آمادی ایران و عراق برای حل مشکل ریزگردها/ استفاده از ارز ملی دو کشور در مبادلات تجاری

  • پنجشنبه 1 تیر 1396 ساعت 17:49

اخبار => سایر رسانه ها

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود، گفت: ایران در همه ی زمینه ها از جمله در مقابله با تهدیدات امنیتی و مبارزه با گروه های تروریستی و برقراری امنیت و ثبات در منطقه در کنار عراق خواهد بود.
آمادی ایران و عراق برای حل مشکل ریزگردها/ استفاده از ارز ملی دو کشور در مبادلات تجاری

به گزارش اقتصاد آنلاین، دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز (سه شنبه) در مذاکرات مشترک هیات های عالی رتبه ی ایران و عراق با تبریک پیروزی های اخیر دولت و ملت عراق در نبرد علیه داعش و به خصوص موفقیت های حاصل شده در موصل اظهار داشت: این پیروزی ها تاثیر فراوانی در امنیت عراق و منطقه خواهد داشت و امیدوارم در سایه ی پیروزی های اخیر شاهد وفاق و انسجام ملی و حضور همه ی گروه ها و جریانات سیاسی این کشور باشیم.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه منطقه ی خلیج فارس و خاورمیانه در شرایط خاصی قرار دارد، حضور هیات عراقی در ایران و گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران را زمینه ای برای حل مسائل منطقه و پیشرفت کشورهای اسلامی دانست.

وی روابط دو جانبه میان تهران و بغداد در زمینه های سیاسی، اقتصادی،‌ فرهنگی، امنیتی و نظامی را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: باید تلاش کنیم سطح روابط دوجانبه متناسب با ظرفیت های دو کشور ارتقاء پیدا کند.

دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به برخی موانع پیش روی توسعه ی روابط اقتصادی میان دو کشور، تصریح کرد: مسائل بانکی از مهمترین موانع فراروی توسعه ی مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و عراق است که باید با جدیت برای حل این مسائل تلاش کنیم چرا که روابط بانکی پیش نیاز همکاری های اقتصادی است.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: برای حل مسائل بانکی راهکارهای متعددی وجود دارد از جمله آنکه دو کشور می توانند مبادلات تجاری خود را با ارز ملی خود انجام دهند که این امر نیازمند هماهنگی و توافق میان بانک های دو کشور است.

وی با تاکید بر ضرورت پرداخت مطالبات معوق شرکت های پیمانکار ایرانی فعال در پروژه های کشور عراق، گفت: در خصوص خط لوله ی انتقال گاز به بغداد و همکاری های نفتی توافقات خوبی میان دو کشور صورت گرفته که باید اجرایی شود.

دکتر جهانگیری احداث راه آهن شلمچه ـ بصره را گامی مهم در جهت تسهیل رفت و آمد مسافرین و جابه جایی کالا میان دو کشور دانست و با تاکید بر اینکه احداث این خط ریلی یک اقدام استراتژیک است، گفت: در این زمینه توافقاتی میان مسئولین حوزه ی حمل و نقل دو کشور انجام شده که پیگیری و اجرای آن امری ضروری است.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه همکاری های اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایران و عراق به نقطه ای رسیده که برای توسعه ی آن نیازمند تهیه سند جامع همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور هستیم، گفت: در این سند باید همه ی مسائل و جوانب دیده شود و وظایف و تکالیف دستگاه های مختلف دو کشور مشخص گردد. لازم است کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور در این زمینه ماموریت پیدا کند تا در یک دوره ی زمانی مشخص نسبت به تدوین این سند اقدام نماید.

وی همچنین با اشاره به گسترش رفت و آمد های مردم ایران و عراق به خصوص در مناسبت های مذهبی تصریح کرد: این موضوع به خصوص در ایام اربعین حسینی از اهمیت دو چندانی برخوردار است و تهران پیشنهاد می کند که برای تسهیل در رفت و آمد مردم، توافق نامه ی لغو روادید میان ایران و عراق به امضا برسد.

  دکتر جهانگیری به موضوع گرد و غبار و ریزگردها نیز پرداخت و خاطر نشان کرد: مردم استان های مرزی ایران با مشکلات جدی در این زمینه روبرو هستند که لازم است با توسعه ی همکاری ها میان دو کشور معضل ریزگردها را برطرف کنیم و ایران در این زمینه از آمادگی لازم برخوردار است.

نخست وزیر عراق نیز در این نشست ضمن محکوم کردن اقدامات تروریستی داعش در مجلس شورای اسلامی و حرم امام راحل گفت: این اقدامات نشان دهنده ی آن است که تروریسم مرز نمی شناسد و اقدامات تروریستی در همه جا گسترده است بنابراین باید با همکاری مشترک در برابر چنین پدیده ای بایستیم.

حیدر العبادی افزود: گروه های تکفیری و تروریست ها سالهاست که جان مردم عراق را به مخاطره انداخته اند و خوشبختانه کار آنها به مرحله ی پایانی رسیده و در موصل و مرزهای سوریه و عراق اقداماتی انجام خواهیم داد که راه آنها به طور کامل بسته شود.

وی با بیان اینکه عراق در مبارزه با تروریسم با جمهوری اسلامی ایران در سنگری واحد قرار دارد، گفت: باید تلاش کنیم در بخش همکاری های اقتصادی و در زمینه ی پیشرفت و آبادانی نیز در یک مسیر مشترک گام برداریم.

نخست وزیر عراق از آمادگی کشورش برای تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران در زمینه های تجاری، اقتصادی، عمرانی و فرهنگی و مذهبی خبر داد و افزود: باید برای احیاء اروند رود نیز تلاش کنیم و عراق در این زمینه آمادگی کامل دارد و اگر مشکلات آن برطرف شود خدمات شایانی به مردم خرمشهر، آبادان و بصره خواهد رسید.

حیدر العبادی با یادآوری اینکه میزان مبادلات تجاری میان دو کشور به 13 میلیارد دلار رسیده است، گفت: حجم این مبادلات در 5 سال اخیر اندکی کاهش یافته بود که خوشبختانه اکنون جبران شده و باید تلاش کنیم از رقم فعلی نیز بالاتر رود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ زمینه ای وجود ندارد که ایران و عراق نتوانند همکاری کنند، خاطر نشان کرد: بخش نفت، گاز، برق، بیابان زدایی، مقابله با ریزگردها از جمله زمینه های همکاری میان دو کشور است و در سایر زمینه ها نظیر مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر و جرائم سازمان یافته نیز امکان همکاری وجود دارد.

حیدر العبادی از آمادگی کامل عراق برای مبادلات تجاری دو کشور از طریق ارز ملی خبر داد و افزود: احداث خط راه آهن شلمچه ـ بصره نیز نیازمند سرمایه گذاری است تا هرچه سریعتر اجرایی و تکمیل شود.

معاون اول رییس جمهور و حیدر العبادی نخست وزیر عراق عصر امروز (سه شنبه) در پایان مذاکرات مشترک و در جمع خبرنگاران بر گسترش مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و نیز مبارزه با تروریسم تاکید کردند.

همکاری های ایران و عراق برای تسهیل در رفت و آمد زوار اربعین

دکتر اسحاق جهانگیری با تبریک پیروزی های دولت و ملت عراق در مبارزه با تروریسم به خصوص در مقابله علیه داعش در موصل اظهار داشت: مطمئنم در سایه ی این پیروزی ها ثبات و امنیت برای عراق و کل منطقه به ارمغان آمده و انسجام عراق روز به روز بیشتر خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به گفتگوهای صورت گرفته در مذاکرات مشترک هیات های دو کشور تصریح کرد: در این مذاکرات درباره ی موضوعات مختلف از جمله مسائل بانکی،‌ توسعه ی همکاری های نفتی، صادرات گاز، احداث خط ریلی شلمچه ـ بصره، مقابله با ریزگردها و احیاء اروند رود گفتگو شد که امیدوارم با پیگیری های دو طرف،‌ شاهد حل مسائل و ارتقاء سطح روابط باشیم.

دکتر جهانگیری همچنین گفت: در این جلسه برای حل مشکلات زائران ایرانی بویژه در زمان اربعین تبادل نظر کردیم و امیدواریم با همکاری وزارتخانه های کشور و خارجه ی دو طرف این مسایل مرتفع شود و زوار بتوانند با شرایط بهتری به زیارت اماکن متبرکه بروند.

نخست وزیر عراق نیز در این نشست مطبوعاتی هدف از سفر خود به تهران را تقویت روابط دو جانبه و ابراز همدردی و تسلیت به خاطر اقدام تروریستی داعش در حرم مطهر امام (ره) و مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و گفت: شیوع این رفتارها دو کشور را مجاب می کند که همکاری های خود را برای نابودی تروریست ها در منطقه افزایش دهند و تصمیمات جدی تری در این زمینه اتخاذ کنند.

حیدر العبادی افزود: پس از نابودی تروریسم باید به دنبال ثبات، استقرار و بازسازی عراق باشیم و در این زمینه همکاری های گسترده ای با جمهوری اسلامی ایران خواهیم داشت.

نخست وزیر عراق با اشاره به تلاش برای حل برخی مشکلات در آینده نظیر بیابان زدایی و مناسبات بانکی، از برداشتن موانع پیش روی سرمایه گذاران و پیمانکاران ایرانی خبر داد و افزود: ما به دنبال احداث خط لوله گاز از ایران به جنوب و پایتخت عراق هستیم.

حیدر العبادی ضرورت لایروبی اروند و احیای کشتیرانی در این رودخانه را خاطرنشان ساخت و گفت: دو کشور تصمیم گرفته اند تا بقایای بجای مانده از جنگ ویرانگر میان دوکشور را از اروند رود پاکسازی کنند تا این رودخانه بار دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

نخست وزیر عراق همچنین در زمینه ارایه تسهیلات به زوار ایرانی و تامین امنیت آنها،‌گفت: ملت عراق مفتخر است که میزبان زائران اماکن متبرکه از ایران و سایر ملیت ها باشد و در این راستا تلاش کرده ایم با فعال کردن کنسولگری در نقاط مختلف و صدور ویزا ، سفر میلیون ها زائر را تسهیل کنیم.


تعداد بازدید : 181

ارسال نظر

ارسال