به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، تحرک جدید عربستان پس از آن صورت می گیرد که زمزمه هایی مبنی بر خروج نیروهای سودانی از ائتلاف عربی به گوش می رسد.
بسیاری از نمایندگان مجلس سودان و برخی از احزاب آن به دلیل شدت گرفتن تلفات جانی نیروهای سودانی مستقر در یمن، خواستار خروج این نیروها از آن کشور شدند.
رویترز در این باره گزارش داد: «عبدالرحمن عثمان» وزیر نفت دولت عمر البشیر اعلام کرد که ریاض نیازهای نفتی خارطوم را به مدت پنج سال تامین خواهد کرد.
عثمان تصریح کرد: براساس توافق صورت گرفته میان دو طرف، عربستان سالانه یک میلیون و 800 هزار تن نفت خام به سودان صادر خواهد کرد.
زمزمه خروج سودان از ائتلاف عربی، همچنین امارات را نیز وادار به واکنش کرد، به گونه ای که براساس اعلام معاون وزارت امورخارجه سودان، یک هیات اماراتی برای گفت و گو درخصوص مسائل اقتصادی وارد سودان شده است.
«عبدالغنی النعیم» روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مذاکرات با هیات اماراتی به ریاست «محمد شرف» معاون امور اقتصادی وزارت امورخارجه امارات در خارطوم انجام شده است.
النعیم تصریح کرد: امارات قصد دارد در بسیاری از زمینه ها از جمله کشاورزی، انرژی و ارتباطات سرمایه گذاری کند.
سودان با بحران هایشدید اقتصادی از جمله کمبود ارزهای خارجی رو به رو است که ناشی از تحریم های چندساله آمریکا بر دولت خارطوم است.
این امر موجب افزایش بی رویه قیمت کالا، مواد غذایی و مشتقات نفتی در خارطوم و دیگر شهرهای سودان شده است.
از سوی دیگر سودان که تا سالهای گذشته یکی از کشورهای صارکننده نفت به شمار می رفت، پس از تشکیل کشور تازه تاسیس سودان جنوبی در سال 2011 که بیش از سه چهارم نیازهای نفتی کشور را تا پیش از استقلال تامین می کرد، به واردکننده مشتقات نفتی تبدیل شده است.
دولت بشیر که پیشتر انتظار حمایت مالی گسترده از متحدان عرب حاشیه خلیج فارس خود بوده است، نتوانسته است به کمک مالی قابل توجهی دست پیدا کند، کشوری که جمعیتی 40 میلیون نفری دارد.