به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر خودرو، حسن کریمی سنجری با تاکید بر این که صنعت خودرو همواره به جای این که صنعت ارزآوری باشد، صنعتی ارزبر است، گفت: خودروسازان سالیانه میلیاردها دلار صرف خرید ارزی با هدف تامین قطعات سی کی دی می کنند و در چنین شرایطی طبیعی است، همزمان با افزایش قیمت ارز، شاهد افزایش قیمت تمام شده خود باشند.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت مواد اولیه ای همچون پتروشیمی و مواد رنگی و شیمیایی اظهار کرد: مواد اولیه و خام قطعه نیز از طریق واردات تامین می شود و در این شرایط طبیعی است که قطعه سازان شاهد افزایش قیمت باشند که به طور قطع این روند در قیمت تمام شده صنعت قطعه و در نهایت خودروسازی تاثیر منفی خواهد داشت.
این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: در حال حاضر شرایط بازار به گونه ای است که توان افزایش قیمت در آن وجود ندارد و اقدام خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت باعث می شود تا بخشی از هرم تقاضای مصرف کنندگان ریزش کند اما به هرحال هرگونه نوسان ارزی بر صنعت خودرو تاثیرگذار بوده و خودروساز ناگزیر به افزایش قیمت است.
کریمی سنجری با اشاره به اقدام سایر خودروسازان جهانی در چنین شرایطی تصریح کرد: خودروسازان جهانی با افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و همچنین تعدیل نیرو در شرایط مشابه اقدام به کنترل هزینه های خود می کنند اما در ایران امکان تعدیل نیروی انسانی با هدف کاهش هزینه ها در صنعت خودرو وجود ندارد و بخشی از کاهش بهره وری نیز به این دلیل است.
وی با اشاره به تصمیم اخیر مجلس با هدف اصلاح قانون با هدف ورود شورای رقابت به قیمت گذاری خودروهای بیش از 50 میلیون تومان نیز گفت: هرگونه دخالت و قیمت گذاری دستوری به صلاح اقتصاد نیست اما از آن جا که بازار خودرو، ویژگی های یک بازار آزاد را ندارد و انحصار نسبی در عرضه خودرو وجود دارد، به نظر می رسد لازم است بر نحوه عرضه خودرو از سوی خودروسازان نظارت شود.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: با نظارت خودروساز توان کنترل عرضه خودروهای خاص را نخواهد داشت و این روند مانع از افزایش قیمت در حاشیه بازار می شود، هرچند این اتفاق نسبت به گذشته کاهش یافته و فضا با حضور خودروهای جدید رقابتی تر شده و در عین حال نیز شاهد افزایش تنوع هستیم اما هنوز به نظر می رسد انحصار نسبی وجود دارد و لازم است کنترل های لازم بر روی عرضه خودروسازان انجام شود.