به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، اتابک وثوقی اظهار داشت: روز جهانی آگاهی از اتیسم برگزار شد و همه دست اندرکاران را حتی کسانی که فقط اسم اتیسم را شنیده اند، سعی در گرامیداشت این روز داشتند. حتی برخی شروع به مشاوره و به اشتراکگذاشتن دانش خود در این زمینه کردند.
این آسیب شناس گفتار و زبان تصریح کرد: لازم میدانم مجدداً اصطلاح شناسی اجتماعی و انسانی را به اشتراک گذارم تا حین فرهنگ سازی مثبت فرهنگ و باور غلط را رایج نکنند.
عضو هیات مدیره انجمن علمی گفتار درمانی ایران تاکید کرد: لطفاً اتیسم را بهصورت صفت قلمداد نکنیم و به خود فرد بیشتر اهمیت دهیم مانند همه اختلالات دیگر.. کودک دارای اتیسم از این جهت که اول کودک نوشته میشود بعد اختلالش یعنی اهمیت بیشتری به کودک داده میشود تا اتیستیک یا اتیسمی.. در ضمن صفت هم قلمداد نشده است.
وی ادامه داد: بنابراین مبتلا در صورتی به کار میرود که فرد دچار بیماری شود مانند انفولانزا و ... اتیسم بیماری نیست زیرا طیف هست. در میان خوانندگان اینمطلب شاید افرادی باشند که داخل طیف اتیسم هستند و خود نمیدانند؛ بنابراین چرا باید صفت اتیستیک داد و یا مبتلا به دانست.
وثوقی خاطرنشان کرد: در ضمن کلمه اتیسم گرتهبرداری از اصطلاح خارجی بوده و نیازی به ترجمه یا نسبت دادن به اوت (خارج) نیست، پس باید اتیسم نگاشته شود نه اوتیسم!