وی گفت: با توجه به هزینه های زیادی که تاکنون انجام شده حدود 40 درصد جمعیت شهری سیستان و بلوچستان و 35 درصد جمعیت شهری کشور در مناطق حاشیه ای در وضعیت نابسامانی زندگی می کنند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: آمار سال 95 در مقایسه با سال 90 نشان می دهد که جمعیت روستاهای کشور 2 درصد کاهش پیدا کرده و به جمعیت شهرها 2 درصد افزوده شده است.
آخوندی افزود: روند رشد جمعیتی روستاها در سطح کشور به شکل نزولی است و این مساله فقط مختص به سیستان و بلوچستان نیست.
وی با تاکید بر اینکه حاشیه نشینی یک مساله ملی است گفت: اولویت حرکت به سمت ایجاد ستادهای بازآفرینی شهری است و تا کنون با برگزاری نشست های این ستاد در تمام استان ها و فرمانداری ها و ایجاد همگرایی میان وزارتخانه های مختلف از جمله راه و شهرسازی، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش اتفاقات مثبتی در این مناطق رقم زده شده است.
وی اصلی ترین بحث در حوزه ساماندهی وضعیت زندگی شهری را شکل گیری همگرایی افقی برای هماهنگی میان سازمان های دولتی و نیروهای محلی عنوان کرد و گفت: این همگرایی می تواند آثار گسترده ای در بهبود وضعیت حاشیه نشینی و افزایش کیفیت زندگی داشته باشد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در برنامه ریزی شهری، حرف های حاشیه ای فقط منابع را از بین می برد اصلی ترین بخش هویت بخشی به ساکنان مناطق حاشیه ای شهرهاست.
آخوندی ادامه داد: این امکان وجود ندارد که بیش از 500 هزار نفر ساکن مناطق حاشیه ای سیستان و بلوچستان را با بولدوزر جابجا کرد بر این اساس رویکرد باید با صدور اسناد لازم رسمی کردن وضعیت این افراد باشد.
وی تصریح کرد: باید به جایی برسیم که دیگر اسمی از حاشیه نشینی وجود نداشته باشد و مناطق حاشیه ای به متن شهرها بپیوندند.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی برای تامین فضاهای آموزشی، خانه های سلامت و غیره در مناطق حاشیه ای امکانات لازم را در اختیار قرار می دهد.
وی تاکید کرد: مساله ساخت مدارس در مناطق حاشیه ای سیستان و بلوچستان جدی است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر رویکرد محله محوری بیان کرد: مهمترین مشکل بافت های شهری کشور این بود که هویت محله ای نداشتند بر این اساس تمام بافت های ایران به 2 هزار و 700 محله تبدیل شده است تا در قالب طرح محله محوری امکانات رفاهی در این مناطق ایجاد شود.
آخوندی از بانک مسکن خواست در زمینه پرداخت وام های لازم برای بازسازی بافت های فرسوده در سیستان و بلوچستان اقدام کند.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به اتفاق معاونان و شماری از مدیران این وزارتخانه و معاون سازمان برنامه و بودجه امروز /پنجشنبه/ وارد فرودگاه بین المللی زاهدان شد.
شرکت در نشست شورای راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی سیستان و بلوچستان و نشست ستاد بازآفرینی شهری استان، بازدید از حاشیه شهر زاهدان و راه آهن جنوب شرق کشور مستقر در زاهدان از جمله برنامه های سفر وزیر راه و شهرسازی به این استان است.
وزیر راه و شهرسازی به اتفاق هیات همراه عصر امروز پس از بازدید از ایستگاه راه آهن زاهدان، دقایقی پیش برای عزیمت به تهران عازم فرودگاه شد.
سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، خاش، ایرانشهر، سراوان، نیکشهر، میرجاوه، قصرقند، فنوج، مهرستان، سیب و سوران، دلگان، سرباز، کنارک و چابهار و 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که با کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است.