به گزارش اقتصاد آنلاین ، درمان و آموزش پزشکی غلامرضا شقاقی در باره برنامه های وزارت بهداشت برای مقابله با آبیاری مزارع با فاضلاب افزود: اجرای این برنامه یک کار بین بخشی است که علاوه بر وزارت بهداشت، وزارتخانه های نیرو، کشور، صنعت، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست نیز در اجرای آن دخیل هستند که کمیته راهبری این برنامه در استان ها نیز کمیته فنی آنها تشکیل شده است.
وی یکی از اهداف این برنامه را هم افزایی بیشتر بین دستگاه ها عنوان کرد و افزود: برای اینکه دستگاه ها بتوانند به صورت مشترک در زمینه ایمنی فاضلاب فعالیت کنند و متدی برای همکاری مشترک داشته باشند این برنامه در حال اجرا است چراکه تاکنون دستورالعملی برای انجام فعالیت مشترک وجود نداشت.
شقاقی اضافه کرد: برنامه ایمنی فاضلاب در واقع عوامل موثر در این موضوع را شناسایی می کند و کنترل های مختلفی را که هر دستگاهی قرار است برای آن انجام دهد ساماندهی می کند.
وی با بیان اینکه نقش وزارت بهداشت در کمیته راهبری برنامه ایمنی فاضلاب بیشتر نقش راهبری و هماهنگ کننده دستگاه ها است، اظهار داشت: در سال 95 تعداد 604 کشاورز به دلیل استفاده از آب فاضلاب در مزارع اخطار دریافت و 359 کشاورز به مراجع قضایی معرفی شدند. همچنین در سال 96 تعداد 356 کشاورز در سطح کشور اخطار دریافت کردند و 211 مورد آنها به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی در پایان یاد آور شد: در سال 96 بیش از 13 هزار کشاورز در این خصوص آموزش های لازم را دیده اند و با اقدامات و پیگیری های صورت گرفته استفاده از آب فاضلاب در مزارع کشاورزی که محصولات آنها به صورت خام مصرف می شوند، روند کاهشی داشته است.