سعید مجتهدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین، در خصوص شرایط بازار ارز بعد از انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری گفت: تعیین قیمت ارز در بازار تحت هر شرایطی با مکانیزم عرضه و تقاضا صورت می گیرد و شرایط چند وقت اخیر هیچ گونه تاثیری بر شرایط بازار نداشت. البته در آینده جامعه صرافان کما فی السابق از برنامه ها و سیاست های دولت که منجر به شفافیت بیشتر در بازار بشود، استقبال می کند و در این مسیر پیشگام و همراه دولت خواهد بود.
وی ادامه داد: بعد از انتخابات به نظر نمی رسد، تمایل جدیدی در بازار ایجاد شده باشد، اما این بازار همواره از حضور عده ای فرصت طلب که که سعی دارند شفافیت در بازار از بین برود، رنج برده است.
رییس کانون صرافان با بیان اینکه خریداران واقعی در بازار اعم از بازرگانان یا مسافران، منتظر شرایط محیطی بازار نمی مانند، گفت: مشتریان حقیقی ارز که به قصد مصارف خود تهیه ارز انجام می دهند، به شرایط خود نگاه می کنند و متناسب با نیاز اقدام به خرید و فروش می کنند. این موضوع هم دلیلی است براینکه شرایط بازار متناسب با عرضه و تقاضا تعریف می شود و سایر عوامل در آن دخالتی ندارد.
مجتهدی با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز می تواند برای بخش های اقتصادی مختلف شرایط بهینه ای فراهم کند، تاکید کرد: چنانچه دولت دوازدهم در تداوم سیاست تعامل با جهان حرکت کند و تحریم های بانکی بر طرف شود و در داخل هم زمینه تک نرخی کردن ارز فراهم شود، به طور حتم در سال های آینده شاهد شرایط بهتری در اقتصاد کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از اولویت هایی که توجه به آن در دولت آینده احساس می شود، فرهنگ سازی در خصوص پرداخت مالیات و دریافت فاکتور رسمی است. چرا که برای جایگزینی درآمد مالیاتی به جای درآمد نفتی بیش از هر چیز نیاز به فرهنگ سازی در زمینه مالیات است. که البته نباید فشاری غیر منطقی به اقشار مختلف وارد گردد.
مجتهدی تصریح کرد: با سیاست تزریق ارز طی سال گذشته از محل درآمد نفتی شرایط بازار ارز با تثبیت همراه بود، اما به نظر می رسد در آینده با جا انداختن فرهنگ مالیاتی می توان شرایط اقتصادی را با ثبات بیشتری همراه کرد، که در این خصوص دولت یازدهم با ظرافت مناسبی تا کنون اقدام کرده است.