750 میلیارد تومان تسهیلات به کارت سفر اختصاص می یابد

  • چهارشنبه 4 مهر 1397 ساعت 23:19

اخبار => سایر رسانه ها

تهران- ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: طبق توافق با بانک گردشگری قرار است 750 میلیارد تومان تسهیلات برای کارت سفر مسافران اختصاص یابد که قابل استفاده در دستگاه های پز هتل ها خواهد بود و به رونق سفرها کمک خواهد کرد.
750 میلیارد تومان تسهیلات به کارت سفر اختصاص می یابد

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به‌ گزارش فرهنگی خبرنگار ایرنا، علی‌اصغر مونسان روز چهارشنبه در همایش جامعه هتلداران ایران که در هتل اسپیناس‌پالاس تهران برگزار شد، افزود: طبق توافق با بانک گردشگری، صد میلیارد تومان تسهیلات نیز به صورت وام به دفاتر خدمات گردشگری ارایه خواهد شد.
وی اظهار داشت: گردشگری ورودی در ایران طی یک سال اخیر با وجود تمام تهدیدهای بین المللی به ویژه درماه های اخیر، رشد مطلوبی را تجربه کرد.

** شمار گردشگران به ایران در پنج ماه ابتدای سال یک میلیون نفر بیشتر شد
مونسان اضافه کرد که ورود گردشگران خارجی در پنج‌ماه نخست امسال رشد چشمگیری داشته است و بیش از 3 میلیون و 140 هزار نفر از فروردین‌ تا مردادماه 97 به ایران سفر کردند در حالی که تعداد گردشگران در 5 ماهه نخست سال قبل دو میلیون و 159 نفر بوده است.
وی اظهار داشت: از سویی ثبت رقم 74 میلیون نفرشب اقامت در ایام نوروز امسال و رشد 20درصدی سفرها نسبت به سال گذشته، نشان از رونق گردشگری داخلی نیز در کشور دارد.
معاون رییس‌جمهوری ادامه داد: اگرچه ترکیب گردشگران ورودی به کشورمان تغییر کرده است اما امیدواریم با تلاش خانواده صنعت گردشگری روند روبه‌رشد این صنعت در کشورمان همچنان ادامه داشته باشد.
وی توضیح داد: حجم بسیاری از گردشگران ورودی به کشورمان را گردشگرانی از کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان و حتی روسیه تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود تعادل در ترکیب گردشگران ورودی به کشور طی ماه‌های آینده برقرار شود.
مونسان تصریح کرد: خوشبختانه در تمام انواع گردشگری ظرفیت بالایی در کشورمان وجود دارد و هرآنچه دیدنی است ایران داراست و نیازی نیست که برای جهانیان جاذبه‌های دیدنی خلق کنیم. آنچه نیاز امروز کشور ما است در مرتبه نخست ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پذیرایی از گردشگران و در مرتبه دوم معرفی داشته‌های گردشگری‌ ایران به جهانیان است که هردو در سایه مدیریت گردشگری متناسب با ظرفیت‌ها اتفاق می‌افتد.
وی ادامه داد: سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در دولت تدبیر و امید عزم خود را برای ایفای سهم گردشگری در اشتغال و توسعه پایدار کشور جزم کرده است و آنچه طی چند سال گذشته اتفاق افتاده نشان از گذاری تحول‌گرا در این زمینه دارد.
مونسان یادآور شد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب و رییس‌جمهوری بارها بر نقش گردشگری در ایجاد اشتغال تاکید کرده‌اند ظرفیت‌های خود را به‌صورت جدی بر اشتغال‌زایی متمرکز کرده‌ایم، چراکه مروری گذرا بر آمارهای جهانی در حوزه اشتغال به‌روشنی گویای سهم عظیم و پایدار صنعت گردشگری در ایجاد شغل است.
وی بر این نکته تاکید کرد: در این حوزه مشاغلی به‌ویژه در حوزه خدمات گردشگری با سرمایه‌گذاری اندک می‌توان ایجاد کرد و متناسب با مزیت‌های هر منطقه از درآمدهای پایدار گردشگری بهره‌مند شد.
مونسان در ادامه با بیان اینکه در دولت دوازدهم با این رویکرد که صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی دو بال پرواز گردشگری هستند اقداماتی را برای تقویت این دو بخش نیز به سرانجام رساندیم، گفت: ثبت هزار و 100 اثر در فهرست‌های آثار ملی، سامان‌دهی و مرمت بیش از 300 پروژه بناها و محوطه‌های مهم تاریخی، تجهیز یا راه‌اندازی به‌طور متوسط هر هفته یک موزه و ثبت جهانی منظر باستان‌شناختی در استان فارس ازجمله فرازهای حوزه میراث‌فرهنگی و هم‌چنین ثبت جهانی 2 شهر و یک روستای صنایع‌دستی، رشد چشم‌گیر صادرات صنایع‌دستی تا بیش از 500 میلیون دلار به‌صورت رسمی و چمدانی و ایجاد بیش از 17هزار شغل در مشاغل خانگی صنایع‌دستی ازجمله آنها است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: گام‌هایی که دولت در زمینه پروژه‌های گردشگری برداشته است، آینده این صنعت را به لحاظ امکانات و بسترهای زیرساختی تضمین می‌کند.

**1900 پروژه زیرساختی گردشگری در حال اجراست
معاون رییس‌جمهوری گفت: در زمینه زیرساخت های گردشگری، 1900 پروژه با سرمایه‌گذاری 43هزارمیلیارد تومان با متوسط پیشرفت فیزیکی 43درصد و اشتغال‌زایی 62 هزار نفر در سطح کشور در حال اجراست که تا پایان سال جاری 345 پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان دولت دوازدهم 1200 پروژه به بهره‌برداری برسد.
به گفته مونسان، ایجاد 2هزار واحد اقامتگاه بوم‌گردی تا پایان برنامه ششم توسعه در روستاهای کشور با هدف اشتغال‌زایی و مهاجرت معکوس در دست اجراست که در صورت تحقق 16هزار فرصت شغلی ایجاد می‌کند.
معاون رییس جمهوری افزود: در طرح اشتغال روستایی و عشایری معادل 12هزارمیلیارد تومان وام ارزان‌قیمت در نظر گرفته شده که با پیگیری و تصویب سهم سازمان 20درصد از این اعتبار به حوزه صنایع‌دستی و گردشگری اختصاص یافت.
وی همچنین گفت که پرداخت 264 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به پروژه‌های بخش گردشگری از محل صندوق توسعه ملی از مرداد 1396 لغایت سه ماهه اول سال 1397 انجام شده است.
مونسان با بیان اینکه گردشگری امروز شامل بخش‌های مختلف اعم از گردشگری تجارت، سلامت، تفریحی و غیره است، اظهار داشت: موضوع تفاوت نرخ ارز یکی از مواردی است که در حوزه گردشگری تأثیر داشته و منجر به ورود گردشگران بیشتر به کشورمان می‌شود اما نباید این نکته را نیز نادیده بگیریم که تفاوت نرخ ارز در حوزه‌های مختلف ازجمله زیرساخت‌های گردشگری همچون حمل‌ونقل تاثیر منفی داشته است و همه باید تلاش کنیم تا در این شرایط سخت و دشوار صنعت گردشگری را در مسیر درستی به‌ حرکت درآوریم.
مونسان اظهار داشت: گام بلند دیگری که تحولی برای گردشگری کشور محسوب می‌شود مصوبه هیات‌وزیران در خصوص معافیت سرمایه‌گذاران تاسیسات گردشگری از پرداخت عوارض تغییر کاربری است که تلاش بسیاری برای تحقق آن صورت گرفت.
رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: امروزه صنعت گردشگری جایگاه خود را به‌عنوان سومین صنعت کم‌هزینه و سودده، اشتغال‌زا و روبه‌رشد در اقتصاد جهان تثبیت کرده است و به‌ عنوان عاملی مهم در توسعه پایدار کشورها از سه جنبه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: ما در آغاز کار دولت تدبیر و امید، فقط 125 هتل چهار و پنج ستاره در کشور داشتیم و اکنون این عدد به 158 هتل چهار و پنج ستاره رسیده است.
مونسان گفت: امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم 122 هتل دیگر به این میزان اضافه شود تا این عدد به 280 هتل برسد، و شاهد 224درصد رشد در ساخت هتل‌های چهار و پنج ستاره باشیم.
وی اضافه کرد: اقدامات مهمی در حوزه درخواست‌های فعالان صنعت گردشگری و هتلداری کشور انجام شده است، پیگیری موضوع قانون بازنگری مالیات بر ارزش افزوده و ارائه تخفیف‌هایی برای حوزه گردشگری ازجمله این موضوعات است که از کمیسیون اقتصادی مجلس رد شده است و امیدواریم در صحن مجلس به تصویب برسد.
مونسان ادامه داد: افزایش لغو روادید با سایر کشورها نیز ازجمله برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود در هفته گذشته خوشبختانه در جلسه‌ای با وزارت امور خارجه لغو روادید با عمان به نتیجه رسید که این موضوع در افزایش گردشگران حوزه سلامت تأثیر مثبتی خواهد داشت.

** با دریافت ارزی خدمات در هتل ها موافقیم
به گفته وی، همچنین در مورد دریافت ارزی خدمات در هتل‌ها، سازمان میراث‌فرهنگی با کلیات این طرح موافق است اما باید بسته‌ای تهیه شود که در آن دفاتر خدمات گردشگری و هتل‌ها هر دو دارای منافع باشند و در عین‌حال اجرای این طرح منجر به کاهش گردشگران ورودی به کشور نشود.
مونسان افزود: رویکرد سازمان میراث‌فرهنگی یک سال گذشته مبتنی بر مطالبه‌گری از تمام دستگاه‌های مرتبط با حوزه گردشگری بوده است چراکه معتقدیم این صنعت فرابخشی تنها در سایه مشارکت گسترده تمام دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط و حمایت همه‌جانبه دولت به اهداف خود خواهد رسید. بر این اساس چه به‌صورت حضوری و چه در قالب مکاتبات و نامه‌نگاری‌های متعدد مطالبات حوزه گردشگری را در دولت، مطرح و پیگیری کرده‌ایم.
معاون رییس‌جمهوری ادامه داد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های ارز دیجیتال گردشگری برای برون‌رفت از چالش‌های پیش روی سرمایه‌گذاران و فعالان صنعت گردشگری، اجرای طرح تعطیلات زمستانی برای رونق بیشتر گردشگری داخلی که با موافقت وزیر آموزش‌وپرورش همراه بوده است و امیدواریم امسال اجرایی شود از دیگر موارد در حال پیگری است.
مونسان همچنین، تقاضای معافیت ارزش افزوده در صنعت گردشگری، توسعه همکاری‌های ملی و فرابخشی در حوزه گردشگری و ارائه امتیازات ویژه به گردشگران چینی همچون لغو روادید گروهی برای سفر گردشگران چینی به ایران و صدور روادید رایگان 72ساعته برای مسافران ترانزیتی فرودگاه امام (ره)، را از دیگر محورهای در دست پیگیری عنوان کرد.
مونسان با اشاره به اینکه برای تحقق تمام اینها، بی‌شک چالش‌های توسعه گردشگری کشورمان را باید به‌مرور از میان برداشت، توضیح داد: پایین بودن استاندارد کمی و کیفی زیرساخت‌ها، تعدد مراکز تصمیم‌گیری در صدور مجوزها، فقدان سرمایه‌گذار و ریسک بالای سرمایه‌گذاری، عدم ثبات مقررات و سیاست‌گذاری‌ها، موانع و مشکلات مربوط به تبلیغات و بازاریابی، فقدان سازوکار برای خنثی‌سازی ایران هراسی و تبلیغات ضدایرانی از جمله این چالش ها است که با همکاری های بین بخشی در تلاش برای رفع آن هستیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی گفت: چهل‌وهشتمین سال تصویب و نام‌گذاری 27 سپتامبر به‌عنوان روز جهانی گردشگری و سی‌وهشتمین سال گرامیداشت بین‌المللی این روز را در حالی گرامی می‌داریم که بر اساس آمار 2017 سازمان جهانی گردشگری شمار گردشگران بین‌المللی به رقم بی‌سابقه یک‌میلیارد و 323میلیون نفر و درآمد حاصل از این صنعت فرابخشی به بیش از 1.23 تریلیون دلار رسیده است.
به گفته رییس وی، در این میان یکی از موفق‌ترین مناطق جهان در جذب گردشگران ورودی، آسیاست که 323میلیون گردشگر را به خود جذب کرده است.
مونسان ادامه داد: نمودار گردشگری جهانی از سال 1950 تا چشم‌انداز 2030 نشان از رشد چشمگیر این صنعت بزرگ دارد. در سال 1950 شمار گردشگران بین‌المللی تنها به 25میلیون نفر می‌رسید، درحالی‌که این رقم به بالغ‌بر 1.3 میلیارد نفر رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 با 500 میلیون نفر گردشگر بیشتر، به 1.8 میلیارد نفر برسد.
فراهنگ** 9012 ** 1418


تعداد بازدید : 229

ارسال نظر

ارسال