به گزارش اقتصادآنلاین، دکتر برایی نژاد مدیرکل دامپزشکی استان در رابطه با اخبار منتشر شده مبنی بر ارائه و عرضه گوشت با قیمت های بیش از حد و نامتعارف در فروشگاه های مجازی و غیر مجاز عنوان کرد:سازمان دامپزشکی کشور بعنوان یک دستگاه حاکمیتی وظیفه نظارت و کنترل بر تولید و عرضه فراورد های خام دامی را از مبدا ،واحدهای تولیدکننده، کشتارگاهها و بسته بندی ها تا نهایتا سفره مردم را عهده دار است.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران ادامه داد:نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه محصولات دامی فرایندی است که از طریق صدور پروانه و سایر مجوزهای بهداشتی لازم ازطریق ادارات کل همچنین کنترل بهداشتی و اعمال نظارت ها توسط مسئولین فنی منصوب در واحد های عرضه فراورده ها انجام می شود.
وی در خصوص اخبار منتشرشده در سایت ها و شبکه های مجازی که اداره کل دامپزشکی استان تهران را عامل عدم کنترل قیمت ،عرضه و مسبب نابسامانی قیمت های مذکور معرفی کردند عنوان کرد:هرگونه عرضه و توزیع گوشت و فراورده های خام دامی در قالب فروشگاه های مجازی صرفنظر از طی کردن مراحل قانونی جهت اخذ مجوزو پروانه های بهداشتی لازم تخلفی آشکار تلقی میشودو اداره کل دامپزشکی استان تهران با عرضه کنندگان فوق برخورد بایسته و قانونی را انجام خواهد داد چرا که گوشت و فراورده های مربوطه برای اینکه سالم به دست مصرف کننده برسد و تهدیدی علیه امنیت غذایی جامعه نباشد توسط مسئول فنی دکتر دامپزشک متخصص در هر واحد مورد تایید تخصصی قرار میگیرد و پس از طی مراحل و داشتن صلاحیت ها و شرایط بهداشتی اولیه با تایید دامپزشکی با سلامت کامل به دست مصرف کننده می رسدو هر چرخه ایی که خارج از این روال باشدمورد تایید سازمان دامپزشکی واداره کل دامپزشکی استان تهران نیست.
دکتر برایی نزاد ادامه داد: رسیدگی به تخلفات اقتصادی در بازار و برخورد با گرانفروشی در سطح شبکههای این چنینی در حیطه صلاحیت سازمان حمایت ازمصرفکنندگان و تولید کنندگان است و بخشی از آن نیز بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی قرار داده شده است. در کنار این سازمانها، بازرسان و ناظران اتاقهای اصناف کشور و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت به اجرای بخشی از این وظایف در راستای سیاستگذاریهای صورت گرفته میپردازند و حیطه ی مذکور جزو وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور به شمار نمی رود.
دکتر برایی نژاد افزود: تاسیس هر نوع مرکز عرضه فراورده خام دامی منوط به تحصیل پروانه و اخذمجوز از سازمان دامپزشکی کشور می باشدلذا کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که به نحوی در امر توزیع فراورده های خام دامی فعالیت میکنند موظف به اخذ پروانه بهداشتی و اجرای کامل قوانین سازمان دامپزشکی کشور می باشند.
دکتر برایی نژاد بیان کرد: گوشت های موجود در فروشگاه ها و مراکز عرضه می بایست متناسب با ظرفیت یخچالهای موجود کاملا بهداشتی و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی باشدکه طی این فرایند تاریخ تولید ،انقضا، کد پروانه بهرهبرداری از ادارهکل دامپزشکی استان، آدرس محل تولید و شرایط نگهداری (تازه، صفر تا 4 درجه سانتیگراد، منجمد، منفی 18 درجه سانتیگراد) مواردی است که مصرفکننده جهت حفظ سلامت خود حین خریدمحصولات فوق باید به آن دقت کند.
وی تصریح کرد:اداره کل دامپزشکی استان تهران به منظور کنترل زنجیره تولیدتا مصرف برای عرضه محصولات سالم بهداشتی و با کیفیت از فراورده های تولید و عرضه شده نمونه برداری کرده و در راستای تایید سلامت محصولات مذکور در سفره ی عموم مردم خود را ملزم به انجام آزمایشات تکمیلی نیز میداند اما محصولاتی که بصورت غیرمجاز به دور از نظارت سازمان دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی استان تهران به فروش میرسد تهدیدکننده ی امنیت و سلامت غذایی مصرف کننده می باشدلکن از شهروندان تهرانی تقاضا داریم مورد فریب تبلیغات سودجویان قرارنگیرند و نیازهای خود در این خصوص را از واحد های مجاز و مورد تایید دامپزشکی استان تامین کنند.