باشگاه در و پنجره و نما گزارش میدهد:
تغییر معماری ساختمان به شیوه بارپاپاپا
شاید تصویر زندگی در برجی که با گرمای هوا یا وزش باد تغییرشکل میدهد، تصوری غیرواقعی و انتزاعی باشد و آدم را به یاد شخصیتهای کارتون “بارپاپاپا” بیندازد. شخصیتهای انیمیشنی که در شرایط مختلف به راحتی تغییرشکل میدادند و به حالتهای مختلف درمیآمدند، اما در آیندهای نه چندان دور شاهد ساخت خانههای با قابلیت انعطافپذیری بالا خواهیم بود.
مدتهاست که معماران از طریق پروژههای مفهمومی مشغول بررسی جنبههای مختلف “معماری مطابقتپذیر” برای ساخت خانههای جدید هستند. در این بین گروهی از دانشجویان دانشگاه «کاتالونیای بارسلونا» در حال ساخت کامپوزیتی هستند که در اثر گرما، رطوبت و نور تغییر شکل میدهد و سپس به حالت اولیه خود بر میگردد.
این دانشجویان در پروژهای که “TRANSLATEED GEOMETERIES” نامیده میشود درباره اینکه چگونه میشود براساس مؤلفهها و متغیرهای محیطی، فضای فیزیکی خاصی را تعریف کرد، مطالعه و بررسی میکنند.
آنها طی تحقیقات گسترده و با الهام از اوریگامی، سازهای ماژولار ساختهاند که نسبت به دمای محیط واکنش نشان میدهد و میتواند همانند یک کاغذ به سمت فضای درون یا بیرون تا بخورد.
این سازه که از جنس “پلیمر حافظه شکلی یا SMP” است در صورتی که در معرض حرارتی بین 60 تا 70 درجه سلسیوس قرار بگیرد میتواند تغییر شکل بدهد.
پس از مرحله تغییرشکل، دما کاهش میباید تا کامپوزیت خنک و در شکل جدیدش سفت و سخت شود اما برای آنکه این سازه به شکل قبلیاش برگردد، باید دوباره آن را گرم کرد و سپس به حالت قبلی برگرداند.
محققان امیدوار هستند بهزودی به فناوری ساخت خانههای قابل انعطاف دست یافته و آن را در سطوح مختلف جهانی اجرا کنند.