بهگزارش باشگاه در و پنجره و نما بهنقل از ایرنا، ساختمان انرژی صفر به ساختمانهایی گفته میشود که دارای برآیند مصرف انرژی صفر با آلاینده کربن صفر و یا مصرف بسیار کم انرژی باشند.
دبیر اجرایی کارگاه آموزشی ساختمانهای انرژی صفر بیان کرد: این کارگاه آموزشی توسط دانشگاه اصفهان و 2 شرکت مشاوره مهندسی سوئیسی و ایرانی با هدف انتقال تجربه و دانش در زمینه طراحی و احداث ساختمانهای کم انرژی و انرژی صفر برگزار میشود.
'احسان بنی اسدی' افزود: اعضای هیأت علمی دانشگاههای هنر اصفهان، صنعتی برلین و اصفهان و همچنین کارشناس و مدرس شرکت ولاسولاریس سوئیس در این کارگاه آموزشی سخنرانی خواهند کرد.
وی، برخی از محورهای این کارگاه آموزشی را موضوعهای زیستمحیطی و اقتصادی مربوط به مصرف انرژی، انواع و رتبهبندیهای ساختمانهای انرژی صفر، تأمین نیازهای حرارتی و برودتی، روشنایی و برق مصرفی در ساختمانهای انرژی صفر، تولید انرژی در ساختمانهای انرژی صفر، معرفی نمونههای اجرا شده ساختمانهای انرژی صفر در کشورهای مختلف و آشنایی با مقررات و فرصتها و چالشهای پیادهسازی در ایران بیان کرد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان گفت: شرکتکنندگان در این کارگاه با دانش فنی طراحی و اجرای ساختمانهای انرژی صفر، تغییر ساختمانهای موجود به ساختمان کم انرژی یا انرژی صفر و ایدههای کارآفرینی و کسب درآمد در حوزه مصرف انرژی در ساختمان آشنا میشوند.
بنی اسدی افزود: در این رویداد چند کارگاه جانبی نیز با موضوع سیستمهای خورشیدی و شبیهسازی انرژیهای ساختمان با استفاده از نرمافزارهای مختلف برگزار خواهد شد.
وی مهمترین چالش پیادهسازی ساختمانهای انرژی صفر در کشورمان را فعالیت ضعیف در زمینه فرهنگسازی در این پیوند بیان کرد و افزود: لازم است که اهمیت مصرف انرژی در ساختمانها برای همه مردم از مصرفکنندگان نهایی تا مسئولان و مجریان طرحهای ساختمانسازی، تبیین شود.
وی ادامه داد: تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی در سالهای گذشته، تهدیدها و چالشهایی را در زمینه تأمین و مصرف انرژی در کشورمان پدید آورده که لازم است با بهرهگیری از دانش و فناوریهای پیشرفته مانند ساختمانهای انرژی صفر برای از بین بردن این چالش و حفظ محیط زیست اقدام کنیم.
بهگفتة کارشناسان، بخش ساختمان کشور با مصرف بیش از 40 درصد از مصرف انرژی کل، بزرگترین مصرف کننده انرژی کشور است.
طراحی و اجرای ساختمانهای کم انرژی و انرژی صفر و یا اصلاح و تبدیل ساختمانهای موجود به ساختمانهای کمانرژی یکی از راههای برون رفت از بحران فعلی است.