به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شو وی» روز سه شنبه در نهمین همایش سالیانه انجمن های دوستی ایران و چین در محل هتل پارسیان اوین افزود: در سالهای اخیر پیشرفت زیادی در روابط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بین ایران و چین ملاحظه می شود.وی به سفر رئیس جمهوری چین از ایران در سال 2016 و رئیس جمهوری ایران به سازمان همکاری های شانگهای در ژوئن(خرداد- تیر) امسال اشاره کرد و گفت: هر دو مقام بر توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر روابط تاکید داشتند.
جانشین سفیر چین یادآورشد: سعی داریم روابط تجاری خود را با ایران به عنوان یک شریک بزرگ حفظ کنیم و برای تحقق این هدف، نیازمند تلاش بیشتر دو طرف است.
به گزارش ایرنا، هفتم شهریورماه امسال سفیر چین در تهران، اعلام کرد که حجم روابط تجاری دو کشور در نیمه اول سال 2018 به 19 میلیارد و 660 میلیون دلار رسید.
به گفته «پانگ سن» در این مدت صادرات چین به ایران هشت میلیارد و 400 میلیون دلار بود که 4.8 درصد کاهش یافت، درحالی که واردات این کشور از ایران 11 میلیارد و 260 میلیون دلار بود که رشد 22.7 درصدی را نشان می دهد.
** «آموزش جوانان» در صدر برنامه های انجمن دوستی ایران و چین
رییس انجمن دوستی ایران و چین نیز در این همایش گفت: روابط ایران و چین در همه سطوح سیاسی، اقتصادی و همکاری های بین المللی در حال گسترش و رشد است به طوری که این کشور همچنان جایگاه خود را به عنوان شریک نخست تجاری ایران حفظ کرده است.
«احد محمدی» افزود: باید از ظرفیتهای فرهنگی و روابط بین مردم دو کشور که از تنوع و گستردگی بالایی برخوردار است بهره مند شویم.
وی یادآور شد: انجمن دوستی ایران و چین در آستانه بیستمین سال تاسیس و فعالیت خود قرار دارد و همراه با انجمن دوستی سایر کشورها فعالیت های مستمر و مفیدی برای نزدیکی و شناخت مردم دو کشور انجام داده است.
به گفته محمدی، حضور هیات ۳۲ نفره علمی، فرهنگی، هنری و اقتصادی چین در نشست سالیانه ۲ انجمن و همچنین همایش چشم انداز توسعه روابط دو کشور در چارچوب طرح «یک کمربند - یک راه» گویای این مدعاست.
وی ادامه داد: آموزش جوانان سرفصل اصلی محتوایی نشست جاری دو انجمن خواهد بود؛ همچنین انجمن دوستی چین با سایر کشورها با دعوت از گروهی از استادان دانشگاهی این کشور، در این زمینه تبادل نظر خواهد کرد.
این مقام مسئول یادآور شد: حضور هیاتی از استان «لیائونینگ» و سفر به استان البرز برای برقراری روابط اقتصادی و فرهنگی بین ۲ استان صنعتی ایران و چین و پیگیری موضوع خواهرخواندگی میان ۲ استان، فصل جدیدی در ارتباطات سازمان های مردم نهاد ۲ کشور خواهد بود.
محمدی تاکید کرد: انجمن های دوستی ایران و چین به عنوان بال های دیپلماسی عمومی، در چارچوب سیاستهای کلان ترسیم شده توسط مقام های عالی دو کشور فعالیت و به پیشبرد اهداف کلان مناسبات ایران و چین در عرصه های فرهنگی اقتصادی و سیاسی دوجانبه کمک خواهد کرد.
وی با تقدیر از سفارت چین در تهران که برای توسعه روابط دو کشور تلاش می کند، گفت: دولت و مردم چین در دوران دفاع مقدس و تحریمهای ظالمانه، حمایتهای خوبی از ایران داشتند.
به گزارش ایرنا، دومین همایش چشم انداز روابط ایران و چین فردا (چهارشنبه) در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود.
این همایش در چارچوب طرح «یک کمربند - یک جاده» دو کارگاه تخصصی در حوزه های گردشگری و بازرگانی برگزار می شود؛ در یکی از آنها «مسائل بانکی»، «سرمایه گذاری ایجاد شهرک های صنعتی»، «استاندارد»، «بیمه» و «گمرک» مورد بررسی قرار می گیرد.
در کارگاه دوم مسائلی مانند «علت موفق نبودن آژانس های ایران در جذب توریست، ایجاد بازار صنایع دستی ایرانی در چین و تسهیل صدور روادید برای اتباع دو کشور» گفت و گو خواهد شد.
اقتصام *3065*1070** 2023