به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، امیرهومن کریمی وثیق افزود: باید در سال «حمایت از کالای ایرانی» حمایت ها منطقی باشد تا مصرف کننده و تولید کننده هر 2 سود ببرند، در غیر این صورت در بلندمدت یکی از آنها حذف می شود.
کریمی وثیق اضافه کرد: باید متعهد شویم کالاهایی کیفی و قابل رقابت با قیمتی معقول تولید کنیم؛ در این صورت تولید کالاهای ایرانی تداوم می یابد.
** یکسان سازی نرخ ارز مشروط به ثبات، بسیار خوب است
مدیرعامل شرکت نفت و گاز سرو که با مشارکت بخش خصوصی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در سال 1383 تاسیس شد، گفت: راه نجات از شرایط کنونی بویژه با توجه به نوسان دلار، تولید است؛ وقتی تولید می کنیم، بیکاری، تورم و نقدینگی از بین می رود.
وی تصریح کرد: یکسان سازی نرخ ارز مشروط به ثبات و تداوم آن، بسیار خوب است اما باید مراقب بود این شرایط از کنترل خارج نشود؛ زیرا بخش زیادی از اقتصاد ایران به خارج از کشور وابسته است.
به گفته وی، شوک های ارزی باعث می شود شرکت ها «دست به عصا» حرکت کنند اما وقتی شرایط اقتصادی باثبات باشد، برنامه ریزی ممکن می شود؛ زیرا مهمترین شرط تولید، شرایط بدون تنش است.
این فعال صنعتی بیمه تامین اجتماعی، مالیات بویژه مالیات بر ارزش افزوده و نرخ بالای سود تسهیلات بانکی را «بمب های صنعت» خواند که به عنوان مهمترین ترمزهای تولید عمل می کنند.
به گفته وی، شرکت های خارجی در مناطق ویژه اقتصادی بدون هیچ هزینه ای واردات دارند اما شرکت های ایرانی باید 9 درصد هزینه مالیات بر ارزش افزوده بپردازند.
** لزوم بررسی وضع دامپینگ و قوانین تعرفه
شرکت نفت و گاز سرو از سال 1383 با ورود به حوزه کاتالیست، توانسته است بخش زیادی از نیاز مجتمع های پتروشیمی، پالایشی و فولادی کشور را برطرف کند.
مدیرعامل این شرکت تصریح کرد: کاتالیست های تولیدی ما 50 تا 60 درصد ارزان تر از کالای مشابه اروپایی و 10 تا 15 درصد ارزان تر از نمونه های هندی و چینی تولید می شود اما به گواه نتایج عملکرد گزارش شده از کیفیتی در حد تولیدات اروپایی برخوردار است.
کریمی وثیق گفت: با رقبای بسیار قدرتمندی در بازار بین المللی روبروییم که برای حضور در بازار جذاب ایران از هیچ تلاشی فروگذار نیستند و با دامپینگ قیمتی تا 50 درصد زیر قیمت، برای تولیدکنندگان ایرانی مشکل آفرین شده اند.
وی یادآوری کرد در سال های گذشته تعرفه 20 درصدی واردات کاتالیست وضع نامتعارف را پدید آورد و دیگر ابزار کارآمدی نیست و انتظار می رود دستکم تا 35 درصد افزایش یابد.
تولید انواع کاتالیست های صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد و نیز طراحی و اجرای واحدهای تولید نفت مصنوعی (جی.تی.ال) در شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو موجب شد ایران به جمع معدود کشورهای تولیدکننده کاتالیست در جهان حضور یابد و تولید این محصولات را از انحصار خارج کند.