امسال هوش مصنوعی موضوع غالب کنفرانس گوگل بود و در نتیجه آن، دستاوردهای متفاوتی ارائه شد. این کنفرانس که از 17 ماه مه ( 27 اردیبهشت) آغاز شده بود دیروز 19 ماه مه ( 29 اردیبهشت ) به کار خود پایان داد.
گوگل لنز
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، «ساندرای پیچای»مدیرعامل گوگل در افتتاحیه این مراسم، پیش از هر چیز از ظهور یک تکنولوژی جدید به نام Google Lens خبر داد. دستاوردی که ناشی از هوش مصنوعی است و این مفهوم را دارد که در صورت متمرکز کردن لنز دوربین گوشی روی یک شیء، گوگل میتواند نام آن شیء رابه زبان بیاورد. مفهومی که پشت این تکنولوژی قرار دارد این است که با کمک هوش مصنوعی(AI) و نیزحافظه تصویری، از این پس یک موتور جست و جوی ویژه برای پیدا کردن عکسها طراحی خواهد شد، این فناوری همچنین میتواند با دستیار صوتی گوگل یکپارچه شود. Google Lens قادر است اطلاعاتی را به تصاویر دریافتی از دوربین اضافه کند. این ویژگی از قابلیت تشخیص تصویر و اطلاعات مکانی برای جمعآوری اطلاعات اضافی بهره میبرد. برای مثال وقتی دوربین گوشی یک فروشگاه لباس را هدف میگیرد، اطلاعات مربوط به کیفیت و قیمت لباسها به نمایش درمیآید. همچنین گفته میشود که درآینده از ویژگی این فناوری برای افزایش قابلیت دستیار گوگل استفاده میشود.
دومین تکنولوژی که توسط «پیچای» به جهانیان ارائه شد، Cloud TPUs دومین نسل از واحدهای پردازشگر(تراشه) برای Google Cloud است و مدیرعامل گوگل اعتقاد دارد که این فناوری میتواند سرعت یادگیری ماشینها را افزایش دهد. پس از «ساندرای پیچای» نیز «اسکات هافمن» مدیر بخش مهندسی و دستیار صوتی گوگل نیز در این مراسم به ذکر نکاتی درباره دستیار گوگل پرداخت و گفت که حالا میتوانید با دستیار صوتی گوگل(Google Assistant) وارد سؤال و جواب شوید. هرچند این موضوع در سال 2016 یکی از بحثهای داغ این کنفرانس بود ولی امسال این دستیار محاورهایتر شده و حتی برخی اعلام کردهاند که درحال حاضر حدود 100 میلیون ابزار اندرویدی از این فناوری بهره گرفتهاند. امسال از دستیار صوتی گوگل که بر سیستم عامل IOS هم فعالیت میکند رونمایی شد و خود یک نقطه عطف در این گوگل محسوب میشود. قابلیتهای نسخه جدید Google Home نیز بخش دیگری از توانمندیهای گوگل بود که مورد توجه قرار گرفت.اکنون کاربران میتوانند وعدههای ملاقات خود را با کمک گوگل هوم برنامهریزی کنند و همچنین فعلاً در امریکا و کانادا به صورت رایگان و بدون نیاز به تلفن، تماس صوتی برقرار کنند. افزایش سرویسهای استریمینگ موسیقی، دور کاری و نیز دستیابی به اطلاعات روزمره همچون وضعیت ترافیک، آب و هوا و... از دیگر ویژگیهای جدید این فناوری محسوب میشود.
گوگل فوتوز
ماهانه دو میلیارد ابزار اندرویدی در جهان فعال هستند و نکته جالب اینکه 800 میلیون کاربر فعال برای گوگل درایو و 500 میلیون گوگل فوتوز وجود دارد که روزانه 1.2 میلیارد عکس و ویدئو آپلود میکنند. با توجه به این وضعیت، در کنفرانس امسال گوگل، یک ویژگی جدید به Google Photos افزوده شده و با استفاده از هوش مصنوعی، امکان سفارش آلبوم فیزیکی از عکسها را برای کاربر فراهم میکند. این برنامه با کمک هوش مصنوعی، بهترین تصاویر را به منظور چاپ در آلبوم انتخاب میکند، قابلیتهای جدیدی را برای ویرایش تصویر در اختیار کاربر میگذارد.بهعنوان مثال ممکن است شما از یک شیء یا فرد 20 عدد عکس گرفته باشید و این فناوری به طور اتوماتیک بهترین را در نظر میگیرد برای ارسال. یا در عکسهای دسته جمعی که میخواهید عکس را برای همه ارسال کنید با کمک این فناوری این عکسها به طور اتوماتیک برای همه ارسال میشود و دیگر هرگز در ارسال عکس اشتباه نخواهید کرد. البته این ویژگی در حال حاضر تنها در امریکا در دسترس است اما انتظار میرود بزودی در سایر نقاط جهان نیز ارائه شود.
اندروید O
با توجه به گستره 2میلیاردی کاربران اندروید، طبیعی است که فعالان عرصه فناوری در گوگل، به دنبال افزایش هر چه بیشتر قابلیتهای این سیستم عامل باشند و به همین دلیل هم در این کنفرانس از توانمندیهای اندرویدO رونمایی شد. از موارد مهمی که در اندروید جدید بر آن تمرکز شده میتوان به طول عمر بیشتر باتری وسایلی که با اندروید O کار میکنند و نیز افزایش امنیت آنها اشاره کرد. معرفی بهینه ساز اندروید رونمایی بعدی بود که اجازه میدهد ابزار اندرویدی سریعتر لود شده و باتری کمتری مصرف کند. قابلیت تصویر در تصویر نیز یکی دیگر از برتریهای قابل توجه اندرویدO است و به این ترتیب کاربر میتواند دو کار را به طور همزمان انجام دهد بهعنوان مثال میتوانید به یک تماس ویدئویی پاسخ دهید در حالی که به طور همزمان در حال چک کردن تقویم خود هستید. تحول در نوتیفیکیشنها و دهها بهینه سازی در نسخه بعدی سیستمعامل گوگل و Smart Text Selection یا انتخاب هوشمند متن از دیگر ویژگیهای این اندروید محسوب میشود. گفته میشود که نسخه بتا اندروید O برای دانلود آماده است. کنترل بیشتر بر پیغامهای سیستمی، بهبود امنیت فروشگاه گوگل پلی( (Google Play از طریق فناوری یادگیری ماشین، تکمیل خودکار اطلاعات مانند گذرواژهها، کنترل بیشتر برنامهها برای محدود کردن اطلاعات، مجموعه جدیدی از ایموجیها و فونتها و.. بخشی دیگر از توانمندیهای این اندروید است که در کنفرانس امسال گوگل از آن رونمایی شده است.
واقعیت مجازی و نیز واقعیت افزوده بخش دیگری از مباحثی بود که در کنفرانس امسال مورد توجه قرار گرفت. سال گذشته در این کنفرانس هدست واقعیت مجازی گوگل رونمایی شد و امسال گفته میشود که هدست مستقل که نیاز به گوشی یا رایانه خانگی ندارد در حال طراحی است. به گفته مسئولان گوگل، همکاری این کمپانی با کمپانی کوالکوم، زمینه ساز طراحی این هدستها خواهد شد و یک موقعیت بزرگ و برگ برنده برای کوالکوم محسوب میشود. گفته میشود از این هدست جدید گوگل برای کمک به افرادی که از مشکلات بینایی رنج میبرند استفاده خواهد شد و همچنین با کمک آن میتوان یک کلاس تعاملی ایجاد کرد یا برای خرید وسایل خانه و مبلمان از راه دور آن را مورد استفاده قرار داد همچنین میتوان گشت وگذار مجازی در موزهها و... داشت. راهاندازی طرح و سایت google.ai دستاورد بعدی بود که اجازه اشتراک گذاری مقالهها و ابزارهای جدید حولوحوش هوش مصنوعی را برای جامعه گوگل فراهم میکند. رونمایی از ویدئوهای 360 درجه روی یوتیوب نیز مهمترین رونمایی بعدی در کنفرانس I/O 2017 بود و خداحافظی از جاوا و سلام به زبان برنامهنویسی Kotlin بهعنوان زبان مدرن از دیگر رونماییهای امسال کنفرانس توسعه دهندگان گوگل بود.
اندروید گو (Adnroid Go)نیز نسخه سبکتر اندروید برای کشورهای درحالتوسعه است که سبکتر بوده و سعی میکند تعداد بیشتری کاربر به خود جذب کند. نصب اندروید روی ابزارهایی با کمتر از یک گیگ رم و حضور برنامههای حیاتی گوگل برای گوشیهای ارزانقیمت در این طرح تعریفشده و آخرین رونمایی نیز موتور جستوجوی کاریابی جدید گوگل بود که در تمام دنیا اجازه یافتن شغل موردنظر را به کاربر میدهد. به هر حال بسیاری معتقدند از این پس باید منتظر اخبار بسیار جالبی از دنیای فناوری گوگل باشیم.