به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، جامعه جهانی یعنی تمام مشکلات رابطه مستقیمی با تفکرات ملتها و سیاستهای درست و غلط حکومتها دارند. معضل ریزگردها حاصل سالها بیبرنامگی درباره چشم انداز آینده بود که اکنون بغض آن ترکیده است. سفر نمایندگان محیط زیست سازمان ملل متحد به استان خوزستان، نشان دهنده دغدغهمندی جهانی به این پدیده است. جهان امروز میداند و میفهمد که فاجعه ریزگردها چه تبعات منفی برای منطقه دارد و اگر نسبت به آن بیتفاوت باشد آثار و عواقب وخیمی در منطقه بیشتر از این شاهد خواهد بود.
جهان ما را دَرک میکند، جهان پیگیر حل مسأله گرد و غبار در ایران است! این نکات همگی معنادار هستند و میتوان عزم و میل جهانی را در شناخت و حل این معضل شاهد باشیم.گستره ریزگردها آنچنان زیاد است که یک کشور به تنهایی قادر به حل آن نیست و عزم جهانی را طلب میکند.
سفر در گرمای بیش از 50 درجه معاون محیط زیست سازمان ملل متحد به خوزستان میتواند قابل تأمل و تفکر باشد. میتوان حس کرد جهان اکنون متوجه شده است جنگهای نیابتی در منطقه چه تبعات و آثار منفی در پی دارد، عواقبی چون ضعف دولتها و تمرکز نداشتن بر زیست محیط انسانها از مهمترین معضلات در کشورهای درگیر با جنگ است. این سفر حکایت از آن دارد که غرب اکنون به فکر اشتباه و خطاهای خود در منطقه است و هنوز راه دارد برای جبران آن حرکت کند.
دغدغه ریزگردها در ایران امروز یک مسأله داخلی نیست. جهان باید بفهمد مردم ما بخشی از مردم جهان هستند! ما پازل گمشده جهان نیستیم اما سالهاست مردم ما تاوان سیاست های تخریبی کشورهای منطقه را می پردازد. امروز فاجعه ریزگردها در نگاه مغرضانه غرب به مردم منطقه شکل گرفت. اریک سولهایم معاون محیط زیست سازمان ملل متحد در سفر به خوزستان گفت:کارهای خوبی در طول یک سال اخیر انجام شده و نشان از آن دارد که ایران توانایی دارد در موضوع محیط و راه برون رفت از آن چاره اندیشی خوب و مناسبی ارائه دهد.»
قطعاً تأثیر سفر نمایندگان محیط زیست سازمان ملل متحد به استان خوزستان مثبت ارزیابی میشود و مرحله جدیدی در رفع معضلات کنونی و اثرات خوب آن را در آینده نه چندان دور شاهد خواهیم بود.
سفر معاون محیط زیست سازمان ملل متحد و نماینده دائم این سازمان در ایران به استان خوزستان میتواند در آینده حامل دستاوردهای مفیدی در نگاه سازمان ملل متحد و آسیبهای زیست محیطی استان باشد. نگرانیهای مردم و مسئولان امر در بحث معضلات زیست محیطی استان خوزستان و ورود سازمان ملل متحد به این موضوع میتواند گام مهمی در حل سریع آن باشد.
اریک سولهایم در مصاحبه خود اعلام کرد؛ «موضوع گرد و غبار و ریزگردهای بوجود آمده را در مجمع عمومی سازمان ملل به جدیت پیگیری خواهیم کرد.»
این سخنِ معاون محیط زیست سازمان ملل متحد میتواند «گشایش جدیدی در نگاه جامعه جهانی و سازمانهای جهانی زیست محیطی به استان خوزستان باشد» تا در راه مهار سرچشمههای خارجی و داخلی برنامهریزی کنند.قطعاً معضل ریزگردها که بخش اعظمی از آن نیازمند تعامل و تفاهم با کشورهای همسایه است از طریق سازمانهای جهانی و خصوصاً سازمان ملل متحد بهتر و مثبتتر میتوان به نتیجه رسید.امروز در مسأله ریزگردها، سازمان ملل متحد میتواند این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد و بسیاری از موانعی را که در بُعد خارجی کشور وجود دارد پیگیری و حل کند.
یکی از شاخصهای توسعه جوامع، مقوله محیط زیست و نگاه دولتهای وقت نسبت به این موضوع است. معاون محیط زیست سازمان ملل متحد اشاره کردند که در چند سال اخیر، برنامههای خوب و مناسبی برای مهار ریزگردها و بازگشت آب به تالابها صورت گرفته است که اگر این روند ادامه پیدا کند شاهد تحول بزرگی در محیط زیست خوزستان خواهیم بود.
امروز کار سازمان حفاظت محیط زیست کشور از قبل خیلی دشوارتر شده است، این معضل یک مسأله محلی نیست! یک آسیب کوچک نیست! مسأله جهانی، که ممکن است تأثیرات نامیمونی در طول زمان بر زندگی بشریت بگذارد. از این پس میبایست تعاملات و پیگیریهای خود را در قالبهای مختلف نشان دهد و از این ظرفیت و پتانسیلی که بوجود آمده در راستای برطرف کردن مشکلات موجود بهره بگیرد. قطعاً تأثیر سفر نمایندگان محیط زیست سازمان ملل متحد به استان خوزستان مثبت ارزیابی میشود و مرحله جدیدی در رفع معضلات کنونی و اثرات خوب آن را در آینده نه چندان دور شاهد خواهیم بود.