به گزارش اقتصادآنلاین، پرهام رضایى، نایب رئیس اتاق بازرگانى ایران و هند در نشست خبرى که امروز با موضوع نقش تشکلهاى جوانان در بهبود فضاى کسب و کار و تسهیل ورود جوانان به بازار کار برگزار شد، اظهار کرد: بعد از چندین سال بحث و اختلاف نظر در مورد تشکیل انجمن جوانان بالاخره این انجمن شکل گرفت.
وی ادامه داد: در ایران در سال ١٣٨٥ که نزدیک به انتخابات اتاق ایران بود، با توجه به نقش پررنگ آن کلید تشکیل این انجمن زده شد؛ اما متاسفانه بعد از انتخابات به فراموشى سپرده شد.
رضایى اظهار کرد: در سال ١٣٩٦ بالاخره مسئولان به نقطه نظر مشترکى در زمینه تشکیل این انجمن رسیدند و اتاق تهران چندین جلسه را براى برگزاری انتخابات برگزار کرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانى ایران و هند خاطرنشان کرد: در زمان ریاست فعلی اتاق بازرگانى تهران بازرگانان شاهد تغییر و تحولات عمده اى در این اتاق بودند و بازرگانان در این زمان تحولاتى در حوزه بازرگانى تجربه کردند که پیشتر این تحولات را تجربه نکرده بودند و تقریبا بخشى از خواستههاى بازرگانان برآورده شد.
وی افزود: با توجه به تغییرات عمده اى که در اتاق بازرگانى شکل گرفت، هدف عمده ما تشکیل یک انجمن براى برآورده شدن کمبودها و برطرف شدن مشکلات جوانان است.
رضایى افزود: در حال حاضر درخواست ما ایجاد تشکلهاى استانى و ملى براى ایجاد کسب و کار جوانان زیر نظر اتاق بازرگانى ایران است که تاکنون شکل نگرفته است.
نایب رئیس اتاق بازرگانى ایران و هند اظهار کرد:در زمینه استارتاپها باید گفت که جوانان در این زمینه بسیار موفق عمل کردند و در زمینه اقتصادى آمارهایى را از خود نشان دادند که حیرت انگیز است. بنابراین جوانان از طریق ایجاد انسجام میتوانند تحول بزرگى را در کشور ایجاد کنند.
رضایى با بیان اینکه جانشین پرورى در اتاق بازرگانى از اهمیت ویژهای برخوردار است، خاطرنشان کرد: از پیشکسوتان اتاق بازرگانى باید بخواهیم تا ضمن میدان دادن به جوانان، اجازه مشارکت در بحثهاى اتاق بازرگانى را به جوانان بدهند تا زمینه ساز تحولات بزرگى در اقتصاد کشور باشند.
نایب رئیس اتاق بازرگانى ایران و هند گفت: جوانان دهه ٦٠ با مشکلات بسیار زیادى مواجه هستند و تلاش ما بر این است تا از طریق مشارکت در این انجمنها زمینه بهبود وضعیت اشتغال آنها را فراهم کنیم.
در ادامه این نشست میلاد بختیاری، عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی ایران گفت: با تشکیل این انجمن برای جوانان به دنبال ایجاد تشکل مستقل و تقویت فضای کسب و کار هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: ما وزارتخانهای با عنوان وزارت ورزش و جوانان داریم اما تاکنون وزیر این مجموعه اقدام موثری برای جوانان ما انجام نداده است.
بختیاری با اشاره به برقراری ارتباط بین دولت و جوانان، گفت: به طور حتم باید اقداماتی در راستای تقویت استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان صورت گیرد.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی ایران خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی یکی از ارگانهایی تلقی می شود که می تواند اطلاعات و آمار دقیقی را در اختیار جوانان قرار دهد، بنابراین مرکز آمار اتاق بازرگانی باید به عنوان یکی از نهادهای آمار دهنده نقش خود را پررنگ و اقداماتی را برای تقویت آن انجام دهد.
عطاالله اشرفی اصفهانی،عضو انجمن واردکنندگان سم وکود ایران و یکی دیگر از اعضای این ائتلاف نیز اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی،شبکهسازی کارآفرینی و جانشین پروری سه هدف اصلی تشکیل این انجمن است تا جوانان از طریق یکنهاد قانونی پیگیر مطالبات خود باشند.
وی با بیان که سن وزیر ورزش و جوانان در ایران بیش از شصت سال است، گفت:در حال حاضر مجموعههای بزرگ اقتصادی توسط دولتی تا و مدیرعاملهایی با بیش از ۵۰ سال سن اداره میشود در حالی که توسعه اقتصادی باید به دست جوانان و در بخش خصوصی دنبال شود.
عضو انجمن واردکنندگان سم وکود ایران با اشاره به اینکه مبارزه با فساد تنها از طریق واگذاری امور به بخش خصوصی محقق میشود،گفت:در این راستا برای جانشین پذیری اقتصاد باید مهارت افزایی و آموزشهای مدیریتی انجام شود که انجمن جوانان این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
هدیه بهرام پور،نماینده زنان این ائتلاف نیز اظهار کرد:با توجه به فرهنگ و مشکلات اجتماعی موانع زیادی بر سر راه حضور زنان در اقتصاد وجود دارد بر همین اساس انجمن جوانان به جایگاه زنان توجه ویژه دار دو سه کرسی را به زنان اختصاص داده هرچند که با تفکیک جنسیتی مخالفیم و باید بر اساس شایستهسالاری کرسی تا بین زنان و مردان تقسیم شود.
وی با اشاره به مشکلات زنان در عرصه جامعه گفت:زنان برای ورود به کسبوکار با مشکلاتی از نظیر جذب سرمایه ،نبود فرهنگ مدیریت زن در اجتماع و نپذیرفتن این موضوع از سوی مزدان مواجه هستیم و امیدواریم از طریق این تشکل مطالبات رنان در محیط کارآفرینی را پیگیری وبا مسئولان چانه زنی کنیم.