به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا (Treasury.gov) بنیاد تعاون بسیج و بانکهای مهر اقتصاد، ملت، سینا و پارسیان در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
شرکت های نگین ساحل رویال، سرمایه گذاری تدبیرگران آتیه، گروه مالی مهر اقتصاد، مهندسی تکنوتار و سرمایه گذاری تک تار هم تحت عنوان نهادهای وابسته به شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان تحریم شده اند.
شرکت های تراکتورسازی ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری اندیشه محوران، گروه خودروسازی بهمن، کالسیمین، هلدینگ توسعه معادن روی ایران و به دنبال آن شرکتهای ذوب و احیای روی قشم، اسید سازان زنجان، شیمیایی کاتالیست پارسیان و تولید روی بندرعباس هم دیگر نهادهای افزوده شده به فهرست تحریم های آمریکا هستند.
این نخستین بار نیست که هیات حاکمه آمریکا در ادامه دشمنی و خصومت هایش علیه ملت ایران، اقدام به توسعه تحریم های یکجانبه می کند.
تحلیلگران این تکاپوی کاخ سفید را در نتیجه شکست طرح های ضدایرانی در طول یکسال گذشته می دانند که به انزوای جهانی آمریکا منجر شده است.
هم اکنون اتحادیه اروپا در حال بررسی اجرای طرح همکاری مستقیم بانک های مرکزی کشورهای اروپایی با ایران است که تضمینی بر تداوم فعالیت های بانکی و تجاری خواهد بود.
این اتحادیه همچنین طرحی برای جایگزینی ساز و کار تسویه وجوه و شبکه سوئیفت در دست بررسی دارد که برای ارسال و دریافت اطلاعات تراکنشهای مالی به کار می رود.
اروپا با اجرای قانون مسدودسازی تحریمها (Blocking Statute) همزمان گامی در حمایت از شرکت های کوچک و متوسط برداشته است و این شرکت ها به موجب این قانون، مشمول تحریم های آمریکا قرار نخواهند گرفت.
کاخ سفید در اجرای تحریم های نفت و انرژی هم با موانع بزرگی مواجه شده است.
دولت ترامپ حتی در قانع کردن دیگر کشورها برای قطع صادرات نفت ایران ناکام مانده و در اجرای سیاستهای خود با درهای بسته مواجه شده است.
در صدر کشورهای مخالف، چین و هند به عنوان دو خریدار بزرگ نفت ایران قرار دارند که گفتهاند از تحریمها علیه تهران پیروی نخواهند کرد.
به تازگی حتی پس از خروج شرکت فرانسوی توتال از کنسرسیوم بین المللی برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، شرکت ملی نفت چین (سیاِنپیسی) سهم این شرکت را در اختیار گرفت و به کار ادامه داد.
آنگونه که روزنامه تایمز چاپ لندن اخیرا گزارش کرده بود، این مخالفتها موجب شده است که مقامهای آمریکایی در مواضع گذشته خود تجدید نظر کرده و معافیتهایی را برای صادرات ایران در نظر بگیرند.
شبس ** 9386**1859