فتح اله بیات در ارزیابی طرح کارورزی وزارت کار گفت: این طرح ظاهرا قرار است از تیرماه به اجرا در آید ولی در این فاصله زمانی حتما باید ضمانتهای اجرایی آن پیش بینی شود تا یک طرح پخته و کارشناسی شده را اجرا کنیم.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی افزود: آنچه مسلم است باید دو روی سکه را ببینیم چون این طرح شاید از نظر به کارگیری نیروی جوان و فارغ التحصیل طرح خوب و موثری باشد ولی از آن طرف نباید موجب به خطر افتادن اشتغال موجود شود.
بیات گفت: امروز بسیاری از فارغ التحصیلان به داشتن شغل دولتی و رسمی فکر میکنند، چه ضمانتی هست که افراد جویای کار با یک سوم حقوق جذب این طرح شوند و نیروهای شاغل با اجرای آن از کار بیکار نشوند.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با تاکید بر لزوم نظارت صددرصدی بر طرح کارورزی، گفت:جامعه کارگری نگران است مبادا فضای سوء استفاده از نیروی کار باز شود و داستان قراردادهای موقت کار تکرار شود. به همین دلیل معتقدم تا اصلاح ماده ۷ قانون کار و تبصرههایش انجام نشده بهتر است به این طرح ورود نکنیم.
او با تاکید بر اینکه طرح کارورزی نظارت دقیق وزارت کار را میطلبد، افزود: شاید وزارت کار بدون ملاحظات و نگرانیهای جامعه کارگری این طرح را اجرا کند ولی ما وظیفه داریم تذکر بدهیم و هشدارها را جدی بگیریم. از سال ۱۳۷۴ به بعد قراردادهای موقت کار رواج پیدا کرد و امروز ۹۵ درصد کارگران در کارهای مستمر و دائم با قرارداد موقت، سفید امضا و کوتاه مدت به کار گرفته میشوند و با احساس عدم امنیت شغلی زندگی میکنند.
این مقام مسئول کارگری با بیان اینکه در طرح کارورزی، صیانت از نیروی کار، طبقهبندی مشاغل و بیمه اجتماعی رعایت نشده است، افزود: چه تضمینی هست که کارفرما نیروی کارورز را بعد از مدتی اخراج نکند و یک سوم حداقل حقوق را هم به او بدهد.
وی پیشنهاد کرد: وزارت کار طرح کارورزی را به شکل آزمایشی در برخی استانهای کشور و داخل کارخانهها و کارگاههایی که نیروی انسانی بیشتری دارند T اجرا و امتحان کند و با در نظر گرفتن نتایج طرح و با اعمال نظارت عالیه و دقیق آن را در کل کشور به اجرا درآورد.