به گزارش اقتصادآنلاین، عباس آخوندی در دیدار با وزیر ساختمان و شهرسازی ازبکستان و استاندار بخارا اظهار داشت: معاون اول نخستوزیر ازبکستان در سفر به تهران اظهار تمایل زیادی به تسهیل روابط حملونقل بین ایران و ازبکستان داشت و بر همین اساس بلافاصله برای سفر به ازبکستان برنامهریزیها انجام شد.
وی افزود: در این سفر راههای توسعه ارتباطات هوایی، ریلی و زمینی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. البته در حوزه حملونقل ریلی ارتباطات بسیار خوبی بین ایران و ازبکستان وجود دارد و برای حمل محصولات این کشور به جنوب ایران تخفیفهای بسیار خوبی حتی تا ۴۰ درصد برای محصولاتی مانند پنبه نیز در نظر گرفتهشده است.
آخوندی از اعمال تخفیف قابلتوجهی برای حمل ریلی محمولات نفتی خریداریشده از جانب ازبکستان خبر داد و گفت: امیدوارم خط آهن ازبکستان از ترمز به مزار شریف و هرات هرچه سریعتر برقرار و مسیر دیگری برای ارتباط ریلی با ازبکستان ایجاد شود.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: راهآهن ایران از سمت خواف وارد افغانستان شده و بهزودی به هرات متصل میشود در مقابل ریل ازبکستان نیز تا مزار شریف پیشروی داشته و فقط اتصال مزار شریف تا هرات باقی مانده است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به همکاری ازبکستان، بانک توسعه آسیایی و افغانستان یادآور شد: برنامهریزی خوبی از سوی این کشورها و نهاد مالی آسیا انجام شده و ایران از این بابت بسیار خوشنود است و امیدواریم بهزودی برنامهها عملیاتی شود.
آخوندی با اشاره به مذاکرات انجامشده در حوزه حملونقل جادهای طی سفر به ازبکستان نیز بیان داشت: امیدواریم شرایط حملونقل جادهای بین دو کشور آسانتر از گذشته شود و این آمادگی در ایران وجود دارد که امکانات لجستیکی در بنادر شهید رجایی، امام خمینی (ره) و شهید بهشتی ایران به متقاضیان ازبکستانی داده شود.
وزیر راه و شهرسازی مذاکرات دو کشور در زمینه حملونقل هوایی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم پروازهای مستقیم بین تهران و تاشکند هرچه سریعتر آغاز شود.
وی با بیان اینکه «چه در زمینه حملونقل و چه حوزههای گردشگری امکان ارتباطات بسیار گستردهای بین ایران و ازبکستان وجود دارد» یادآور شد: سالانه حدود ۱۰ میلیون گردشگر ایرانی به ترتیب اکثریت به کشورهای ترکیه، گرجستان، روسیه و سایر کشورهای جهان از طریق هوایی و زمینی سفر میکنند؛ اما این در حالی است که مردم ایران شناخت بیشتری از شهرهای بخارا، سمرقند، تاشکند، ترمز نسبت به شهرهای ترکیه دارند.
آخوندی تصریح کرد: اگر در سطح دولتها تسهیلاتی برای حوزه حملونقل و گردشگری ایجاد شود، دو ملت در اسرع وقت ارتباطات گستردهای با یکدیگر برقرار خواهند کرد و این به نفع منافع و اقتصاد دو کشور خواهد بود.