به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
به گزارش ایرنا، خدمات ارائه شده در روستاها، نشان دهنده اهمیت توسعه روستایی، تولید و اشتغال و ایجاد امکانات مورد نیاز برای این قشر عظیم در دولت تدبیر و امید است و پرداخت سه نوع تسهیلات اشتغالزایی با کارمزدهای حداکثر هشت درصدی در مناطق روستایی، نماد عینی تلاش همه جانبه دولت در این راستا محسوب می شود.در واقع نگاه ویژه دولت به روستاها نه تنها با هدف رونق و توسعه روستایی، بلکه با رویکرد جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی و مهاجرت از روستاها و تبدیل آن به مهاجرت معکوس به روستاها می باشد.
با این نگاه، کلان شهر 1.8 میلیون نفری تبریز که با معضل 400 هزار حاشیه نشین مواجه است، امروز میزبان نشست منطقه ای بررسی تسهیلات اشتغال زایی مناطق محروم و روستایی استان های شمالغرب کشور بود که نشان دهنده پیگیری جدی مسوولان دولتی برای حمایت از توسعه و اشتغال روستایی است.
این نشست یکروزه با محوریت بحث، گفتگو و تصمیم گیری در زمینه کیفیت حمایت مالی بانک سینا از طرح های کوچک و متوسط اشتغالزایی در مناطق محروم و روستایی و ارائه گزارشات استان ها در این زمینه برگزار شد.
در این نشست اعلام شد که در کل کشور تاکنون از مجموع 2 هزار و 35 قرارداد منعقده در زمینه طرح های اشتغالزایی روستایی، 949 طرح به بهره برداری و برای 7 هزار و 798 نفر اشتغال زایی شده است.
بر این اساس 52 درصد طرح های مربوط به اشتغال روستایی در بخش صنعت، 23 درصد در بخش کشاورزی و 25 درصد نیز در بخش خدمات بوده و استان های سمنان و تهران بیشترین طرح های کشاورزی، استان های البرز، قم، مرکزی، کرمانشاه و لرستان بیشترین طرح های صنعتی و استان های اردبیل، کردستان، مرکزی ، لرستان و فارس بیشترین طرح های بخش خدمات اشتغال روستایی را به خود اختصاص داده اند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در این نشست گفت: از مجموع 35 درخواست مصوب مربوط به طرح های اشتغال روستایی استان 32 طرح به مبلغ 35 میلیارد تومان عقد قرار داد شده که از این تعداد نیز 8 طرح با بیش از 219 شغل به بهره برداری رسیده است.
جواد رحمتی افزود: 55 درصد این طرح ها در بخش صنعت، 16 درصد در بخش کشاورزی و 29 درصد نیز در بخش خدمات بوده است.
وی ادامه داد: 100 درصد طرح های کشاورزی روستایی آذربایجان شرقی در حوزه دام و طیور می باشد و در حوزه صنعت نیز 50 درصد طرح ها به صنایع غذایی و کشتارگاه های صنعتی اختصاص دارد.
رحمتی اضافه کرد: در حوزه خدمات نیز 33 درصد طرح ها به ایجاد مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی، 22 درصد به مراکز خدماتی، پزشکی و تفریحی، 23 درصد به سردخانه، سیلو و انبار و 22 درصد نیز به گردشگری و اقامتی اختصاص دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: از مجموع 68 درخواست مصوب طرح های اشتغالزایی روستایی استان 60 قرارداد با بیش از 35 میلیارد تومان و 781 نفر اشتغالزایی منعقد شده است.
محمد مهدی شهریاری ادامه داد: از این تعداد 32 طرح به بهره برداری رسیده و برای 413 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی افزود: 57 درصد این قراردادها در بخش صنعت، 7 درصد بخش کشاورزی و 36 درصد نیز در بخش خدمات بوده است.
شهریاری اظهار داشت: در بخش کشاورزی 83 درصد طرح ها به دام و طیور و 17 درصد نیز به زنبورداری مربوط بوده و در طرح های صنعتی بیشترین سهم مربوط به معدن، ساختمان و کارخانجات تولید ماشین آلات و قطعات بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل نیز گفت: از 41 درخواست مصوب طرح های اشتغال روستایی 37 طرح با بیش از 36 میلیارد تومان عقد قرارداد شده که از این تعداد 11 طرح به بهره برداری رسیده و برای 123 نفر اشتغال زایی شده است.
بهروز ندایی افزود: 60 درصد کل طرح ها در بخش خدمات، 28 درصد در بخش صنعت و 12 درصد نیز در بخش کشاورزی بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز گفت: از مجموع 50 طرح مصوب اشتغال روستایی 46 قرارداد با بیش از 21 میلیارد تومان منعقد شده که تاکنون 25 طرح با 145 نفر اشتغال زایی به بهره برداری رسیده است.
مهرداد سلطانی ادامه داد: از این تعداد 51 درصد طرح ها مربوط به بخش کارورزی ، 32 درصد صنعت و 17 درصد در بخش خدمات بوده است.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان نیز گفت: از مجموع 58 درخواست مصوب طرح های اشتغال روستایی استان 50 قرارداد به ارزش 34 میلیارد تومان منعقد شده و 21 طرح با 152 نفر اشتغالزایی نیز به بهره برداری رسیده است.
کورش مرادی افزود: 46 درصد طرح ها مربوط به بخش صنعت، 50 درصد در بخش خدمات و 4 درصد در بخش کشاورزی بوده است.
استاندار آذربایجانشرقی نیز در این نشست گفت: اقداماتی که در حوزه توسعه اشتغال در مناطق روستایی و مناطق محروم انجام گرفته، از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی ایران در راستای خدمترسانی به مردم بوده است.
مجید خدابخش با بیان اینکه ایجاد اشتغال در روستاها و توجه و حمایت از مناطق محروم وظیفه ماست، افزود: این موضوع مهم است اما حفظ منابع بانک نیز اهمیت بالایی دارد.
وی با بیان اینکه اکنون مسابقهای برای جذب تسهیلات اشتغال روستایی به راه افتاده است، افزود: باید بازپرداخت این تسهیلات نیز مورد توجه قرار گیرد تا به خیل عظیمی از معوقاتی که در ادوار مختلف ایجاد شده است، اضافه نشود.
خدابخش تاکید کرد: باید آموزشهای لازم در زمینه داشتن توجیه اقتصادی تولید، قانون کار، مالیات، تامین اجتماعی و خرید ماشین آلات به دریافت کنندگان تسهیلات ارائه شود.
وی تعامل و تصمیمگیری در نشست بررسی تسهیلات اشتغالزایی مناطق محروم و روستایی استانهای شمالغرب را موضوع ارزشمندی برشمرد و افزود: اینکه تصمیم گیری به جلسات بعدی موکول نمیشود، گام ارزشمندی است.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نیز در این نشست بر ضرورت اصلاح بخشنامه بانک سینا برای دریافت وثیقه روستایی تاکید کرد و گفت: باید تدبیری اتخاذ کرد که وثیقه های روستایی برای دریافت تسهیلات پذیرفته شود.
محمد سعیدی کیا افزود: خوشبختانه معوقات پرداختی در طرح های روستایی بسیار اندک است.
وی ادامه داد: استان ها 5 شرکت دارای صلاحیت و عضو کانون مشاوران سرمایه گذاری بانکی معرفی کنند که از بین آنها سه شرکت انتخاب شود تا طرح های استانی با مبالغ بالای یک میلیارد تومان در صف بررسی در تهران نمانند.
6120/518