ایران به سوی جذب سرمایه‌گذاری خارجی و اشتغالزایی می‌رود

  • یکشنبه 15 بهمن 1396 ساعت 16:45

اخبار => سایر رسانه ها

یک رسانه خارجی اعلام کرد، با وجود تلاش رییس جمهوری آمریکا برای ناکام ماندن ایران از منافع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، تهران آرام و بی درنگ به هدف جذب سرمایه گذاری خارجی رنگ واقعیت می‌زند تا اشتغال و تولید را افزایش دهد.
ایران به سوی جذب سرمایه‌گذاری خارجی و اشتغالزایی می‌رود

به گزارش خبرگزاری ترند آذربایجان روز یکشنبه در گزارشی نوشت؛ آخرین و مهمترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران در این مورد یک قرارداد سرمایه گذاری 6 میلیارد دلاری است که پنج شنبه گذشته (21 دی) با ایتالیا امضا شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، مطابق توافقی که میان بانک های صنعت و معدن و خاورمیانه ایران و شرکت دولتی هلدینگ «اینویتالیای»* ایتالیا امضا شد، این کشور اروپایی بیش از پنج میلیارد یورو (6.02 میلیارد دلار) در ایران سرمایه گذاری خواهد کرد.

با امضای این قرارداد، ایتالیا هفتمین کشوری است که پس از اجرای برجام در ژانویه 2016 (اواسط دی 1394) پروژه های توسعه ای ایران را تامین مالی می کند.

برجام 14 ژوییه 2015 (23 تیر 1394) میان ایران و گروه 1+5 شامل چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، آمریکا و آلمان امضا شد. بر اساس این توافق تحریم های هسته ای ایران در قبال محدود سازی برنامه هسته ای آن لغو شد.

ایران بر اساس برنامه ششم توسعه باید سالیانه حدود 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کند که می تواند با توسعه بخش صنعت و ایجاد فرصت های شغلی جدید، نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کشور ایفا کند.

دیگر سرمایه گذاری های خارجی پسابرجامی ایران

ایران پیش از این نیز قراردادهای مشابهی را با هند، چین، کره جنوبی، دانمارک، اتریش و روسیه برای تامین مالی پروژه های توسعه ای در این کشور نهایی کرده است که مجموع ارزش آنها به 40 میلیارد دلار می رسد.

با احتساب ایتالیا، سه کشور اروپایی پس از لغو تحریم های هسته ای در ایران سرمایه گذاری کرده اند.

چین از مهمترین سرمایه گذاران خارجی ایران در 2 سال گذشته بوده است، چندین شرکت چینی از جمله شرکت بیمه صادرات و اعتبار «سینوشر»** در کنار شرکت «سیتیک تراست»*** و بانک توسعه چین**** موافقت کرده اند که بیش از 30 میلیارد دلار در اقتصاد ایران سرمایه گذاری کنند.

کره جنوبی دیگر سرمایه گذار شرقی است که موافقت کرده است از طریق خط اعتباری هشت میلیارد یورویی اکسیم بانک این کشور در ایران سرمایه گذاری کند.

علاوه بر توافق تامین مالی نامحدود ایران با اکسیم بانک روسیه، دولت روسیه قصد دارد 2 وام دولتی بالغ بر 2.2 میلیارد یورو برای تامین مالی پروژه های ساختمانی به ایران بدهد.

هند نیز در سال 2016 با امضای یک قرارداد با شریک سنتی خود -ایران- فرصت سرمایه گذاری در بندر چابهار را ربود.

بر اساس این قرارداد 10 ساله، هند با سرمایه گذاری 85 میلیون و 210 هزار دلار تجهیز و عملیاتی کردن فاز نخست توسعه 2 اسکله در بندر چابهار را بر عهده گرفته است.

اوبر بانک اتریش نیز در سپتامبر 2017 (شهریور-مهر 1396) با اعلام اینکه توافقی به ارزش یک میلیارد یورو برای تامین مالی سرمایه گذاری های مشترک جدید با ایران امضا کرده است، نخستین بانک اروپایی شد که که پس از برجام در ایران سرمایه گذاری کرده است.

به دنبال آن، دانسکه بانک دانمارک نیز سپتامبر گذشته یک قرارداد تامین مالی 500 میلیون یورویی با 10 ایرانی امضا کرد.

آمریکا بتازگی تحریم های جدیدی علیه 14 شخص حقیقی و حقوقی ایرانی وضع کرده است. دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور که از منتقدان اصلی برجام است، تهدید کرده است که آخرین باری خواهد بود که تمدید لغو تحریم های ایران را امضا می کند.

ترامپ همچنین به متحدان اروپایی و کنگره آمریکا هشدار داده است به وی کمک کنند تا ضعف های برجام را برطرف کند در غیر این صورت شاهد خروج آمریکا از برجام خواهند بود.

اگر چه رویکرد ترامپ احتمال بازگشت تحریم ها را بالا برده است، بر اساس اعلام رییس بانک مرکزی ایران، توافق تامین مالی ایران با ایتالیا نشانه اعتماد جامعه جهانی به ثبات بلندمدت اقتصادی ایران است.


تعداد بازدید : 194

ارسال نظر

ارسال