به گزارش خبرگزاری پارلمانی اقتصادآنلاین، علی مطهری در جمع خبرنگاران در مورد خروج آمریکا از برجام گفت: گفتوگوهای ایران و اروپا اگر ظرف مدت زمان 20 روز یا یک ماه باشد، نتایج بهتری حاصل میشود و در این مهلت اروپاییها باید ضمانتهای محکمی به ایران بدهند که در مقابل فشار آمریکا و جریمه هایی که برای نقض تحریمهای وضع شده از سوی آمریکا در نظر گرفته شده، ایستادگی میکنند.
مطهری در ادامه افزود: ایران باید مطمئن شود که اروپاییها به برجام متعهد هستند تا در برجام بماند و اگر احساس کنیم که اروپاییها نیز میخواهند دو، سه سال ایران را بازی دهند، باید خارج شویم یا هر اقدام دیگری را انجام دهیم.
نماینده تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا خوشبینانه نیست که ایران بخواهد از این پس با اروپاییها به برجام ادامه دهد، گفت: ما هم خیلی خوشبین نیستیم، ولی باید به اروپاییها مهلت بدهیم و اگر احساس کنیم که آنها به ادامه برجام مصمم نیستند باید از برجام خارج شویم.
مطهری با تاکید بر اینکه آمریکا از این پس نمیتواند اجماعی که در گذشته علیه ایران ایجاد کرده بود را تکرار کند، عنوان کرد: تحریمها هم به شیوه گذشته علیه ایران اعمال نمیشود، زیرا قطعا اروپا در این زمینه مقاومت میکند.
وی در ادامه افزود: شرایط کنونی نسبت به آن مقطع زمانی که اروپا و آمریکا به صورت متحد تحریمها را علیه ایران اعمال میکردند، متفاوت شده و آنها نمیتوانند این شرایط را ایجاد کنند.
نایب رییس مجلس تاکید کرد: سیاست دولت برای مذاکره با اروپا در مهلت مقرر اقدام خوبی است تا بعدا در این زمینه تصمیم گیری شود.
مطهری در ادامه در پاسخ به این سوال که برخی پس از خروج آمریکا از برجام به دنبال انتقام گیری از دولت هستند، اظهار داشت: در حال حاضر همه بر همدلی تاکید میکنند و اوضاع خوب است.
وی در عین حال آتش زدن پرچم آمریکا در صحن مجلس شورای اسلامی را اقدام صحیحی ندانست و گفت: گفته میشود که دو سوم مردم آمریکا با تصمیم ترامپ در خصوص خروج آمریکا از برجام مخالف هستند و با آتش زدن پرچم، مردم آمریکا را در مقابل خود قرار میدهیم و این اقدام عاقلانه نبود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: آتش زدن برجام خیلی مهم نیست، ولی آتش زدن پرچم آمریکا اقدام صحیحی نبود.
نایب رییس مجلس با بیان اینکه اتکا به توان داخلی در شرایط بحرانی ضرورت دارد، گفت: سیاست کلی این است که به توان داخلی کشور متکی باشیم.
مطهری همچنین در پاسخ به این سوال که اعطای آزادیها در شرایط فعلی چقدر به وحدت ملی کمک میکند؟ گفت: اعطای آزادیها به مردم همیشه باید باشد و ارتباطی با شرایط اقتصادی ندارد. قبل و بعد از برجام باید آزادیها اعطا شود، زیرا اعطای آزادی از اصول قانون اساسی است و همیشه باید رعایت شود.
نماینده تهران در مجلس در مورد راهکارهای ارتقای وحدت ملی گفت: سیاسیون و مسئولان نباید با یکدیگر درگیر شوند و برای رقابتهای سیاسی و بیرون راندن رقیب از میدان نباید از هر وسیلهای استفاده شود. همچنین لازم است که مسئولان در مقابل آمریکا یکصدا باشند و هدف واحدی را دنبال کنند.