آذری جهرمی:ایجاد شبکه اجتماعی داخلی نیازمند امان‌نامه است

  • سه شنبه 19 دی 1396 ساعت 11:42

اخبار => سایر رسانه ها

وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکه های اجتماعی نسبت به ایجاد شبکه های اجتماعی د اخلی واکنش نشان داد و نوشت:سرویس های بومی برای توسعه علاوه بر پشتیبانی مالی، نیازمند امان نامه‌ای در بخش های قضائی و امنیتی هستند که دولت به تنهایی قادر به ارائه چنین تضامینی نیست.
آذری جهرمی:ایجاد شبکه اجتماعی داخلی نیازمند امان‌نامه است

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، محمد جواد آذری جهرمی شب گذشته در صفحه اینستاگرام خود نوشت: زمانی نه چندان دور، صنعت وبلاگ در ایران همگام با دنیا در حال رشد و رقابت بود و شبکه اجتماعی بومی ایرانی پا به پای نمونه های بین المللی رقابت می‌کرد.

وی افزود: اما امروز دیگر نامی از صنعت وبلاگ ایران به جا نمانده و شبکه اجتماعی محبوب آن زمان اعلام کرده بزودی سرویس خود را خاموش خواهد کرد.

آذری جهرمی ادامه داد: در مصاف آزادی و امنیت، داخلی‌ها صحنه رقابت را به برخی نگاه های تنگ نظرانه واگذار کردند و در کنارش صحبت از پروژه‌هایی با پسوند ملی آغاز شد که بیشتر آنها با تصدی دولتها به سرانجامی نرسید و جز ضرر اقتصادی برخی مجموعه‌ها، نامی به جا نمانده است.

وزیرارتباطات نوشت: در این میان آمارهای سال 92 خبر از آن می داد که بیش از 25درصد استفاده مردم از اینترنت با فیلترشکن است، اما با رویکرد حمایتی دولت از دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی، کم کم این سرویس ها در زندگی مردم نقش خود را پیدا کردند اما در این میان ظرفیتهای دولت تا آنجا نبود که بتواند همه موانع پیش روی شبکه های اجتماعی داخلی را رفع کند.

وی افزود: بدون شک هر زمان صحبت از توسعه سرویس‌های ایرانی می‌شود، همواره به حجم ریالی حمایت دولت از این سرویس ها توجه می شود و در این میان فراموش می شود که سرویس های بومی برای توسعه علاوه بر پشتیبانی مالی، نیازمند امان نامه‌ای در حوزه های قضائی و امنیتی هستند که در ظاهر دولت به تنهایی قادر به ارائه چنین تضامینی نیست.

آذری جهرمی ادامه داد: بالطبع در نبود شرایط مناسب برای رشد محصولات ایرانی، مردم منتظر حل مشکلات داخلی نماندند و با استفاده از سرویسهای بین المللی به استفاده از شبکه های اجتماعی ادامه دادند و علاوه بر رفع نیازهای روزمره مثل اخبار و غیره بخش قابل توجهی از ظرفیتهای اقتصادی را نیز در این فضا شکوفا کردند و معیشت بخشی از مردم به این فضا گره خورد.

وزیرارتباطات نوشت: حالا در شرایطی قرار داریم که حاکمیت ما و اکثر کشورهای دنیا امکان اعمال مقررات بر شبکه های اجتماعی بین المللی را ندارند و البته ساده‌ترین راه حل(!) برای غلبه بر این تهدیدات نوین بستن فضا و بدنبال آن سردادن آواز لزوم توسعه شبکه های داخلی، آن هم از جنس تنها تکنولوژی و بدون توجه به سایر پارامترها از جمله حریم خصوصی و سهولت ابراز بیان مشروع است، غافل از آنکه عقب نگاه داشتن کشور از علم روز خود یک تهدید بزرگ دیگر است.

وی ادامه داد:بعنوان عضو کوچکی از جامعه جوانان کشور یقین دارم همانگونه که رهبرمعظم انقلاب بارها بر کلیدواژه 'ما می توانیم' تاکید فرموده اند، نخبگان ما توان توسعه این بخش از تکنولوژی را هم دارند، مشروط بر انکه همه شرایط، تاکید می کنم همه شرایط فراهم باشد و البته این مهم به عزمی همه جانبه و زمان نیاز دارد.

تعدادی از شبکه های اجتماعی پرطرفدار در روزهای اخیر از سوی منابع امنیتی با محدودیت مواجه شده اند که این موضوع واکنش های زیادی به همراه داشته است.


تعداد بازدید : 130

ارسال نظر

ارسال