به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در دومین اجلاس اتحادیه اروپا درباره سوریه به بروکسل سفر کرده است، در سخنرانی خود در این اجلاس رسیدگی به وضعیت انسانی در سوریه را یک اولویت خواند و تاکید کرد: چنانچه کمکهای انساندوستانه همسو با اصول انساندوستانه و بدون پیش شرطها یا انگیزههای سیاسی باشد، این کمکها نه تنها وضعیت زندگی بی خانمانها و آوارگان را بهبود میبخشد، بلکه تلاشها به منظور دستیابی به راه حلهای صلح آمیز برای این منازعه را تسهیل میبخشد.
ظریف در خصوص برقراری آتش بس در سوریه نیز گفت: برقراری آتش بس در سوریه باید کماکان اولویت اصلی ما به شمار آید. ایران همگام با روسیه و ترکیه، به عنوان دولتهای ضامن فرایند آستانه، در تلاش برای گسترش مناطق عاری از تنش است. این فرآیند بر اساس این فهم شکل گرفت که بحران سوریه تنها به صورت سیاسی، در چارچوب یک فرآیند واقعی فراگیر سیاسی به رهبری و اختیار مردم سوریه و با احترام کامل به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سوریه، قابل حل است.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به ادعاهای اخیر مطرح شده علیه سوریه در خصوص کاربرد سلاحهای شیمیایی در این کشور و تاثیر اقدامات یکجانبه مداخله جویانه برخی کشورها در سوریه افزود: ایران که بطور گسترده در دهه ۱۹۸۰ میلادی از حملات شیمیایی آسیب دیده است، هرگونه استفاده از این نوع حملات را از سوی هر فردی و تحت هر شرایطی محکوم میکند. ما همواره بر ضرورت تحقیقات بیطرفانه میدانی تاکید داشتهایم. همزمان، اقدام نظامی یکجانبه و غیرقانونی را محکوم میکنیم.
وی عنوان کرد که مداخلات خارجی صرفا دستیابی به صلح را به تاخیر انداخته و وضعیت را بیش از پیش بدتر میکند.
ظریف در بخش پایانی سخنرانی خود در این اجلاس گفت: ایران در طول سالهای اخیر به طور فعالانه مشغول ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم سوریه از جمله آوارگان در خاک این کشور و افراد تحت محاصره بوده است. ما پیش از این همکاری خود را با سوریه به منظور بازسازی این کشور آغاز کردهایم و در این زمینه آماده تعامل با دیگران نیز هستیم.
دومین کنفرانس اتحادیه اروپا درباره سوریه امروز (چهارشنبه) با حضور 80 کشور به ریاست مشترک اتحادیه اروپا و سازمان ملل در بروکسل برگزار شد.
در کنفرانس «حمایت از سوریه و منطقه» فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان، استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، وزرای خارجه نروژ، سوئد، هلند و سعد الحریری نخستوزیر لبنان نیز حضور داشتند.
ظریف پیش از بروکسل به نیویورک سفر کرده بود. وزیر خارجه ایران پنجشنبه شب 30 فروردین به نیویورک سفر کرد و ضمن شرکت در اجلاس عالیرتبه صلح پایدار در مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین حضور در نشست شورای روابط خارجی آمریکا با تعدادی از رسانههای آمریکایی گفتوگو کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه نشست صلح پایدار در نیویورک با وزرای خارجه آلمان، بلژیک و نروژ دیدار و به رایزنی پرداخت.