به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، پس از امضای نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، موجی از انتقادات و جوسازی توسط منتقدان به راه افتاد.
گروهی از منتقدان که از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، از هیچ سنگ اندازی در مقابل این دولت دریغ نکرده بودند، پس از امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی، تلاش کردند با طرح موضوعات غیرواقعی، این دستاورد بزرگ را که شکستی برای دولت آمریکا محسوب می شود، زیر سوال ببرند.
بر این اساس، روزنامه کیهان در گزارشی درباره این قرارداد ادعا کرد که علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به دلیل امضا قرارداد کرسنت، حکم انفصال از خدمات دولتی دارد.
شرکت ملی نفت ایران در واکنش به این ادعا اعلام کرد، روزنامه کیهان در 26 تیرماه 96 در گزارشی پیرامون قرارداد اخیر کنسرسیوم شرکت های توتال، سی ان پی سی آی چین و پتروپارس برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، ضمن طرح پاره ای موارد خلاف واقع، به طرح موضوع حکم انفصال از خدمات دولتی جناب آقای علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به دلیل امضا قرارداد کرسنت پرداخته است که این موضوع تکذیب می شود.
در این جوابیه آمده است: متاسفانه روزنامه کیهان در ادامه رویه ناصواب خود مبنی بر طرح اتهام و افترا به مدیران صنعت نفت این بار به صدور حکم نیز پرداخته و در اقدامی غیراخلاقی ضمن انتشار این خبر کذب، آن را قطعی دانسته است.
دوازدهم تیرماه نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده میشود.
این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قرادادهای نفتی است که پس از لغو تحریم ها امضا شد.
بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل می دهند.
سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم دارند.
این طرح با هدف تولید حداکثری و پایدار روزانه 2 میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود 56 میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز 11 میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی اجرا می شود.