هرسال موقع بررسی بودجه بحث بر سر قیمت نفت و بنزین داغ می شود. امسال نیز این قاعده ساری و جاری بود به طوری که حتی زمزمه های قیمت بنزین لیتری 1500 نقل هر محفلی در میان مردم و مسئولان شد. یک طرف به بحث کارشناسی نشست و طرف دیگر سر تکان داد و با نگرانی گفت«امان از گرانی».به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، دولت پیشنهاد افزایش قیمت را در لایحه بودجه سال اینده آورده اما بهارستان نشینان چندان با این رویکرد موافق نیستند یا حداقل اعتقاد دارند باید در آن تعدیل صورت بگیرد. اتفاقات چند روز اخیر اما فضا را متفاوت تر از قبل هم کرده است، چه آنکه نمایندگانی که برای پرداختن به این موضوع در یک دو دلی به سر می بردند با بالا گرفتن اعتراضات مردمی نسبت به وضعیت اقتصاد و گرانی عزمشان جزم شده تا با این موضوع مخالفت جدی داشته باشند و از این طریق یک حس اطمینان به جامعه تزریق کنند که گرانی دیگری در انتظارشان نیست. این تصمیم در جلسات اخیر کمیسیون تلفیق به عینیت رسید و از نگاه نمایندگان به طور کلی ماجرای افزایش قیمت بنزین منتفی شده است. هرچند باید تا زمان بررسی لایحه در صحن علنی مجلس منتظر ماند تا تصمیم گیری نهایی صورت بگیرد اما هنوز یک سوال باقی مانده و آن اینکه آیا طرح افزایش قیمت بنزین، تصمیمی غیر کارشناسی بود یا تصمیم برای لغو آن کاری پوپولیستی بوده است؟
دولت می خواست دستش را روی زانو خودش بگذارد
قاسم میرزایی نیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در پاسخ به این پرسش که دلیل تصمیم دوگانه دولت و مجلس بر سر بنزین چیست گفت: همواره به این صورت بوده است که دولت یک نرخی را برای افزایش قیمت بنزین ارائه می کرده و این پیشنهاد در کمیسیون ها چکش کاری و بعد به صحن می آید و مورد بررسی قرار می گیرد. لذا اینگونه مسائل از مواردی است که حتما باید درمورد آن بحث کارشناسی شود و اینگونه نیست که به یکباره وارد بازار شود. .
او توضیح داد: در این مورد دولت منابع را نگاه کرده است و به این فکر کرده که چگونه می تواند منابعش را افزایش دهد و از آنجایی که قرار بوده است دستش را روی زانو خود قرار دهد به جای سرمایه گذاری خارجی آسان ترین راه یعنی افزایش قیمت حامل های انرژی را انتخاب کرده است. مجلس هم به هر حال به مردم پاسخگو است؛ ما در روستاها با مشکلات بسیاری مواجه هستیم و حتی این مسئله می تواند یک پاشنه آشیل برای دولت درست کند.
وقتی از میرزایی درمورد بنزین زدنش سوال کردیم گفت: همین دیرز داشتم از دماوند می آمدم سر بابایی ۳۰ لیتر بنزین زدم. من یک پژو ۲۰۶ دارم که با اون دائم میرم دماوند .
افزایش قیمت بنزین تنها راه نبود
کاظم دلخوش از دیگر نمایندگانی بود که بحث های کارشناسی را در مورد قیمت بنزین خالی از تصمیم های دوگانه دانست او گفت: دولت پیشنهاد افزایش قیمت برخی کالاها را داده است و مجلس هم از موضع خود به بررسی آن می پردازد و این بررسی ها بر اساس مشکلات کشور و دولت مورد ارزیابی قرار بگیرد و بر اساس آن این پپیشنهاد مورد چکش کاری قرار بگیرد
او در پاسخ به این سوال که آیا کار دولت غیر کارشناسی بوده است یا کار مجلس پوپولیستی گفت : دولت در برخی موارد یک ضعف مدیریتی دارد و در بخش دیگری هم با کمبود منابع مواجه است که برای رفع این موارد راه حل افزایش قیمت بنزین را انتخاب کرده است؛ بنابراین موضوع نه یک رفتار پوپولیستی است و نه یک موضوع غیر کارشناسی؛ مسئله این است که منابع درآمدی کشور مسیرهای مختلفی دارد و دولت در بخش بنزین و مصرف راحت ترین راه را انتخاب کرده است و به همین دلیل است که ما مخالف آن هستیم و الا اگر زمانی کشورر و مردم مجاب شوند که تنها راه غلبه بر مشکلات کشور افزایش قیمت بنزین است قطعا به این سمت پیش خواهیم رفت.