زندگی زیر سقف نانو/ وقتی صنعت ساختمان رنگ فناوری می‌گیرد

  • سه شنبه 1 آبان 1397 ساعت 16:39

اخبار => اخبار

پژوهشگران کشور توانسته اند محصولاتی با تکنولوژی نانو بسازند که با این تولیدات و تجهیزات می‌توان زیر سقف یک خانه نانویی ایرانی زندگی کرد.
زندگی زیر سقف نانو/ وقتی صنعت ساختمان رنگ فناوری می‌گیرد

به‌گزارش باشگاه در و پنجره و نما: چند سالی می‌شود که درمیان همه تکنولوژی‌ها در ایران، فناوری نانو سری در میان سرها بلند کرده تا حدی که مردم هم با این علم به واسطه استفاده از کالاهای مرتبط با آن آشنا شده‌اند.

ایران رتبه چهارم را در دنیا از نظر علمی و تولید مقالات در حوزه نانو دارد و این نشان می‌دهد که همواره محققانمان در صدد بوده اند که جایگاه این فناوری در کشور را ارتقا دهند.

محصولات نانو در حیطه‌های مختلفی قابل استفاده و کاربردی است و ما اکنون در زمانه‌ای قرار گرفته‌ایم که می‌توانیم نانو را نه در مقالات، بلکه در خانه‌های خود نیز لمس کنیم.

تولید ۵۰ محصول نانویی در یک ساختمان

دکتر محمد یوسفی، مدیر صنعت و بازار حوزه ساخت و ساز ستاد توسعه فناوری نانو در زمینه آخرین دستاوردهای نانویی در زمینه ساخت و ساز گفت: در حال حاضر ۵۰ محصول نانویی در زمینه ساخت و ساخت، تجهیزات آشپزخانه، منسوجات کاربردی در منزل و ... توسط شرکت‌های دانش بنیان صنعتی به تولید می‌رسند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ محصول در این زمینه به تولید رسید، گفت: طی یک سال ۱۰ محصول دیگر توانستند برای ورود به بازار تأییدیه دریافت کنند.

یوسفی با اشاره به تجهیزاتی که می‌توانند در یک خانه مورد استفاده قرار بگیرند، گفت: بتن و ساختمان، شیرآلات، لوله‌ها، لوازم آشپزخانه مانند گاز، یخچال، هود، لباسشویی، کاشی، ظروف چینی، منسوجات برای استفاده روتختی، پوشش مبلمان، شیشه‌ها، رنگ‌های نانویی، بتن و کفپوش‌ها از جمله محصولاتی هستند که با فناوری نانو اکنون به تولید رسیده و قابل استفاده هستند.

وی با تأکید بر اینکه با این محصولات می‌توان یک خانه نانویی داشت، عنوان کرد: این محصولات که متناسب با نیاز ساخت و ساز طراحی و تولید شده‌اند به صنعت، مردم و کشورهای جهان قابل عرضه هستند.

نانوهای خانگی

یک خانه نانویی شامل کاشی و سرامیک آنتی باکتریال، شیرآلات بهداشتی ضد لک، ضد اثر انگشت، ضد خش، رنگ‌های عایق حرارت، خودتمیزشونده، مقاوم به خراش، چوب آنتی باکتریال ضد رطوبت و آتش، منسوجات ضد آب و لک و محافظ امواج، لوله های فاضلابی بی صدا، بتن با مقاومت مکانیکی بالا، سبک سازه، خودترمیم شونده و ضد خوردگی، کفپوش‌های مقاوم به خراش و ضدجرم، عایق رطوبت کاربردی در سقف، عایق حرارتی سقف، آینه‌های ضدبخار سرویس بهداشتی و حمام، شیشه کنترل کننده انرژی، ضد انعکاس، ضد اتش، هوشمند و خودتمیز شونده، نمای ساختمان آبگریز، نمای آجر خودتمیز شوند، دستگیره درب‌های ورودی ضد خش و خراش، درب‌های ضد آب و ضد آتش، فرش‌های آنتی باکتریال، ضدآب و لک، روکش مبل ضد آب و لک، پوشش‌های آبگریز و ضد چربی کاربردی در سطوح گاز و هود و... از محصولات نانویی هستند که یک خانه نانویی را مجهز می‌کنند.

این محصولات معمولا آبگریز، ضد لک، ضد آب، ضد چربی، ضد خراش، کنترل‌کننده انرژی، خودتمیز شونده و ... هستند که این ویژگی‌ها می‌تواند باری از دوش هر یک از افراد خانه بردارد و شرایط راحت تر و آسوده‌تری را برای صاحبان آن فراهم آورد.

در همین راستا به معرفی محصولات نانوی کاربردی در یک ساختمان می‌پردازیم. این محصولات در نمایشگاه فناوری نانو ارائه شد و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

کاشی و سرامیک های آنتی باکتریال نانو

کاشی‌ها دارای پایداری شیمیایی و ظاهر فوق العاده‌ای هستند به همین دلیل به طورگسترده در محیط‌های مختلف مانند محیط‌های بیمارستانی و خانگی استفاده می‌شوند. قرار گرفتن کاشی در محیط‌هایی که معمولا در معرض انواع آلودگی است، امکان حضور و تکثیر باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها روی سطح آن را به همراه دارد که این موضوع می‌تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.

با توجه به این موضوع نیاز به شستشوی مکرر و استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده ضروری به‌نظر می‌رسد. اما استفاده از این مواد نیز به دلیل ماهیت اسیدی و گازهای فرار آن علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی برای شخصی که کار شستشو را انجام می‌دهد، موجب از بین رفتن سیمان و ملات بین کاشی‌ها می‌شود. از این رو استفاده از کاشی که به خودی خود دارای خاصیت آنتی‌باکتریال است می‌تواند در رفع این مشکلات موثر باشد.

در همین راستا محققان موفق شدند با استفاده از فناوری نانو و نانو ذرات اکسید روی، کاشی‌های آنتی باکتریال را به تولید برسانند که باکتری‌ها را از بین می‌برد. این نانوذرات می‌توانند با لعاب کاشی به عنوان افزودنی مخلوط شوند و خاصیت آنتی‌باکتریال را بر روی آن ایجاد کنند.

شیشه‌های کنترل کننده انرژی برای ساخت پنجره‌ها

این محصول، کنترل‌کننده انتقال حرارت و حاوی نانولایه‌های فلزی و سرامیکی بوده که برای جلوگیری از انتقال حرارت طراحی شده است. برای کاهش هدر رفتن انرژی از طریق شیشه‌های پنجره ساختمان، از شیشه‌هایی با پوشش خاص موسوم به Low-E (کم گسیل) استفاده می‌شود و در نتیجه زمانی که شیشه گرم می‌شود به جای اینکه گرمای خود را گسیل کند، آن را بازتابش می‌کند.

شیشه دوجداره تولید شده دارای یک جداره شیشه کنترل کننده انرژی است که ضریب انتقال حرارت آن بسیار کمتر از شیشه‌های معمولی است و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی در فصل سرما و گرما در منازل و ساختمان های اداری و ... می‌شود و به عنوان یک عایق حرارتی شفاف عمل می‌کند.

فهرست محصولات تایید شده نانوی کاربردی در ساختمان


تعداد بازدید : 1042

ارسال نظر

ارسال