خدمات آزمایشگاهی تحت تاثیر طرح تحول سلامت

  • یکشنبه 2 اردیبهشت 1397 ساعت 20:17

اخبار => سایر رسانه ها

رئیس آزمایشگاه مرجع منطقه‌ای سل و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به چالش های طرح تحول سلامت، گفت: خدمات آزمایشگاهی تحت تاثیر این مشکلات قرار گرفت.
خدمات آزمایشگاهی تحت تاثیر طرح تحول سلامت

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، غلامرضا حمزه لو مسئول محور نقش و جایگاه آزمایشگاه های تشخیص پزشکی در آینده طرح تحول سلامت، اظهارداشت: طرح تحول سلامت با سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و نیز ارتقای کیفیت خدمات از اردیبهشت ۹۳ در حوزه درمان و بیمارستان‌ها اجرا شد و در ادامه در سال ۹۴ در حوزه بهداشت با هدف توسعه خدمات بهداشت اولیه در جهت ارتقای سطح مراقبت های بهداشتی برای همه گروه های سنی تکمیل شد.

وی افزود: در راستای اجرای سیاست‌های طرح تحول سلامت در حوزه ارائه خدمات آزمایشگاهی، شبکه دانشگاهی ارائه خدمات آزمایشگاهی متشکل از آزمایشگاه‌های مراکز درمانی، بهداشتی آموزشی و پژوهشی با اهداف ارائه خدمات معتبر و بهنگام و رفع نیاز نظام سلامت به خدمات آزمایشگاهی، سازماندهی شد.

رئیس آزمایشگاه مرجع منطقه‌ای سل و بهداشت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: طرح تحول سلامت با چالش‌های جدی به خصوص در تامین منابع پایدار و همچنین ارائه بیش از حد خدمات غیرضروری (تقاضای القایی) مواجه شد که ارائه خدمات آزمایشگاهی را نیز در بخش درمان و بیماران بستری تحت تاثیر قرار داد.

حمزه‌لو بیان داشت: در حوزه ارائه خدمات آزمایشگاهی همانند سایر حوزه‌های ارائه خدمات سلامت در مرحله اول طرح تحول سلامت، راهبرد اصلی توسعه خدمات آزمایشگاهی مد نظر قرار گرفت و همچنان که با شکل گیری آزمایشگاه‌های ارجاع در مراکز بیمارستانی، نیاز به خدمات تخصصی بیماران تامین شد.

وی با اشاره به جایگاه آزمایشگاه در نظام مراقبت از بیماری‌های واگیر نظیر مراقبت از سل، آنفلوانزا و تشخیص ایدز، گفت: با شکل گیری و تکمیل آزمایشگاه های مرجع منطقه ای و آزمایشگاه‌های قطب با توجه به خدمات تخصصی مورد نیاز ارتقاء قابل توجه ای یافت. همچنین نظام مراقبت از بیماری‌های غیر واگیر نظیر با ادغام برنامه غربالگری سرطان روده بزرگ در بالغین تا ۷۵ سال و همچنین غربالگری قند و چربی در بالغین که دارای اندیکاسیون های غربالگری هستند، توجه موثری داشته است.

رئیس آزمایشگاه مرجع منطقه‌ای سل و بهداشت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: در مرحله جدید طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم و در راستای اجرای سیاست‌های سلامت در برنامه ششم توسعه و نیز  محدودیت های موجود در تامین منابع پایدار طرح تحول سلامت و همچنین با توجه به نقاط ضعف برنامه در مرحله اول ،رویکرد مسئولین نظام سلامت  و آزمایشگاه مرجع سلام، اصلاح ساختار ارائه خدمات با تاکید بر مدیریت بهره برداری، کاهش هزینه ها، سطح بندی، ارتقاء کیفیت خدمات است.

حمزه‌لو گفت: برای این منظور راهبردهای ۹ گانه‌ای با همکاری ذینفعان در بخش دولتی و خصوصی تنظیم شده است که متناظر با آنها برنامه عملیاتی مربوطه تدوین و در بازه زمانی مناسب ابلاغ و اجرایی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: به‌نظر می رسد در صورت اجرایی شدن این سیاست‌ها با اولویت بخش دولتی عدالت در دسترسی به خدمات با کیفیت برای مردم و برنامه های نظام سلامت، بخصوص برنامه کاهش ۲۰ درصدی بار بیماری‌های غیر واگیر شامل بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت و سرطان های شایع  تا سال۲۰۳۰ میلادی که در تعهد نظام سلامت کشور به سازمان جهانی بهداشت است گام های بلندی را در ایفای نقش آزمایشگاه‌های پزشکی بردارد.

رئیس آزمایشگاه مرجع منطقه‌ای سل و بهداشت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: در این زمینه همکاری بخش خصوصی بسیار تعیین کننده و مهم بوده و امید است همانطور که از قبل زمینه تعامل و همکاری از طرف انجمن‌های علمی و جامعه آزمایشگاهی جهت اجرای برنامه‌ها و سیاست های نظام سلامت فراهم بوده است در ادامه نیز این  تعامل و همراهی بیشتر از پیش بوجود آمده تا با ایفای نقش خود در رسیدن به اهداف نظام سلامت جایگاه واقعی آزمایشگاه‌ها بیشتر از پیش ظهور و بروز پیدا کند.


تعداد بازدید : 238

ارسال نظر

ارسال