حمیدرضا عراقی، درباره صادرات گاز ایران به عراق برای تامین خوراک دو نیروگاه برق در بغداد و بصره گفت: پایانه شلمچه برای صادرات گاز به بصره در نظر گرفته شده و تزریق گاز به خط لوله صادراتی اهواز-شلمچه انجام شده است و به محض آمادگی طرف عراقی، صادرات گاز ایران به بصره آغاز میشود که همانند قرارداد بغداد، قابلیت صادرات روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب وجود دارد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا ، وی افزود: همه زیرساختهای صادرات گاز ایران به بصره فراهم شده و حجم گاز مورد نظر در مرز شلمچه آماده ورود به خاک عراق است، اما از آنجا که تاکنون احداث زیرساختهای لازم در بصره به پایان نرسیده، گاز به بصره صادر نشده است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: بصره باید تعدادی گذر از زیر رودخانه احداث کند که این عملیات و سختی اجرای آن، سبب تاخیر در این زمینه شده، اما بر اساس اعلام مسئولان عراقی، همه این زیرساختها تا ۲ ماه آینده به پایان میرسد و بصره آماده دریافت گاز از سوی ایران خواهد بود.
به گزارش شانا، قراردادی میان ایران و عراق امضا شده که بر اساس آن، حداقل هفت میلیون و حداکثر تا ۳۵ میلیون مترمکعب برای صادرات گاز از ایران در نظر گرفته شده که این حجم بنابر مصرف داخلی ایران یا نیاز نیروگاههای بغداد و بصره میتواند متغیر باشد.
خرداد ماه امسال، نخستین حجم از گاز ایران به سوی نیروگاه بغداد ارسال شد و تاکنون به صورت روزانه صادرات گاز ایران به بغداد ادامه داشته، اما هنوز گازی به بصره صادر نشده است.
صادرات گاز که از اولویتهای اساسی برنامه ششم توسعه و سند چشمانداز به شمار میآید، در طول چهار سال گذشته با افزایش ظرفیت برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی با شتابی بیشتر در شرکت ملی گاز ایران پیگیری میشود.
یکی از رویکردهای مهم اقتصاد مقاومتی، صادرات گاز است و بر همین اساس در سند چشمانداز برنامه پنجساله ششم توسعه و برنامههای سالانه، توجه ویژهای به صادرات شده است، ضمن اینکه پروژههای صادراتی نیز مورد توجه قرار گرفته و به طور مشخص صادرات گاز به عراق در اولویت ویژه شرکت ملی گاز ایران قرار دارد.
آغاز پروژه صادرات گاز به عراق تا میزان ۱۴ میلیون مترمکعب در روز تا پایان سال ۹۶ از جمله سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و مهندس بیژن زنگنه، وزیر نفت به شمار میرود که با گشایش اعتبارات اسنادی (LC) و پایان فرآیندهای قانونی، از ۳۱ خردادماه با ارسال روزانه ۷ میلیون مترمکعب اجرایی شد و اکنون حجم صادرات گاز به بغداد به رقم روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب رسیده است.
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی انتقال گاز آبان ماه امسال گفت: هماکنون از طریق شبکه موجود ایلام و کرمانشاه، روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز برای مصارف نیروگاهی به بغداد صادر میشود که افزایش آن بستگی به مصرف گاز داخلی در فصل سرما دارد.