به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، محققان موسسه سلامت عمومی نروژ عنوان می کنند زنانی که در طول بارداری کافئین بیشتری مصرف کرده باشند کودک شان ۶۶ درصد بیشتر با اضافه وزن نسبی مواجه است.
«النی پاپادوپولو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «نتایج نشان می دهد باید مصرف کافئین در طول بارداری به کمتر از ۲۰۰ میلیگرم در روز محدود شود. این میزان کافئین معادل ۲ تا ۳ فنجان قهوه تلخ است.»
وی در ادامه می افزاید: «ما همچنین به وجود این رابطه در مورد مصرف کافئین کمتر از ۲۰۰ میلیگرم هم پی بردیم.»
محققان تاکید می کنند که کافئین فقط مربوط به قهوه نمی شود و در نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا هم وجود دارد.
در این مطالعه حدود ۵۱ هزار زن و نوزادشان مورد مطالعه قرار گرفتند. محققان دریافتند مصرف متوسط کافئین در طول بارداری با ۱۵ درصد ریسک بالاتر اضافه وزن در کودک تا سن ۸ سالگی همراه بود. همچنین مصرف بالا کافئین با ۳۰ درصد ریسک بالاتر اضافه وزن مرتبط بود.
به گفته محققان، مصرف کافئین مادر در زمان بارداری ممکن است مسیر افزایش کلی وزن کودک را از زمان تولد تا ۸ سال تغییر دهد.
منابع حاوی کافئین شامل قهوه، چای سیاه، نوشابه های کافئین دار، نوشابه های انرژی زا، شکلات، شیرشکلات، دسرها، کیک ها و آب نبات ها هستند.