گاوین ویلیامسون نوشته است که روسیه با جنگ ترکیبی می خواهد در سایر کشورها نفوذ کند، در ساخت موشکهای جدید دوربرد سرمایهگذاری کرده و نسبت به تأسیسات جدید هستهایاش فخر میفروشد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، وزیر دفاع انگلیس ادعا کرد که اگر کسی درباره تهدید روسیه تردید دارد، «کافی است به حادثه مسمومیت اسکریپال نگاه کند».
وی مدعی شده که این حادثه نخستین حمله با ماده سمی پس از جنگ دوم جهانی به شمار میرود و روسیه با استفاده از ابزار زور علیه انگلیس، جان انگلیسی ها را به مخاطره انداخته است.
روابط روسیه و انگلیس در پی مسمومیت اسکریپال جاسوس پیشین بهشدت تیره شده و دو کشور ده ها دیپلماتهای طرف مقابل را در چارچوب همین پرونده اخراج کردهاند و این وضعیت بین واشنگتن و مسکو و همچنین کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیش آمده است.
اسکریپال سال 2010 هنگام تبادل جاسوسان میان واشنگتن و مسکو به انگلیس پناهنده شد که در آن، روسیه چهار جاسوس خود را با 10 جاسوس آمریکا مبادله کرد.
وی پیشتر مأمور اطلاعاتی روسیه بود که به دلیل جاسوسی برای دولت انگلیس در سال 2006 به 13 سال حبس در مسکو محکوم شد، او متهم بود که هویت جاسوسان روس را در اروپا به سازمان جاسوسیام.آی.6 گزارش داده است.
مقامات انگلیسی ادعا میکنند که اسکریپال براثر تماس با ماده سمی اعصاب ساخت روسیه بهشدت بیمار شده است. با اینحال مسکو ضمن تکذیب نقش داشتن در این حادثه از لندن خواسته مدرک ارائه کرده و بدون سند اتهام نزند.
مسکو همچنین هشدار داده که اگر لندن ادعای خود را ثابت نکند، انگلیس را به ارتکاب قتل تبعه روسی متهم میکند.
روسیه همچنین دیروز با ارسال نامههای جداگانه ای به کشورهای فرانسه و انگلیس پرسش هایی را درباره این حادثه مطرح کرده و خواستار دریافت پاسخ شده است.
روسیه در پرسش های خود از لندن بارها درباره ارتباط فرانسه در عملیات تحقیق کارشناسان انگلیسی پرسیده و اعلام کرده آیا سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی از مشارکت فرانسه در تحقیقات مطلع است؟.
در این پرسش ها آمده است: فرانسه چه ارتباطی با حادثه رخداده برای دو تبعه روس در خاک انگلیس دارد. چه شواهدی به پاریس برای مطالعه و انجام تحقیقات ارائه شده است. آیا متخصصان فرانسوی در زمان گرفتن نمونههای پزشکی از سرگئی اسکریپال در محل حضور داشتند و آیا انگلیس از نتایج تحقیقات فرانسه آگاه است؟
روسیه همچنین پرسیده است که لندن بر چه اساسی ادعا میکند، ماده سمی از روسیه وارد انگلیس شده و آیا نمونه ماده سمی را که مقامات این کشور آن را «نوویچوک» تشخیص دادهاند در اختیار دارد؟
روسیه همچنین درباره پادزهری که برای درمان اسکریپال استفاده شده پرسیده است که این ماده چگونه در اختیار پزشکهای انگلیسی در محل حادثه قرارگرفته است؟
لندن تاکنون پاسخی به این پرسش ها نداده است.