تحریم های اقتصادی عواقب وخیم تری نسبت به شرایط جنگی دارند

  • یکشنبه 1 مهر 1397 ساعت 11:20

اخبار => سایر رسانه ها

تحریم های اقتصادی عواقب وخیم تری نسبت به شرایط جنگی دارند

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش ایرنا 'ستوده زیبا کلام' عصر شنبه در کنگره جهانی حقوق بشر در پکن افزود: چون قوانین بشردوستانه ای که در حقوق بین المللی برای حفاظت از حقوق انسانی در دوران جنگ در نظر گرفته شده است، برای دوران صلح صادق نیست، تاثیر تحریم ها در برخی موارد به مراتب بیشتر از دوران جنگ است.
وی با اشاره به اینکه تحریم ها به دو طریق سلامت مردم کشور هدف را تحت تاثیر قرار می دهند تصریح کرد اضمحلال شرایط زندگی از طریق افزایش تورم و بیکاری، کاهش درآمد خانوار، دسترسی به غذای مناسب، مراقبت های بهداشتی و سلامت از جمله اثرات مخرب تحریم است.
این حقوقدان ادامه داد: اثرگذاری مستقیم بر امکان خرید و مبادلات داروهای بعضاً حیاتی به دلیل تحریم های مالی، بانکی، تجاری و اخلال در تراکنش های مالی از دیگر اثرات مخرب تحریم است.
او با تاکید بر اینکه ترکیبی از همه این محدودیت ها و تحریم های اقتصادی، تغییر مورد نظر کشور تحمیل کننده را در کشور هدف ایجاد می کند، گفت: هزینه های تحریم ها هم بر رهبران سیاسی و هم بر مردم متحمل می شود.
زیباکلام افزود: با این وجود توزیع این هزینه ها، مردم عادی و نخبگان سیاسی را به دلیل موقعیت خاص نخبگان سیاسی و ارتباطات ویژه سیاسی و اقتصادی آنها، به طور یکسانی تحت تاثیر قرار نمی دهد.
به گفته وی تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد تحریم های یکجانبه اقتصادی آمریکا بر مردم فقیرتر کشورهای هدف، تاثیرات وخیم تری دارد و حتی توزیع درآمدی در این کشورها را دستخوش تغییرات منفی می کند.
کارشناس حقوق بشر وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: تحمیل تحریم ها سهم درآمدی دهک های بالای جامعه را افزایش و سهم درآمدی طبقات کم درآمدتر را کاهش می دهد.
او تصریح کرد توازن درآمدی در کشورهای هدف تحریم، به نفع «نخبگان خاص اقتصادی و سیاسی» و به ضرر «مردم محروم» آن کشور است و با طولانی شدن دوره تحریم ها، این شکاف فقیر و غنی، عمیق تر و بزرگتر شده است.
به گفته وی در آخرین گزارش گزارشگر ویژه «تاثیرات منفی اقدامات یکجانبه زورمدارانه بر حقوق بشر» که شهریور امسال در سی و نهمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل در ‌ژنو ارائه شد، استدلال شده است بکارگیری رژیمی همه جانبه از اقدامات زورمدارانه یکجانبه که اثراتی مشابه حصر یک کشور دارد را می توان «جنگ آوری اقتصادی» خواند.
زیباکلام ادامه داد: شکی نیست تحریم ها لایه های محروم و فقیر جامعه هدف را بسیار بیشتر از طبقه نخبگان حاکم تحت تأثیر منفی قرار خواهد داد.
او پیشنهاد کرد دولت ها یا حتی نهادهای بین المللی چون شورای امنیت پیش از هر گونه وضع و اعمال تحریمی باید عواقب حقوق بشری و بشردوستانه آنها را به دقت محاسبه و بررسی کرده تا از انواع آسیب ها به ویژه رشد انواع فقر در جوامع هدف جلوگیری شود.
کارشناس حقوق بشر وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: با این وجود، تحریم های اقتصادی عمدتاً با اصول اساسی منشور ملل متحد مربوط به برابری و عزت تمامی ابناء بشری مطابقت ندارد.
ستوده ادامه داد: این وضعیت درست بر خلاف اعلامیه وین و برنامه اقدام 1993 مبنی بر خودداری از هر گونه اقدام یکجانبه که حقوق اولیه بشری وضع شده در اعلامیه جهانی حقوق بشر را تحت الشعاع قرار می دهد، می باشد.
به گفته وی همانطور که 'گزارشگر ویژه اقدامات یکجانبه زورمدارانه' به درستی و اخیراً در خواست کرده است، دولت های عضو سازمان ملل باید رایزنی های خود را برای طرح و تهیه پیش نویس بیانیه ای در خصوص حاکمیت قواعد بین المللی بر این قبیل اقدامات آغاز کرده و آن را در مجمع عمومی پیش رو عرضه بدارند تا اجماعی بین المللی در اعمال حداقل حفاظت های حقوق بشری هنگام توسل به اقدامات یکجانبه زورمدارانه حاصل شود.
سومین مجمع حقوق بشر پکن 2018 با حضور مقامات، دیپلمات ها، دانشگاهیان و صاحبنظران 50 کشور و سازمان منطقه ای و بین المللی از مناطق مختلف جهان از جمله نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در پکن برگزار شد.
شرکت کنندگان این همایش خواستار همکاری و تلاش بیشتر همه کنشگران ملی و بین المللی برای امحای فقر از طریق رعایت و حمایت عملی از حقوق بشر، مبادله تجربیات موفق کشور ها و سازمان های بین المللی و نیل به توسعه پایدار شدند.
**آساق**1904**

تعداد بازدید : 1019

ارسال نظر

ارسال