به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، خودشناسی، مادر موفقیتهاست. هر موفقیتی که بخواهید، لازم است قبل از آن خودتان را خوب مطالعه و شناسایی کنید. علایق، سلایق، انتظارات، تیپشخصیتی، رفتارها، تواناییها و. . . خود را خوب بشناسید. تا خود را نشناسید نمیتوانید در انتخاب، موفق عمل کنید. برای خودشناسی، هم نیاز به تفکر و تمرکز و دقت دارید، هم نیاز به مطالعه. وقتش رسیده که کتابی را دست بگیرید و درباره مهارتهای خودشناسی بیشتر بدانید. اگر لازم است به مشاور و روانشناس مراجعه کنید تا در این مسیر به شما کمک کند. جایگاه هر مسئلهای را در زندگیتان مشخص کنید. مثلا بدانید که چقدر برای مسائل مالی اهمیت قائلید، تا چه میزان تحصیلات برایتان ارزش دارد، منظورتان از «مرد باید اخلاق داشته باشد» چیست و در تعریف شما، اخلاق دقیقا شامل چه نکاتی میشود و آیا خود شما اصلا آدم اخلاقمداری هستید و... در این مسیر با خودتان صادق باشید، هرگز برای بهدست آوردن فردی که گمان میکنید عاشقش هستید یا برای خلاصی از زندگی مجردی، بهخودتان دروغ نگویید. درباره خودتان، با خودتان صادق باشید.
راه و رسم ارتباط سالم را بیاموزید. ارتباط مؤثر، نیازمند مهارتهایی است که در موفقیت شما اثرگذار است، ازجمله مهارتهای کلامی، دانستن زبان بدن، نحوه پوشش، مهارت خوب گوش کردن و. . . هیچکدام از اینها را بهدست غریزه و عرف و هرچه پیش آید خوشآید، نسپارید. اگر در جلسات خواستگاریتان ساکت و سربهزیرید و نمیدانید باید از کجا شروع کنید و اصلا چه بگویید یا آنقدر حرف میزنید که طرف مقابل فرصت نفس کشیدن هم پیدا نمیکند، این رفتارها نشانه هیچچیز، به جز نداشتن مهارت ارتباط مؤثر نیست. مهارت ارتباط مؤثر، دوری از افراط و تفریطهای معمول و راهرفتن روی خط اعتدال با حفظ خصوصیات فردی است. برای اینکه مهارتهای کلامیتان بهبود یابد، کتاب بخوانید، رمان، داستان و شعر بخوانید و گنجینه لغاتتان را افزایش دهید. خودتان را در موقعیتهای متفاوت فرض کنید و جملاتی برای پیشبردن بحث درنظر بگیرید و توی ذهنتان تکرارش کنید.
آیا هنوز دختر یکییک دانه پدرتان هستید که دست به سیاه و سفید نمیزند؟ هنوز هم اگر برادرتان از راه برسد و از شما درخواست یک لیوان آب بکند، جوابش «خودت بردار مگه دست نداری» است؟ هنوز هم مادرتان لباسهایتان را میشوید و تنها مسئولیتی که در تمام طول عمرتان احساس کردهاید رفتوآمد به مدرسه و دانشگاه است؟ اگر چنین است، بدانید که نیاز به صرف وقت دارید که منی از منهایتان کم کنید. گذشت، صبر و درک مسئولیت در ازدواج به کارتان میآید. زندگی مشترک، برای اینکه دوام بیاورد، نیاز به کمکردن منیتها دارد و نقش خانمخانه در این زمینه حساستر و پررنگتر است زیرا کانون عاطفی خانواده براساس او استوار است
بلدید وقتی مشکلی پیش میآید، به جای عصبانیت و ناراحتی و غم و گریه، تمرکز کنید روی حل مسئله و اختلاف؟ یکی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برای داشتن زندگی مشترک، مهارت حل اختلاف است؛ اینکه شما به خوبی مسئله پیشآمده را درک کنید، تجزیه و تحلیل کرده و توانایی این را داشته باشید که خودتان را بهجای طرف مقابل گذاشته و راهحلهای متفاوت برای رسیدن به نقطه آرامش و تفاهم را بررسی کنید. اختلاف سلیقه، عقیده و مشکلات غیرقابل پیشبینی هم جزئی از زندگی مشترک هستند که باید به آنها فکر کرد و جدیشان گرفت. به زندگیهای مشترکی که در اطرافتان جاری است خوب دقت کنید البته منظورمان کنجکاوی در زندگی شخصی دیگران نیست بلکه دقت در رفتارها و مشکلاتی است که شما هم در جریانشان قرار میگیرید. خودتان را به جای آنها بگذارید و ببینید اگر شما بودید چه رفتاری را پیش میگرفتید. آیا قدرت درک و صبر و حل اختلافات را دارید؟ یا نخستین گزینهای که به ذهنتان میرسد گریه و زاری و قهر و دعواست.