راضیه علیرضایی روز شنبه در جمع خبرنگاران آخرین وضعیت رسیدگی به واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل خراسان رضوی و پرداخت تسهیلات از طریق ثبت نام واحدها در سامانه بهین یاب را تشریح کرد.
وی افزود: تا صبح امروز 26 تیر ماه هزار و 385 واحد شامل 633 واحد صنعتی و 752 واحد فعال در بخش کشاورزی در این سامانه ثبت نام کرده اند و از این تعداد 472 واحد برای دریافت هفت هزار و 140 میلیارد ریال به بانکها معرفی شدند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: سهم بخش صنعت از تسهیلات مصوب برای 307 واحد شش هزار و 160 میلیارد ریال و سهم بخش جهاد کشاورزی از این تسهیلات برای 165 واحد 980 میلیارد ریال است.
وی گفت: در نتیجه عارضه یابی از 125 واحد تولیدی که در سامانه بهین یاب ثبت نام کردند 43 درصد نیازمند سرمایه در گردش، 9 درصد نیازمند اصلاح ساختار مدیریتی، 14 درصد نیازمند اصلاح خطوط تولید، 17 درصد نیازمند مطالعات بیشتر در حوزه بازار و بازاریابی و همچنین 17 درصد نیازمند توجه بیشتر دستگاههای دولتی شناسایی شدند.
* صادرات طلا از خراسان رضوی گرفتار مالیات بر ارزش افزوده
علیرضایی همچنین گفت: چند سال پیش استخراج طلا توسط بخش خصوصی از معادن خراسان آغاز شد که به فرآوری و صادرات آن انجامید.
وی افزود: از نیمه دوم پارسال تاکنون دو محموله طلا شامل محموله های 16 کیلوگرم و 59 کیلوگرمی از خراسان رضوی صادر شده است.
سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: در صادرات طلا با مسائلی شامل انجام همه اقدامات ارزیابی قیمت گذاری کنترل کیفیت در تهران، برگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات، برگشت پول و نحوه محاسبه قیمت ارز حاصل از صادرات طلا مواجه هستیم.
وی گفت: در موضوع برگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات طلا 9 درصد مالیات دو محموله صادراتی طلا از خراسان با همکاری سازمان امور اقتصادی و دارایی بلافاصله برگشت داده شد اما برای آزادسازی مالیات بر ارزش افزوده محموله صادراتی سوم درگیر دیوانسالاری شدیم لذا بازگشت مالیات طولانی شده است.
علیرضایی افزود: پنج معدن طلا و چهار پروانه بهره برداری از معادن در خراسان رضوی وجود دارد.
هفت هزار و 400 جواز تاسیس معتبر صنعتی با سرمایه گذاری 400 هزار میلیارد ریال و اشتغال 195 هزار نفر در خراسان رضوی فعالیت دارند.
46 نوع ماده معدنی در خراسان رضوی وجود دارد که تاکنون 782 فقره پروانه بهره برداری از معدن با ذخیره قطعی 2.7 میلیارد تن و استخراج اسمی سالانه 28.6 میلیون تن در استان صادر شده است که 89 هزار نفر به طور مستقیم در این معادن مشغول فعالیت هستند.
* 48 واحد تعطیل و نیمه تعطیل در شهرکهای صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: 45 شهرک و ناحیه صنعتی در مجموع به مساحت هشت هزار و 400 هکتار در این استان وجود دارد که همه شهرستانها را زیرپوشش قرار داده اند.
مسعود اصغریان افزود: تاکنون سه هزار و 712 قرارداد با واحدهای صنعتی برای استقرار در شهرکهای امضا شده که از این تعداد دو هزار و 260 واحد به بهره برداری رسیده و برای 68 هزار و 400 نفر اشتغال ایجاد کرده اند.
وی ادامه داد: در بزرگترین شهرکهای صنعتی استان تصفیه خانه وجود دارد و تقریبا 70 درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها به تصفیه خانه متصل هستند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی همچنین گفت: امسال با همکاری سازمان صنعت نسبت به اتمام 95 طرح صنعتی با پیشرفت 60 درصد به بالا، احیا 48 واحد متوسط در حال تعطیل و نیمه تعطیل و رفع مشکل 429 واحد کوچک از طریق سامانه بهین یاب اقدام شده است.
* اجلاس سراسری سازمان نظام مهندسی معدن در مشهد
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امسال این استان موفق به کسب رتبه نخست کشور در ایمنی معادن و افزایش تعداد مسئولان فنی نسبت به تعداد معادن شد.
حسین نکاحی افزود: 11 و 12 مرداد ماه امسال مشهد میزبان اجلاس سراسری مدیران سازمانهای نظام مهندسی معدن کل کشور و همایش ملی فرصتهای سرمایه گذاری معدن و صنایع معدنی خواهد بود.
7489/1858