تولید قارچ ترافل برای اقتصادی کردن و صیانت از جنگل‌های بلوط و باغ‌های فندق

  • شنبه 5 اسفند 1396 ساعت 16:3

اخبار => سایر رسانه ها

تولید ارقام ارزشمند قارچ ترافل سیاه به منظور صادرات و اقتصادی کردن و صیانت از جنگل های بلوط کشور در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
تولید قارچ ترافل برای اقتصادی کردن و صیانت از جنگل‌های بلوط و باغ‌های فندق

 مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی اظهار داشت: در سه ماهه نخست امسال بیش از ۳۵ تن قارچ ترافل بومی تولید شده در عرصه های جنگلی مناطق زاگرس و استان های شمالی به کشورهای اروپایی صادر شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مهندس غلامرضا تقوی با بیان این که قیمت ترافل سیاه بومی موسوم به Aestivum در بازار داخلی هر کیلوگرم بین ۳۵ تا ۱۰۰ هزار تومان و در بازارهای بین المللی ۱.۵ تا ۶ میلیون تومان معامله می شود، گفت: تولید قارچ ترافل یکی از مصادیق اجرایی شدن برنامه اقتصادی مقاومتی و اقتصاد درونزا و برون نگر است.

وی افزود: برای تولید ارقام ارزشمند قارچ ترافل طرح فنی و اجرایی آن تهیه و پنج استان لرستان، ایلام، اردبیل، گلستان و گیلان به عنوان پایلوت انتخاب شده اند.

تقوی ادامه داد: در استان لرستان با تفاهمی که برای اجرای طرح تولید قارچ ترافل Aestivum با استانداری و رییس سازمان جهاد کشاورزی این استان انجام داده ایم قرار است، این رقم قارچ در سطح ۴ هکتار کشت شود.

وی اظهار داشت: قارچ ترافل با ریشه گیاهانی مانند فندق و درختان بلوط همزیستی دارد و به احیا و صیانت از جنگل ها و اقتصادی تر شدن باغ های فندق کمک می کند.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی تصریح کرد: به ازای هر هکتار کشت قارچ ترافل پس از پنج سال می توان ۲۰ تا ۹۰ کیلوگرم محصول در عرصه های جنگلی و باغ های فندق تولید کرد و تا ۳۰ سال نیز قابلیت برداشت وجود دارد.

وی تلقیح قارچ ترافل از طریق تزریق به ریشه برای تقویت درختان قدیمی بلوط که دچار تنش زیستی و محیطی شده اند را از برنامه های این دفتر عنوان کرد.

تقوی افزود: قارچ ترافل با توجه به این که از نوع مایکورایزها هستند قادرند عناصر خاک را در ریشه جذب و رطوبت بیشتری در اطراف ریشه درختان بلوط نگهدارند.

وی با اشاره به نیازهای آموزشی و ترویجی تولید قارچ ترافل گفت: به منظور ساماندهی بهره برداران عرفی قارچ ترافل بومی در عرصه های جنگلی درختان بلوط برنامه آموزشی، اطلاع رسانی و ترویجی تدوین شده و نخستین دوره آموزشی در راستای ارتقای تولید، برداشت و بسته بندی این محصول در یکی از استان های شمالی در اسفند ماه امسال برگزار خواهد شد.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی در عین حال اذعان داشت: ورود به تولید این قارچ علاوه بر ارتقای صادرات و حضور در بازارهای جهانی، موجب اشتغالزایی جدید و تقویت حلقه های پیشین و پسین تولید می شود.

وی با اشاره به این که در حال حاضر مرکز تلقیح نهال از طریق قارچ ترافل در کشور موجود نیست، تصریح کرد: چنانچه نهال های تلقیح شده برای اجرای پایلوت، یک بار به کشور وارد و مرکز تلقیح نهال در ایران راه اندازی شود، حلقه نخست این طرح برای تهیه نهاده و حلقه های سورتینگ، بسته بندی و صادرات نیز فعال خواهد شد.

تقوی گفت: در حوزه قارچ، ارقام متنوعی باید داشته باشیم تا در معرض تهدید تک محصولی شدن قرار نگیریم ضمن آن که بتوانیم سرانه مصرف این محصول را که کمتر از یک کیلوگرم در کشور است تا پایان برنامه ششم به بیش از ۱.۵ کیلوگرم برسانیم.

وی افزود: در این راستا طرحی را برای تولید قارچ شیتاکه ، گنودرما و شاه صدف را نیز آماده کرده ایم.


تعداد بازدید : 158

ارسال نظر

ارسال