به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، علیرضا مهاجر اظهار داشت: در سال زراعی جاری 180 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت گیاه کلزا رفته که این میزان نسبت به سال زراعی گذشته 40 درصد رشد داشته و وزارت جهاد را به برنامه های از پیش طراحی شده برای تولید دانه روغنی نزدیک کرده است.
وی گفت: پیش بینی می شود با تولید 350 هزار تن دانه روغنی کلزا ، علاوه بر صرفه جویی 450 هزار دلاری ارز برای خرید کنجاله و روغن خام ، 16 تا 18 درصد از نیاز داخلی کشور به دانه های روغنی تأمین شود.
وی تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در وزارت جهاد کشاورزی، 70 درصد از نیاز کشور به دانه های روغنی باید در داخل تولید شود.
مهاجر گفت : در حال حاضر 2 نوع کلزای بهاره و زمستانه در کشور تولید می شود که 70 درصد از نیاز بذر هبیرید کلزای بهاره برای کشت در مزارع ، در داخل کشور تولید می شود.
وی تصریح کرد: تا 2 سال پیش امکان تولید بذر هیبرید کلزای رقم زمستانه در داخل کشور وجود نداشت ولی با برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی ، فعالیت های تحقیقاتی و عملی برای تولید این رقم از بذر کلزا نیز آغاز شده و نتایج قابل قبولی حاصل شده که امیدواریم بتوانیم نیاز داخلی کشور به بذر هیبرید زمستانه نیز در داخل تولید و تأمین شود.
وی با اشاره به خرید تضمینی محصول کلزا توسط دولت گفت: کلزا تنها محصولی است که قیمت خرید تضمینی آن نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
مجری طرح خودکفایی دانه های روغنی در کشورگفت: سال گذشته هر کیلوگرم محصول کلزا 27 هزار و 830 ریال خریداری شد که با برنامه ریزی دولت، این رقم در سال زراعی جاری به ازاء هر کیلوگرم به 28 هزار 665 ریال افزایش یافته است.
مهاجر افزود: گرمای زمستان سال گذشته، به بخشی از مزارع کلزار کشور صدمه وارد کرد که هوای معتدل بهار، بخشی از این خسارات را جبران نمود.
وی بیان کرد: سرمای اواخر فروردین و بارش بی سابقه برف در برخی از مناطق کشور ، به بخشی از محصول کلزا در مزارعی که گیاه به غلاف رفته بود خسارت وارد کرد که این خسارت توسط بیمه کشاورزی تأمین می شود.