به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
تعطیلات دو هفتهای مجلس حاشیههایی ایجاد کرد و برخی اعتقاد داشتند زمان برای رفتن به تعطیلات مناسب نبود. هرچند نمایندگان انجام وظایف نمایندگی را رفتن به تعطیلات نمیدانند و معتقدند که در این ایام هم به طور مداوم در حوزههای انتخابیه خود و در همایشها و نشستهای مختلف با مدیران منطقهای و استانی شرکت دارند. «آرمان» در این باره با احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده اصلاحطلب مردم تهران به گفتوگو پرداخت و وی از تشکیل سه کمیته تخصصی و ویژه برای مقابله با جنگ همهجانبه اقتصادی و روانی دشمن خبر داد.**برخی معتقدند زمان مناسبی برای تعطیل شدن جلسات علنی و عدم حضور نمایندگان در پارلمان نبود و با توجه به شرایط سخت کشور، حضور نمایندگان و پیگیری امور از مجلس لازم و ضروری است. نظر شما دراین باره چیست؟
مجلس در سال دو دوره 15روزه تعطیلی دارد که هر دو در فصل تابستان انجام میگیرد. 15 روز اول به دلیل شرایط خاصی که داشتیم، کمی دیرتر انجام پذیرفت و 15 روز دوم به اواخر تابستان و نیمه دوم شهریور منتهی شد. اما این به معنای تعطیل بودن کار نمایندگان نیست؛ کار مجلس و جلسات رسمی صحن تعطیل شده است. اما نمایندگی تعطیل نشده است. نمایندگان به حوزههای انتخابیه خود مراجعه میکنند و با مردم به گفتوگو میپردازند، در نشستها و جلسات استانی و منطقهای و همایش و... شرکت میکنند. در مورد مباحث مهم هم جلسات برگزار میشود. مثل جلسات کمیسیون اقتصادی که این روزها بهطور فشرده با دولت جلسات مشترکی دارند و به مباحث اقتصادی روز از جمله نوسانات ارز و طلا و بازار میپردازند.
**آیا جلسات در کمیسیون فرهنگی مجلس هم برقرار است؟
در کمیسیون فرهنگی هم کمیتههای تخصصی فعال هستند و بررسی موضوعات فرهنگی و اجتماعی ادامه دارد. برخی از این موضوعات به دلیل محرمانه بودن تا حضور نتیجه بیان نمیشود، اما جلسات این کمیسیون هم به شکل منسجم انجام میگیرد. بعضا هم با شخصیتها و چهرههای برجسته حوزه فرهنگ هم دیدارهایی داشتهایم. بنده شخصا با دو تن از مراجع دیداری داشتم و در همین ارتباط در تبریز و در نشست روسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شوراهای کلانشهرها شرکت کردم. موضوع نشست «همافزایی ماموریتهای دستگاههای فرهنگی با یکدیگر» است و مباحثی جدی مطرح شده است.
مدیران کل ارشاد کلانشهرها هم حضور دارند. به همین صورت اکثر نمایندگان عملا مشغول فعالیت هستند و وقت خالی چندانی طی شبانهروز ندارند. اما اگر مجلس تشخیص بدهد که باید جلسه فوقالعادهای برگزار کند، قطعا چنین خواهد شد و باید توجه داشت که تشخیص این مباحث با عرصه عمومی نیست. حضور صرف نمایندگان در جلسات و نطقهای روتین و تکراری که مشکلی را حل نمیکند. مگر قیمت از وقتی مجلس فعال بود و جلسه داشتیم بالا نمیرفت؟ از بیان سخنان پوپولیستی باید پرهیز کنیم.
**اشاره داشتید طرحیهایی را در کمیسیون فرهنگی در دست تصویب دارید که بیان ریز این طرحها محرمانه است. محورهای اصلی این طرحها را میتوانید بیان کنید؟
باید دید نتایج جلسات به چه شکل خواهد بود. یکی از کمیتههای فعال کمیسیون فرهنگی مجلس، کمیته برنامهریزی برای اعتبارات و بودجه حوزه فرهنگی کشور است که تصمیم داریم بودجه فرهنگی کشور طوری مدیریت و مصرف شود که به کیفیت کار فرهنگی و فرهنگ بینجامد به دنبال راهکارهایی برای عدم اتلاف منابع بودجهای حوزه فرهنگ هستیم. در این زمینه جلسات فشردهای با مرکز پژوهشهای مجلس و سازمان برنامه و بودجه داریم.
**برای حوزه فرهنگ بودجه قابل توجهی اختصاص یافته، اما را نتیجه و یا عایدی کارهای فرهنگی چندان قابل دفاع نیست؟
اولا بودجه حوزه فرهنگ نسبت به سایر حوزهها تنها 6دهم درصد است، اگر کسی گفته که بودجه فرهنگی ما کلان است، خلاف به عرض رسانده است، زیاد بودن بودجه بخش فرهنگی کشور دروغ است. اما باید تلاش کنیم تا همین مقدار را هم افزایش دهیم. حال این بودجه کم یا زیاد، باید به درستی و صحیح مصرف شود. ما وظیفه داریم که در این باره نظارت داشته باشیم. هنوز به فصل بودجه ریزی نرسیدهایم، اما از هم اکنون تلاش میکنیم که مشکلات بودجهای این حوزه رفع شود. از اهالی فرهنگ، رسانه و هنر هم درخواست میکنیم که به ما کمک کنند تا مجلس با همافزایی و همفکری اهالی فرهنگ، طرحها و برنامهها را به سرانجام نیکی برسانیم.
**البته منظور کثرت مراکز تصمیمگیر و سیاستگذار این حوزه است و اگر بودجه این نهادها را جمع کنیم، قطعا مبلغ بسیار کلانی میشود.
دستگاههای مختلف و متعهد هر کدام وظایف و ماموریتهای خاص خود را دارند. البته ما به دنبال هماهنگی و مصرف درست این بودجهها هستیم و نیاز است در این زمینه و درباره بودجهها و ماموریتها شفافسازی شود و باید همه رسانهها به مجلس و کمیسیون فرهنگی کمک کنند.
**مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، طی این مدت بارها از شرایط فعلی کشور به عنوان شرایط جنگی و یا جنگ اقتصادی دشمن یاد کردهاند. بهلحاظ فرهنگی کشور تا چه اندازه مهیای چنین جنگی شده است؟
در کمیسیون فرهنگی در سه حوزه اقدام به تشکیل کمیتههای تخصصی در این باره کردهایم. اولویت اول کشور قطعا همان جنگ اقتصادی است؛ ما کمیسیون «اقتصاد فرهنگ» را ساماندهی کردهایم که بتوانیم از ظرفیتهای گردشگری، میراث فرهنگی، صنعت سینما و... استفاده کنیم تا به حل مسائل اقتصادی کمک کنیم. دومین بحث در مورد جنگ دیپلماتیک است که ما کمیته «دیپلماسی فرهنگی» را با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امور خارجه شکل دادهایم و به دنبال برنامهریزی در این حوزه و فعال سازی دیپلماسی فرهنگی با جهان هستیم. سومین بحث هم «فضای مجازی» و ساماندهی این فضا برای مقابله با جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن در این حوزههاست. تلاش میکنیم این حوزه را مدیریت کنیم و در کمیسیون فرهنگی مجلس کمیته ویژه فضای مجازی را هم تشکیل دادهایم. اینها گامهایی است که برای مقابله با جنگ اقتصادی و روانی دشمن بر داشتهایم.
**کمیسیون فرهنگی به بحث فیلترینگ فضای مجازی و یا برخی پیامرسانها هم ورود میکند؟
خیر؛ ورود نخواهیم داشت. البته شخصا با فیلترینگ موافق نیستم. باید تلاش کنیم که با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی هم افکار عمومی در مسیری صحیح قرار بگیرد و اطلاعات و اخبار درستی به مردم داده شود و هم اینکه اگر موانعی در این زمینه پیش روی جامعه قرار دارد برطرف کنیم. بنده عضو شورای عالی فضای مجازی هستم و آنجا هم تمام تلاشم را برای دفاع از حقوق ملت و استفادهکنندگان از این ظرفیت، خواهم داشت.
منبع: روزنامه آرمان؛ 1397،6،19
گروه اطلاع رسانی**2059**2002