به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
عصرایران؛ مجله تصویری سلاح- تیتان یک خودروی میدانی مدولار، هیبریدی و بدون سرنشین است که پروژه مشترک دو کمپانی Milrem (دفتر مرکزی آن در کشور استونی قرار دارد) و QinetiQ North America (شرکت تکنولوژی دفاعی چند ملیتی بریتانیایی که در نقاط مختلف از جمله انگلستان، آمریکای شمالی و همچنین استرالیا شعبه دارد) محسوب می شود. از این خودروی میدانی بدون سرنشین در مجمع سالیانه انجمن ارتش آمریکا که به اختصار AUSA نامیده می شود، در سال 2016 رونمایی شده و بر اساس محصولی دیگر از کمپانی Milrem به نامTHeMIS (سیستم پیاده نظام مدولار هیبریدی) توسعه یافته است. جالب است بدانید که تیتان توسط ارتش آمریکا برای مشارکت در فاز نخست برنامه ای تحت عنوان "مانور حمل و نقل تجهیزات جوخه"، برگزیده شد. گفته می شود این وسیله نقلیه نقش مهمی در نجات جان سربازان با انجام وظایف خطرناک در مناطق جنگی بر عهده دارد. این در حالی است که احتمال آسیب دیدن راننده و نیروهای نظامی با توجه به طراحی بدون سرنشین آن، به طور کلی حذف شده است.
THeMIS
تیتان
طراحی خودروی میدانی بدون سرنشین تیتان
تیتان یک خودروی میدانی بدون سرنشین و چند منظوره است که می توان آن را به منظور افزایش کارایی و ارتقای عملکرد، تنظیم مجدد کرد. لازم به ذکر است که در طراحی این محصول نظامی، از یک سیستم رباتیک آزمایش شده در محیط های جنگی نیز استفاده شده است. این پلت فرم به طور کلی متشکل از دو ماژول زنجیردار است که به وسیله یک محفظه مخصوص حمل بار به یکدیگر متصل می شوند. این طراحی باز فرصتی ویژه در راستای افزودن تجهیزات و سیستم های نظامی مختلف برای حضور در طیف متنوعی از ماموریت های جنگی را مهیا ساخته است. تیتان 200.6 سانتی متر طول، 210.8 سانتی متر عرض و 101.6 سانتی متر ارتفاع دارد. فضای بارگیری نیز ابعادی معادل 182.8 در 121.9 سانتی متر را در اختیار اپراتور قرار می دهد که قادر به حمل 907 کیلوگرم محموله است.
از جمله دیگر نقش های تعریف شده برای این خودرو می توان به ایستگاه تسلیحات کنترل شونده از راه دور، مشارکت در عملیات های شناسایی و پاک سازی مسیر اشاره کرد. همانطور که گفته شد انعطاف پذیری تیتان برای نصب و استفاده از سیستم های باربری چند منظوره ضمن افزایش کارایی مجموعه و کاهش هزینه های مربوطه، حجم کاری سربازان را نیز کاهش داده است. استفاده از این خودرو بر اساس نوع ماموریت مورد نظر می تواند به صورت بدون سرنشین و یا همراه اپراتور صورت گیرد. امکان به کار گیری دوربین های مختلف، سیستم های تصویربرداری مادون قرمز و دید در شب هم انجام موفقیت آمیز عملیات های متفاوت طی روز و یا شب را تسهیل کرده است. از طرف دیگر ارسال فرمان های مورد نظر و کنترل تیتان، به واسطه یک کنترل گر رباتیک تاکتیکی ساخت کمپانی QinetiQ North America صورت می پذیرد. این کنترل گر رباتیک در قالب یک سیستم جیبی مجهز به مانیتوری 6.5 اینچی، در اختیار اپراتور قرار می گیرد.
از نظر نیروی محرکه، تیتان با استفاده از یک جفت ماژول هیبرید دیزلی- الکتریکی تغذیه می شود که خود مجهز به یک ژنراتور 10kW JP8 و باتری های اسید- سربی یا لیتیم- یون هستند. این مجموعه همچنین قدرت کافی برای شارژ دستگاه های جانبی را نیز در اختیار دارد. در صورت استفاده از حالت تمام الکتریکی، حداکثر برد بیش از 20 کیلومتر و استقامت دو ساعته را می توان برای تیتان متصور شد. این در حالی است که هیبرید دیزلی- الکتریکی، حداکثر برد 100 کیلومتری و استقامت 72 ساعته را تضمین خواهد کرد. موارد مذکور در مجموع سرعتی معادل 24 کیلومتر در ساعت را برای این خودرو فراهم کرده اند. از جمله دیگر ویژگی های مهم تیتان می توان به قابلیت آفرود فوق العاده آن اشاره کرد. امکان جا به جایی این مجموعه از طریق بالگردهای نظامی نیز وجود خواهد داشت.
مطالب مجله تصویری سلاح را در این لینک دنبال کنید.