به گزارش اقتصاد آنلاین، چه اتفاقی می تواند باعث شود دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قطر را ( با وجود رابطه طولانی با آمریکا و میزبانی ١٠ هزار نیروی نظامی آمریکایی در بزرگترین پایگاه هوایی این کشور در خاور میانه ) یکی از «تأمین کنندگان بودجه تروریسم» بنامد؟
کلیتون سوییشر، روزنامه نگار تحقیقی نوشت ترامپ و دخترش، ایوانکا، هفت سال پیش به قطر آمدند. به گفته وی، آنها در آن جا برای کمک در زمینه سرمایه گذاری به حسین عبدالله، عضو هیأت مدیره «سازمان سرمایه گذاری قطر» و شیخ حمد بن جاسم الثانی، یکی از اعضای خانواده سلطنتی، مراجعه کردند که سپس نخست وزیر شد.
سوییشر که در «هافینگتون پست» می نویسد این گفتگو ها ناکام ماند. گفته می شود عبدالله از مبلغ پیشنهادی ترامپ برای ملکی کلنگی بسیار متعجب شد؛ با این حال، سوییشر افزود ایوانکا ترامپ سپس به همراه همسرش، جرد کاشنر، به قطر بازگشت و برای معامله دیگری در زمینه ملک ٦٦٦ خیابان پنجم مذاکره کرد و آن گفتگو ها تا سال ٢٠١٦ ادامه داشت. سوییشر نیز بر این باور است که چارلز، پدر آقای کاشنر، در مذاکرات با شیخ حمد درباره سرمایه گذاری حضور داشت و به دنبال ٥٠٠ میلیون دلار بود؛ اما قطر آن زمان گفت چارلز کاشنر باید ١ میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار از جای دیگری پیدا کند. این گفتگو ها تا همین چند ماه پیش ادامه داشت.
اگر چه دونالد ترامپ در برابر قطر ایستاده است (و هیچ کس هم تا کنون توضیح نداده است چرا او باید چنین کاری بکند)، این امیرنشین کوچک دوستان منطقه ای پیدا کرده است که پیش از این نمی شناخت. عمان ناوگانی از کشتی های تجاری را برای بردن مواد غذایی به دوحه، اعزام کرده است. ترکیه، ایران و مراکش و کویت هم کمکهایی کرده اند.
اما از همه توطئه آمیزتر، واکنش ولادیمیر پوتین به بحران قطر است. وی به سرعت حمایت خود را از قطر اعلام کرد (گر چه از هر گونه انتقاد از عربستان سعودی خودداری کرد) و تعجبی نیست. برای چند روز پیش از آن که تقریباً همه کشور های خلیج [فارس] روابط خود را با قطر قطع کنند، محمد بن سلمان، برای گفتگو با پوتین به کرملین سفر کرد. در ظاهر این گفتگو ها درباره سوریه و قیمت نفت بود. اما اکنون قطری ها، و بی تردید، سعودی ها شگفت زده خواهند شد اگر بن سلمان به پوتین درباره بحران پیش رو سخنی نگفته باشد و اگر روسیه بتواند خود را به عنوان آشتی دهنده کشورهای خلیج [فارس] نشان دهد.