در سرشماری سال 95 این آمار به 800 هزار نفر کاهشیافته است، افزود: کاهش 400 هزار نفر کارآفرین از مدار تولید و کارآفرینی مایه تأسف است.
بیگی گفت: سال 95 به دلیل ناامنی اقتصادی در کشور 32 میلیارد دلار سرمایه از کشور خارجشده است در حالی که اگر سوء مدیریتها به وجود نمیآمد سرمایهای به این میزان در کشور باقی میماند میتوانست نقش مؤثری در اقتصاد ایفاء کند.