پنجره واحد گمرک باعث بلاتکلیفی تولیدکنندگان

  • چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 ساعت 6:26

اخبار => سایر رسانه ها

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی گفت: با راه اندازی پنجره واحد گمرک عملیات واردات با سختی همراه شده است و گاهی ترخیص کالا، با چند ماه تاخیر صورت می‌گیرد.
پنجره واحد گمرک باعث بلاتکلیفی تولیدکنندگان

اقتصاد آنلاین - علی مفید؛ صادق فیض آبادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین در خصوص وضعیت فعالان این صنف گفت: با وجود اینکه تولیدات صنعت الکترونیکی امروزه در دنیا جزء صنایع پایه ای محسوب می شود و دارای اهمیت است. در ایران چنین چیزی موضوعیت ندارد و از همین رو فعالان صنعت الکترونیکی مورد توجه دولت قرار ندارند.

وی افزود: فعالیت در این صنف در شرایط کنونی ریسک های بالایی دارد و صندوق حمایت از صنایع الکترونیکی سازمان صنعت، معدن و تجارت هم حمایت کافی از شاغلان این صنف نمی کند.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی تصریح کرد: در صورتی که دولت بخواهد شعار سال 96 را در خصوص فعالان این صنف محقق کند، می بایست واحدهای تولیدی در چند زمینه مورد حمایت قرار گیرند. در وهله اول درنظرگرفتن معافیت های مالیاتی برای تولیدکننده هایی است که توان آنها کاهش پیدا کرده و یا تازه فعالیت خود را آغاز کرده اند. پس از آن ارزان کردن نرخ حامل های انرژی برای واحدهای تولیدی است، به ویژه قیمت برق که برای کارخانه های مضاعف حساب می شود.

وی با انتقاد از اینکه چنانچه یک واحد صنفی کارگری را به کارگیرد، مشمول مالیات سنگین تر می شود، این موضوع را مخالف با شعار حمایت از اشتغال دانست و تاکید کرد: بیمه کارگر و افزایش مالیات به ازای افزایش کارگران یک واحد صنفی دارای فشارهای هزینه ای برای مالک آن واحد هستند که دولت می تواند در جهت تحقق شعار سال مساعدت خود را با کارفرمایان انجام دهد و به این رویه خاتمه دهد.

فیض آبادی در بخش دیگری از صحبت خود با اشاره به اینکه آموزش کار با سیستم گمرک الکترونیکی ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: از زمان راه اندازی پنجره واحد گمرک در کشور، بسیاری از واردکننده های کالاهای ضروری در هر بخش با مشکل مواجه شده اند و گاهی تا 4 ماه طول می کشد تا کالای وارداتی مورد نیاز به خط تولید یک کارخانه برسد.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران تجهیزات الکترونیکی پیشنهاد کرد: تعامل با گمرک می تواند متقابل باشد و به موازات آموزش هایی که گمرک به فعالان صنف های مختلف می دهد، از ظرفیت اتحادیه ها استفاده کند و در ارزیابی کالاهای وارداتی از کارشناسان اتحادیه کمک های لازم را بگیرد تا فرایند واردات کوتاه تر شود و کالای تقلبی وارد کشور نشود. همچنین این تعامل می تواند باعث شود که ارزیابی کالا درست تر صورت گیرد و قیمت گذاری در محاسبه تعرفه با دقت بیشتری صورت گیرد.


تعداد بازدید : 501

ارسال نظر

ارسال