رئیس هیأت‌مدیره شرکت پنام پنجره آسمان:

واردکننده‌ها دشمنان کشور نیستند

  • یکشنبه 29 دی 1398 ساعت 15:38

اخبار => اخبار

باشگاه در و پنجره و نما: رئیس هیأت‌مدیرة شرکت پنام پنجره آسمان گفت: سازمان‌های دولتی و برخی تولیدکنندگان، فعالیت‌های وارداتی را به‌عنوان اقدامات مخربی که قصد ضربه زدن به تولید داخل دارند، درنظر گرفته‌اند و عموماً با ما واردکنندگان برخورد خوبی نمی‌شود، درصورتی‌که ما دشمن کشور و مخالف توسعه و پیشرفت نیستیم و تنها محصولاتی را وارد می‌کنیم که تولید آن در داخل کشور توجیه اقتصادی نداشته باشد.
واردکننده‌ها دشمنان کشور نیستند

باشگاه در و پنجره و نما به‌نقل از فلزات آنلاین: فرخ ظفر فرخی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: قانون منع واردات علاوه‌بر اینکه میزان فعالیت ما را کاهش داده، سرعت و روند فعالیت‌ها را نیز زمان‌بر کرده است، به‌گونه‌ای که یک درخواست وارداتی بیش از چهار ماه زمان می‌برد و اینگونه تأخیرها، برخالف سرعت و توسعه‌ای است که در جهان وجود دارد.

وی بیان کرد: در چند سال اخیر، عمده مشکلی که بیشترین چالش را برای ما ایجاد کرده، ناامنی اقتصادی است. هر مشکلی را در زمینه تولید می‌توان برطرف کرد، به جز مسائل اقتصادی که توسط دولت ایجاد می‌شود. ناامنی اقتصادی به اندازه‌ای در کشور گسترش پیدا کرده که شاهد نزول روند فعالیت‌های تولیدی هستیم و اگر دولت تنها در این زمینه، اقدامات اساسی انجام می‌داد، هم‌اکنون می‌توانستیم، شاهد افزایش میزان تولید و اشتغال در کشور باشیم.

رئیس هیأت‌مدیره شرکت پنام پنجره آسمان توضیح داد: در سال‌های اخیر، در زمینه تولید و فروش افزایش پتانسیلی نداشتیم و همینکه شرکت‌ها ورشکست نشده‌اند و می‌توانند همچنان فعالیت کنند، کافی است؛ زیرا میزان نوسانات ارزی و هزینه‌های تولید به‌اندازه‌ای افزایش یافته است که تولیدکنندگان تمایلی به‌ توسعه فعالیت‌های تولیدی ندارند.

فرخی عنوان کرد: افول فعالیت‌های تولیدی به دلیل کاهش روند ساخت‌وساز، قابل پیش‌بینی است؛ اما با مدیریت مناسب می‌توانستیم این روند را بهبود ببخشیم.

وی تصریح کرد: درحال‌حاضر، واردکننده‌ها تبدیل به دشمنان کشور شده‌اند، درصورتی‌که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که از گذشته، به‌دلیل وجود جاده ابریشم، واردات و صادرات در آن رواج داشت اما در سال جاری، این تصور به اندازه‌ای تغییر پیدا کرده که در ساختار دولتی زمانی که شرکت را به‌عنوان واردکننده معرفی می‌کنید، برخوردهای نامناسبی را شاهد هستیم.

رئیس هیأت‌مدیرة شرکت پنام پنجره آسمان مطرح کرد: در زمینة واردات تکنولوژی و ماشین‌آلات مدرن 15 سال است که فعالیت می‌کنیم و حدود 400 کارگاه در و پنجره را مجموعة ما در کشور راه‌اندازی کرد، اما به‌دلیل شرایط اقتصادی از این تعداد کمتر از 250 شرکت فعال هستند.

فرخی اذعان کرد: قانون منع واردات روند فعالیت‌ها را بسیار کند کرده است و در دنیایی که اقدامات تولیدی، سیر توسعه و پیشرفت به خود گرفته است، ما معکوس عمل می‌کنم، به‌طور مثال: در گذشته ثبت سفارش یک روزه بود اما در‌حال‌حاضر، باید هزاران مانع را رد کنیم تا بتوانیم یک ثبت سفارش ساده دریافت کنیم، همچنین، گردش مالی‌ درحال‌حاضر، بسیار مشکل شده است.

خود تحریمی‌ها اثرات منفی و مخربی بر فعالیت ما داشته است

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال جاری، دستورالعمل‌ها و قوانین نادرست دولتی، خود تحریمی‌هایی را در کشور ایجاد کرده که به میزان تحریم‌های وضع شده بر فعالیت‌های ما تأثیر منفی و مخربی را برجای گذاشته است، به‌طور مثال، در سال گذشته و قبل از این شرایط، محصولات درخواستی را وارد می‌کردیم و بعد از دریافت محصول، چند ماه فرصت داشتیم تا مبلغ آن را پرداخت کنیم، اما درحال‌حاضر آن تأمین‌کننده‌ها و اعتباردهنده‌ها، حاضر نیستند با شرکت‌های ایرانی کار کنند و همچنین ما نیز حاضر نیستیم وارداتی داشته باشیم، به این خاطر که نوسانات ارزی نیز بسیار زیاد است.

رئیس هیأت‌مدیره شرکت پنام پنجره آسمان اظهار کرد: دو ماه برای ثبت سفارش زمان می‌گذاریم و دو ماه نیز برای تأمین ارز آن تلاش می‌کنیم البته برای دریافت ارز باید کارمزدهای بسیار بالایی پرداخت ‌کنیم، به‌طور مثال برای ارسال حواله به ترکیه، نزدیک 13 درصد کارمزد از ما کم می‌شود آن هم برای حواله‌ای که در گذشته، به‌صورت تلفنی انجام می‌شد.

فرخی بیان کرد: علاوه بر اینکه مراحل ثبت سفارش، تأمین و پرداخت ارز سخت‌تر از گذشته شده، برای دریافت محصولات نیز عموماً با مشکلات عمده‌ای مواجه می‌شویم؛ همچنین تشریفات گمرکی برای دریافت محصول نیز بسیار زمان‌بر شده‌ است، مثلاً در سال 1396، زمانی که دستگاهی را به کشور وارد می‌کردیم، هیچگونه خواب سرمایه‌ای نداشتیم، اما در سال جاری علاوه بر خواب سرمایه که حداقل سه ماه است، مشکلات نوسانات ارزی را نیز داریم، به‌همین خاطر ریسک سرمایه‌گذاری در شرایط فعلی بسیار زیادتر از گذشته شده است.

وی در ادامه افزود: به بهانه اینکه برای برخی محصولات ممکن است مشابه داخلی وجود داشته باشد، اجازه واردات را به ما نمی‌دهند؛ درصورتی‌که برای تمام محصولات تولید شده در داخل، مشابه خارجی وجود دارد، اما کالای صنعتی که شرکت ما وارد می‌کند تولید داخل ندارد و مجبوریم برای رفع نیاز داخل آن را خریداری و وارد کنیم.

رئیس هیأت‌مدیره شرکت پنام پنجره آسمان توضیح داد: محصولاتی که ما به کشور وارد می‌کنیم، کالایی نیست که امکان تولید آن را داشته باشیم بلکه محصولی است که تنها چند کشور قادر به تولید آن هستند و زمانی که ما واردات را کاملاً تحریم می‌کنیم یعنی بخشی از زمینه‌های اشتغال را از بین می‌بریم.

فرخی اعلام کرد: قوانین وضع شده در سال‌های اخیر در زمینه واردات، بحران‌هایی را ایجاد کرده که به نفع تولیدکننده داخلی نیز نیست، دخالت‌های دولت نه تنها موجب امنیت مالی و افزایش تولید نشده بلکه اشتغال را کاهش و فساد را نیز افزایش داده است.

میزان واردات پروفیل تنها 5 درصد بود

وی تصریح کرد: زمانی که واردات محصولات در زمینة پروفیل آزاد بود، آماری را در سندیکای صنایع آلومینیوم ایران تهیه کردیم که کل میزان واردات نسبت به حجم تولید داخل، تنها پنج درصد بود البته امکان داخلی‌سازی آن پنج درصد نیز وجود نداشت. عاملی که موجب می‌شود تا برخی از پروفیل‌ها را به کشور وارد کنیم، تکنولوژی و دانشی است که ما در‌حال‌حاضر، آن را در اختیار نداریم. همچنین توجیه فنی و اقتصادی ندارد که تولیدکنندگان داخلی سرمایه‌گذاری کلانی برای تولید پروفیل خاصی انجام بدهند که میزان مصرف محدودی دارد.

رئیس هیأت مدیره شرکت پنام پنجره آسمان خاطرنشان کرد: تکنولوژی ساخت پروفیل برخی نماهای خاص، تنها در اختیار چند شرکت محدود قرار دارد؛ زمانی که می‌خواهیم پروفیل‌های نما را به کشور وارد کنیم باید تمام مخاطرات همانند سیل، زلزله و ... را در نظر بگیریم. پروفیل‌های وارداتی عموما برای ساختمان‌های بلندمرتبه‌ای استفاده می‌شود که این ساختمان‌های محدود نیز تنها در تهران، مشهد و کیش قرار دارد.

 فرخی تصریح کرد: واردات موجب ورود دانش و تکنولوژی روز دنیا به کشور و شکل‌گیری خواسته‌های جدید در میان مصرف‌کنندگان می‌شود، برای مثال ترمال‌بریک تنها چند سال است که در کشور تولید می‌شود و عاملی که موجب بومی‌سازی این صنعت شد واردات و آشنا شدن مردم با آن بود که تقاضای مناسبی برای خرید آن در کشور ایجاد شد، به همین خاطر، تولیدکنندگان روی آن سرمایه‌گذاری کردند.

وی در پایان گفت: عاملی که موجب می‌شود تصمیمات و قوانین دولتی با آنچه نیاز جامعه است هماهنگی نداشته باشد، عدم تعامل سازمان‌های دولتی با بخش خصوصی است. بخش خصوصی به دلیل سرما‌گذاری محدود و مشخصی که دارد از تمام توان برای سودآوری و بهبود تولید استفاده می‌کند، در حالی که در سازمان‌های دولتی این پتانسیل وجود ندارد و غالباً اکثر تصمیم‌گیری‌ها با تأخیر انجام می‌شود.


تعداد بازدید : 617

ارسال نظر

ارسال