به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
اتحادیه اروپا به اقدام اسرائیل در تخریب خانه های فلسطینی اعتراض کرد.
به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت:
بولدوزرهای اسرائیلی 4 واحد مسکونی فلسطینی را در روستای "سور باهر" در نزدیکی دیوار حائل، تخریب کردند. بیلهای مکانیکی در قدم بعدی به تخریب یک ساختمان دو طبقه پرداختند.
در حالیکه ساکنان خانهها را با زور و فشار از ساختمان دور کردند از حضور خبرنگاران در این منطقه ممانعت به عمل آمد.
یکی از ساکنان این ساختمانها در حین خروج اجباری از خانهاش فریاد زد: "میخواهم اینجا بمیرم".
اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد، کرانه باختری و بخش شرقی شهر قدس را مناطق فلسطینی تحت اشغال اسرائیل میدانند. این خانه ها در این مناطق قرار دارند.
خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: "دولت یهود" میگوید: این ساختمانها بیش از حد به دیوار حائل مناطق اشغالی کرانه باختری نزدیک هستند".
با این وجود فلسطینیها، اسرائیل را به دلیل اخراج مردم فلسطینی از کرانه باختری محکوم کرده و این اقدامات را بهانهای برای گسترش شهرکسازی اسرائیل و جادههای ارتباطی میان این شهرک ها میدانند.
این ساختمان های مسکونی در منطقه A قرار دارند. منطقهای که کنترل امنیتی و اداری آن براساس توافق اسلو باید برعهده دولت خودگردان فلسطین (به رهبری محمود عباس) باشد اما اسرائیل این موضوع را نادیده می گیرد و اقدام به تخریب این خانهها می کند.
ساختمانهای مسکونی تخریب شده در نزدیکی دیوار حائل قرار دارند. دیواری که اسرائیل آن را بدون هماهنگی با طرف فلسطینی، در مناطق فلسطینی ساخته است.
شرح عکس: اسرائیل ساخت و سازها را غیر قانونی خوانده و آن را برای امنیت خود خطرناک میداند/ بیبیسی
اسماعیل آبادیه که در یکی از این ساختمانها زندگی میکند، از خطر بیخانمان شدن خود و خانوادهاش میگوید.
او در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: ما "به زودی" در خیابانها زندگی خواهیم کرد.
پلیس و ارتش اسرائیل در این خصوص اعلام نظر نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ساکنان این ساختمانها در تاریخ 18 ژوئن از مهلت 30 روزه برای ترک ساختمانها مطلع شدهاند. در آن زمان مقامات اسرائیلی از برنامه خود برای تخریب ساختمانها خبر دادند.
شرح عکس: بیلهای مکانیکی در حال تخریب ساختمان فلسطینیان/ بیبیسی
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) نیز در این باره گفت: این اقدام در مرحله اول باعث تخریب بیش از 10 ساختمان و بیش از 70 واحد مسکونی ساخته شده یا در حال احداث خواهد شد.
به گزارش سازمان ملل، تخریبها تا کنون 17 نفر را آواره کرده و زندگی 350 نفر را تحت تاثیر قرار داده است.
بیبیسی نیز از قول مقامات سازمان ملل نوشت: اقدامات اسرائیل با تعهداتش در برابر قواعد بین المللی حقوق بشر سازگار نیست.
خبرگزاری فرانسه هم گزارش داد: دیپلماتهای اتحادیه اروپا نیز خواستار منع تخریب این ساختمان های مسکونی فلسطین توسط اسرائیل شدند. این افراد کسانی هستند که اخیرا به نواحی اشغالی کرانه باختری منتقل شده اند.
احتمال دارد 100 ساختمان دیگر در این منطقه با چنین آیندهای مواجه شوند.
دریافت مجوز ساختوساز در بخشهای اشغالی برای فلسطینیان بسیار مشکل است و فعالان حقوق بشر این موضوع را عامل کمبود مسکن در این منطقه عنوان کردند.
اسرائیل در جنگ 6 روزه سال 1967 کرانه باختری و شرق شهر قدس (بیتالمقدس/ اورشلیم) را اشغال کرد. این مناطق هرگز از سوی جامعه جهانی به عنوان بخشی از اسرائیل به رسمیت شناخته نشد.
اسرائیل در اوایل دهه 2000 میلادی، ساخت دیوار حایل بین مرزهای خود و مناطق اشغالی فلسطین آغاز کرد. آنها دفاع از خود در برابر دور دوم انتفاضه فلسطینیها را بهانهای برای ساخت این دیوار اعلام کردند؛ سدی که فلسطینیها از آن با عنوان "دیوار آپارتاید" یاد میکنند.
فرانسه نیز به طور جداگانه با صدور بیانیهای تخریب منازل فلسطینان در کرانه باختری را محکوم کرد.
با این حال، سفیر آمریکا در اسرائیل، از این اقدام اسرائیل حمایت کرده است.