محمد محبخدایی اظهار کرد: سفرهای زمینی که به کشورهای دیگر صورت میگیرد به نفع گردشگری داخلی نیز هست. این سفرها در مقایسه با سفرهایی که به صورت نقطه به نقطه و هوایی هستند، برای رونق گردشگری داخلی مفیدند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، وی درباره اینکه کدام یک از شهرهای کشور رتبه اول جذب گردشگر را داشتند خاطرنشان کرد: به درستی نمیتوان اعلام کرد، زیرا امسال رقابت و ارزیابی واقعا سخت شده است، اما خراسان رضوی به عنوان مقصد زیارتی اولین شهر در جذب گردشگر بوده و باید گفت ورود گردشگر به مقاصد دیگر مانند استان مازندران به صورت نقطه به نقطه است و سفر در یک شهر متمرکز نیست.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه امسال سفر در میان مقاصد مختلف توزیع شد، بیان کرد: به عنوان مثال سفر به استان چهارمحال و بختیاری چندین برابر شد درحالی که در سالهای گذشته به این شکل نبود.
محبخدایی با بیان اینکه مشهد و کیش بزرگترین الگوهای انجام تحلیلهای گردشگری کشور هستند، افزود: در حال حاضر بر روی شاخصهای گردشگری این دو شهر پژوهش میکنیم تا نقاط آسیب و قوت را شناسایی و برنامهریزی کنیم، در واقع استان خراسان رضوی دارای ظرفیت اقامتی بالایی است که میتواند در برنامهریزیهای گردشگری مورد بررسی قرار بگیرد.
او گفت: برنامهریزی شهری برای بسیاری از شهرهای دنیا به صورت جامعه شهروند - گردشگر است، اما درباره برخی از شهرها که توریستی نیستند مبتنی بر جامعه شهروندی انجام میگیرد که خوشبختانه در مشهد این برنامهریزی به صورت جامعه شهروند - گردشگر بوده است.