مزایای استفاد ه از شیشه دوجداره و قاب‌های آلومینیومی با استانداردهای لازم در ساختمان

  • دوشنبه 1 آبان 1396 ساعت 16:36

اخبار => اخبار

باشگاه در و پنجره و نما: پس از انقلاب صنعتی، نظر به اهمیت تهویه در ساختمان با بهره مندی از دستاوردهای تکنولوژیک، ساختار بدنه بیرونی ساختمان از دو جنبه مورد توجه قرارگرفت: • نمابه عنوان حائلی بین شرایط فیزیکی و اقلیمی بیرون ساختمان در مقابل باد، باران وصدا به داخل ساختمان • نمابه عنوان نمایشگر هویت حجمی و زیبایی ساختمان.
مزایای استفاد ه از شیشه دوجداره و قاب‌های آلومینیومی با استانداردهای لازم در ساختمان

به‌گزارش باشگاه در و پنجره و نما، در دنیای غرب شیشه با تغییرات کیفی و کمی در تولید به عنوان عنصری لاینفک در ساختمان مطرح ماند ولی نحوه به کارگیری آن در ساختمان و سایر موارد، دچار تغییرات اساسی گردید. اولین شیشه دوجداره در ماه اوت سال 1865 توسط تی.دی استتسون که به کار شیشه‌سازی در نیویورک اشتغال داشت، ساخته شد. استتسون دریافته بود که ساختار قاب با دوشیشه در طرفین قادر است اتلاف حرارتی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهد. پس از گذشت 30 سال از پیدایش تفکر شیشه های دوجداره، روش های تولید با به کارگیری ترموپلاستیک و ترموستینگ تغییرات بنیادی پیدا نمودند. شیشه دوجداره در کشور ما به دو صورت دستی ساز(غیر استاندارد) و ماشینی(استاندارد) ساخته می شود. در نوع دستی ساز که توسط کارگاه‌های کوچک و مواد غیر استاندارد ساخته می شود مشکلات فراوانی وجود دارد از جمله:

  • به دلیل استفاده از مواد نامرغوب(رطوبت گیر و چسب) شیشه دوجداره پس از نصب در اثر مواجه با یک دوره سرما و گرما دچار تعریق می‌شود.
  • به‌دلیل برش توسط الماسه دستی ابعاد شیشه بریده شده، حدود 3 الی 4 میلیمتر از اندازه واقعی آن کمتر و یا بیشتر میشود، که این خود در هنگام نصب شیشه مشکل اساسی است.
  • از موارد دیگر میتوان به عدم کیفیت لازم در هنگام شستشوی شیشه، تزریق گاز و پرس نهایی آن اشاره کرد.

در نوع ماشینی که توسط ماشین آلات با دقت و کیفیت بالا انجام می‌شود تمام مراحل توسط برنامه نرم افزاری کنترل و تولید می گردد. از مزایای شیشه های دوجداره ماشینی می توان به دو مورد اشاره کرد:

  • عایق حرارتی
  • عایق صوتی
  • کیفیت تولیدشیشه بالا

مقایسه ضریب انتقال حرارت برای شیشه های گوناگون در پنجره های مختلف و همچین میزان مصرف سوخت سالانه که تولید کننده گاز های زیان آور برای محیط زیست( که مهمترین آن SO₂ است)، اهمیت سازمان بهینه سازی مصرف  سوخت و مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان را آشکار می سازد. در کشور ما به سبب وجود منابع فراوان انرژی(نفت و گاز) هزینه سوخت در زمستان اندک است، اما در تابستان هزینه برق مصرفی برای وسایل خنک کننده بسیار زیاد است. بلندی یک صوت با اندازه گیری انرژه امواجی که این صوت تولید می کند قابل اندازه گیری می باشد، این انرژی که به آن اصطلاحاً (شدت صوت) گفته می شود؛ با واحدی به نام دسی بل (db) سنجش می گردد. آستانه سطح شنوایی برای گوش انسان صفر دسی بل (db) و شدت صوت 120 دسی بل (db) بیانگر شدتی است که در آن از نظر فیزیکی درد قابل احساس است؛ سطوح شدت قابل قبول به شرح زیر است: بیمارستان ها 20 الی 25، اماکن مسکونی 30 الی 45، مدارس 35 الی 40، و ادارات 40 الی 50 دسی بل می باشد.. از جمله روش‌هایی که برای افزایش عایق بودن شیشه های دوجداره استفاده می شود؛ تزریق گاز خنثی است؛ تا با پر کردن فاصله بین شیشه با مواد عایق رسانایی بین شیشه ها را کم کند.در یک شیشه دوجداره که فاصله بین دو شیشه از هوا پر شده است، هوا بین دو شیشه جریان پیدا کرده و گرما به بالای پنجره و سرما به قسمت پایین پنجره منتقل می شود، پر کردن این فضا با گازهایی که دارای ضریب رسانایی کم و غلظت زیاد با قدرت جابجایی کم هستند (ستون گاز های خنثی جدول مندلیف)، جابه‌جایی را به حداقل رسانده و رسانایی گاز کاهش پیدا می‌کند. استفاده از شیشه دوجداره ملزم به استفاده از قاب‌های استاندارد (درب و پنجره های آلومینیومی ترمال بریک و سازه های کرتین وال) چرا که زیبایی، دوام، عدم نیاز به رنگ مجدد، پاکیزگی آسان و عدم نفوذپذیری گردوغبار از مزایای قاب مناسب است، با توجه به الزامی شدن اجرای مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان، شناخت و بهره گیری از کیفیت مناسب این محصول امری اجتناب ناپذیر است.


تعداد بازدید : 1265

ارسال نظر

ارسال