به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، 'اشتفان شولتس' سفیر اتریش در ایران که هم اکنون به مناسبت تعطیلات عید پاک مسیحی در شهر زیارتی 'ماریاتسل' (Mariazell) در استان 'اشتایریا' اتریش به سر می برد، به گزارش های منتشر شده در خصوص همکاری ایران و اتریش واکنش نشان داد.
سفیر اتریش تاکید کرد: می توانم به شما اطمینان بدهم که هیچ تغییر سیاستی از طرف اتریش در خصوص همکاری با ایران برای اجرای توافق هسته ای برجام ایجاد نشده است.
شولتس خاطرنشان کرد: موافقتنامه های بسیاری میان وین - تهران امضاء شده و چندین پروژه سطح بالا و مهم همانند نیروگاه خورشیدی کرمان وارد فاز اجرایی شده یا نزدیک به اجرایی شدن است؛ پروژه ای که با همکاری 'کی پی وی سولار' با شرکت اتریشی 'فرونیوس' اتریش اجرا می شود و با فروش سهام این سرمایه گذاری مشترک (JV) با سهم 50 درصدی به سرمایه گذارهای اروپایی، نصب تجهیزات خورشیدی فرایند گسترش قابل ملاحظه ای را طی می کند.
وی افزود: همچنین به غیر از پروژه های فاینانس شده از طریق اوبربانک، پروژه هایی دیگری هم مانند سرمایه گذاری مشترک در زمینه خدمات مسافرتی ریلی از مسیرهای دیگری فاینانس شده است.
سفیر اتریش در خصوص اخبار مشکوک برخی رسانه ها در خصوص توقف همکاری اوبربانک اتریش با ایران گفت: من هفته آینده برای شرکت در اجلاس سالانه سفیران اتریش در شهر 'لینز' (مقر اوبربانک) خواهم بود و مسائل را بررسی می کنم، اما نمی توانم درباره جزئیات کارها و فعالیت های کار و کسب تجاری اظهارنظر کنم.
وی در خصوص مسائل مربوط به تردیدهای موجود به علت سیاست های ابهام آفرین دولت آمریکا و کارشکنی واشنگتن در اجرای برجام گفت: وقتی شرایطی (مانند همکاری با ایران) برای ما بسیار مهم است، تحمل وضعیت تردیدها و ابهام های مداوم دشوار است، اما بگذارید صریح بگویم که هیچ علتی برای بدبینی بیش از حد وجود ندارد.
امضای قراردادهای فاینانس بانکی با بانکهای اروپایی یکی از جنبه های مهم و بارز روابط ایران و اتریش در سال گذشته بود؛ اولین قرارداد تامین اعتبار بانکی پسابرجام ایران به ارزش یک میلیارد یورو روز پنجشنبه 30 شهریور ماه سال 1396در شهر لینز اتریش بین 'اوبربانک' اتریش با 14 بانک ایرانی به امضا رسید که از محل آن امکان تامین مالی پروژه های زیربنایی و تولیدی در ایران فراهم می شود. این اولین قرارداد تامین مالی بانک های ایرانی با بانک های اروپایی پس از برجام بود و در همان روز یک موافقتنامه خط اعتباری 500 میلیون یورویی بین ۱۰بانک ایرانی با 'دانسکه بانک' دانمارک نیز به امضا رسید.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه نیز بتازگی با اعلام اینکه تاکنون حدود 12 میلیارد دلار از خطوط اعتباری عملیاتی شده و در پروژه های مختلف استفاده می شود، گفت: یک نمونه از این قراردادها بیمارستان هسته ای است که با تکنولوژی اتریشی ساخته می شود و تامین مالی آن هم بر عهده اوبربانک اتریش است.
در روزهای گذشته برخی رسانه ها به ویژه رسانه های صهیونیستی به نقل از 'فرانتس گاسلزبرگر' مدیر اوبربانک مدعی شدند که این بانک به علت تحریم های آمریکا همکاری خود را با ایران متوقف کرده است، درحالی که این مطلب هیچ پایه و اساسی ندارد.
رئیس اوبربانک چهارشنبه گذشته هنگام ارائه بیلان مالی سال 2017 این بانک ضمن اعلام گسترش فعالیت های اوبربانک در حوزه های جدید همانند گردشگری و توسعه کارها در کشور آلمان، گفته بود که پروژه های مورد نظر برای فاینانس در ایران آنطور که مورد نظر بوده پیش نرفته و پا نگرفته است که این هم حرف تازه ای نیست و مسئولان اتریشی در گذشته نیز گفته بودند که با وجود اشتیاق فراوان شرکت های اتریشی و اروپایی برای کار در ایران همچنان تردیدها و نگرانی هایی در ارتباط با تحریم های آمریکا وجود دارد. این مساله نیز یکی از شکایتهای همیشگی جمهوری اسلامی ایران بوده که در کمیسیون مشترک برجام با عنوان موارد بدعهدی و نقض عهد آمریکا که مانع اجرای کامل و موفقیت آمیز برجام می باشد، مطرح شده است.