به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جهان اقتصاد، این برنامه در حالی به موضوعاتی در خصوص وضعیت دارو در کشور مورد بحث و بررسی قرارگرفت، در حالیکه از نقشآفرینان اصلی این حوزه یعنی انجمن داروسازان کشور که صنف داروخانهداران نیز در زیر مجموعه این انجمن قراردارد، نمایندهای حضور نداشت.
یکی از موضوعات مطرح شده، بحث حد و حدود صنفی برای داروخانهها بود، قانونی که برای چند دهه مورد بیتوجهی قرارگرفته و چند سالی است که شورای رقابت با نگاهی متفاوت این قانون را نقض فضای رقابتی دانسته و برخلاف آن رأی میدهد.
این موضوع در مورد داروخانهها نیز اعمال شده و در حالی که براساس مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیاد میان داروخانهها حداقل ۲۰۰ متر فاصله باشد، اما شورای رقابت در اخطاری به این وزارتخانه خواستار اصلاح قانون شدهبود که عدم تمکین وزارتخانه به صدور جریمه ۱۰۰ میلیون تومانی از سوی شورای رقابت منتهی شد.
یکی از مخالفان جدی نظر شورای رقابت انجمن داروسازان است و ایشان براین باور هستند که موضوع دارو با دیگر کالاها متفاوت است و اگر در اقلام مصرفی تبلیغات برای مصرف بیشتر مجاز است، اما نباید شرایطی را فراهم آورد که مردم تشویق به مصرف داروی بیشتر شوند و اصل بر کمتر فروختن دارو است.
این در حالی است که شورای رقابت برای داروخانهها نیز حکمی چون دیگر اصناف صادرکرده و حدود صنفی را در این مورد نیز بیمعنی دانستهاست.
حال آنکه نمیتوان منکر این واقعیت شد که اگرچه داروخانهها کالایی متفاوت از دیگر اصناف میفروشند، اما اداره یک داروخانه چون همه اصناف، بر اصل سودآوری اقتصادی بنا شدهاست.
در چنین شرایطی، اگر تعداد داروخانهها و یا فاصله آنها به گونهای باشد که تأمین کننده حداقل سود نباشد، برای ایشان چارهای باقی نمیماند جزء تلاش برای عرضه بیشتر و تشویق مصرفکننده به استفاده دارو که این موضوع با اصل نظام سلامت در تناقضی جدی است.
با این تفاسیر برنامه گفتگوی ویژه خبری، بدون دعوت از فعالان صنف داروسازان، رئیس شورای رقابت و نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و البته رئیس سازمان غذا و دارو را به نشستی دعوت کرد تا این موضوع را با عینک شورای رقابت مورد بررسی قراردهد.
جالب آنکه منابع نزدیک به رئیس سازمان غذا و دارو، اعلام میکنند که ایشان به عنوان مخالف نظر شورای رقابت در حالی دعوت شدهبود که موضوع برنامه را عنوان دیگری اعلام کردهبودند و پس از آغاز بحث متوجه میشود که مسیر برنامه با آنچه مطرح شده بود متفاوت است.
با توجه به روند برگزاری برنامه و زیرسؤال بردن نظر انجمن داروسازان ایشان در نامهای به ردیس سازمان صدا و سیما، اعتراض خود را اعلام و خواستار رسیدگی شدهاند.
در متن این نامه که به امضاء دکتر رهبر مژدهیاذر رئیس انجمن داروسازان ایران رسیده، چنین آمدهاست، احتراما با عنایت به قانون خط مشی کلی و اصول برنامههای آن سازمان بعنوان دانشگاه عمومی و توجهها به سطح پوشش و تاثیر برنامه های تولیدی در اذهان و عموم احاد جامعه و نظر به ضرورت پرهیز از هرگونه القاء ناصواب و جریان سازی غیر واقع در افکار مخاطبین آن رسانه ملی با شائبه حمایت از جریانات خاص تحت لوائ برنامه های تولیدی ، بدین وسیله انجمن داروسازان ایران حسب اساسنامه مصوب و به نمایندگی از جامعه داروسازی کشور مراتب تاسف عمیق و اعتراض شدید خویش را نسبت به رفتار موهن و عملکرد مغرضانه و خارج از اصل عدالت و بدور از نزاکت مجری برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما ( لیله مورخ ۱۴ / ۴ / ۱۳۹۶ ) با عنوان نظام دارویی بحضور اعلام و با امعان نظر به مطالب خلاف واقع انتسابی به انجمن داروسازان ایران از سوی مدعو برنامه خواهشمنداست به تجویز ماده ۳۰ از اساسنامه مصوب ان سازمان الحاقی۲۷ / ۷ / ۱۳۸۸ مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام ترتیبی اتخاذ فرمائید تا در همان برنامه گفتگوی ویژه خبری با دعوت از نماینده این انجمن امکان پاسخگوئئ به اکاذیب مطرح شده و ارائه مستندات مثبت فقد وجاهت تصمیم و عدم صلاحیت قانونی شورای رقابت در ورود به فعالیت حوزه سلامت در معرض قضاوت افکار عمومی قرار گیرد .