بهگزارش خبرنگار باشگاه در و پنجره و نما، هبتا.. فاضلی میگوید یکی از بخشهای مهم و همیشگی فرمایشات مقام معظم رهبری، حرکت کشور در جهت تولید بیشتر و توسعهی پایدار است که کشور ما بسیار به آن نیازمند است و «آبسکون» نیز قصد دارد با بهرهبردن از تمامی ظرفیتهای موجود در شرکت، گام بزرگی بهسوی پیشرفت و توسعهی پایدار بردارد.
فاضلی تأکید دارد که تلاش آبسکون این است که با توسعهی فعالیتها در اجرای کامل پروژههای نماهای ساختمانی، سهم قابلتوجهی از این بازار را به خود اختصاص دهد و ارزشافزودهی بیشتری ایجاد نماید و همچنین قصد دارد علاوه بر تولید پروفیلهای اختصاصی، پروفیل بازاری نیز تولید نماید و با عرضهی آن به بازار، سهمی را نیز از بازار پروفیلهای آلومینیوم بازار را به خود اختصاص دهد.
شرکت صنایع آلومینیوم آبسکون در سال ۱۳۷۹ افتتاح شد و به تدریج با بهرهگیری از آخرین فناوریها و ماشینآلات آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و ژاپنی راهاندازی شده است و تاکنون محصولاتی چون انواع پروفیلهای مورد مصرف برای استفاده در دکوراسیون، پارتیشن و نماهای ساختمانی تولید کرده است.
آنچه در ادامه میخوانید گفتگویی است با آقای هبت ا... فاضلی، مدیرعامل «شرکت آبسکون» که به بهانه اتفاقات جدید این شرکت توسط باشگاه در و پنجره و نما انجام شده است:
دو دستاورد بزرگ
آقای هبتا.. فاضلی، مدیرعامل شرکت آبسکون در گفتگو با خبرنگار باشگاه آلومینیوم با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری در سال گذشته و امسال مبنی بر "رونق تولید" و "جهش تولید"، این دو موضوع را نیاز مبرم و اساسی کشور دانست و گفت: این پیامها برای ما دو دستاورد بزرگ بههمراه داشت.
وی گفت: در گذشته 5 تا 10 هزار تن پروفیل آمادهشده از کشورهای اطراف وارد کشور میشد و برای ما که سالهاست در این صنعت فعال هستیم بسیار زیانآور بود. درواقع ما در کشور کلیهِی مواد اولیه و خام را که شامل شمش و بیلت است را به کشوری مانند ترکیه صادر میکردیم و آنها با تبدیل آن به پروفیلهای آمادهشده و حتی آندایزشده دوباره آنرا با ارزشافزودهِِی بیشتر به خودمان میفروختند تا ما با آن به تولید در و پنجره بپردازیم و این موضوع برای ما اصلاً جالب نبود؛ فاضلی افزود: اکنون پیامهای مقام معظم رهبری از واردات به این شکل جلوگیری شد و واردات آن ممنوع اعلام شد و علاوه بر آنکه ازنظر ارزی به سود کشور ما شد، موجب گردید که پس از سالها توانمندیهای بالای شرکتهای داخلی دیده شده و از آنها استفاده شود.
وی ادامه داد: دستاورد دوم پیام رهبری در زمینهی اجرای پروژهها بود، چراکه تاکنون اکثر پروژههای مهم نمای ساختمانی برجها و ساختمانهای بلندمرتبه حتی توسط خود دولت به شرکتهای خارجی سپرده میشد و سهم شرکتهای داخلی تنها پروژههای کوچکتر بود اما درحالحاضر اجرای کل پروژههای بزرگ داخلی توسط مهندسان و شرکتهای داخلی باید انجام شود و این هم دستاورد بسیار خوبی برای ما بود.
مدیرعامل آبسکون با اشاره به چند پروژهی بزرگ درحال اجرا توسط شرکت آبسکون ازجمله سه پروژهی بزرگ شهرک شهید خرازی هوا-فضا، غدیر و نیروی زمینی سپاه و همچنین ساختمان الماس برای ارتش جمهوری اسلامی و سه برج جنب مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه درحالحاضر این پروژهها توسط شرکت آبسکون و دیگر شرکتهای داخلی و با بهرهگیری از دانش و توان مهندسان کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: این موضوع هم موجب افزایش اعتماد به نفس شرکتهای داخلی و هم سبب پیشرفت فنی آنها شد و حتی دیده میشود که بهدلیل حضور موفق ما در این چند پروژهی داخلی، پروژههای بزرگ دیگری در کشورهای اطراف به ما پیشنهاد میشود.
انتقاد از عدم حمایت لازم توسط دولت، وزارت صمت و نهادهای دیگر دولتی
مدیرعامل آبسکون در بخش دیگری از صحبتهای خود با انتقاد از عدم حمایت کافی دولت و وزارت صمت و سازمانهایی چون دارایی و تأمین اجتماعی گفت: متأسفانه این سازمانها بهجای دادن کمک و مساعدت به واحدهای تولیدی، با روشهایی چون تخصیص تسهیلات و تقسیط طولانیمدت وامها و یا بخشودگی برخی جرائم برای حمایت از تولید، کاملاً برعکس رفتار میکنند و این در تناقض و مغایرت با فرمایشات مقام معظم رهبری است و بهنظر میرسد دولت، وزارت صمت و سازمانهای مربوطه، خود با یکدیگر هماهنگی ندارند و هریک کار خود را بهروش خود انجام میدهند و متأسفانه دولت اصلاً توجهی به حمایت از بخش صنعت و تولید ندارد و مثل اینکه این بخش از دست دولت رها شده است.
وی گفت: پیشنهاد من به دولت محترم و وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که با توجه به منویات مقام معظم رهبری، اقدامات لازم را در زمینهی حمایت از صنعت و تولید انجام دهند و هماهنگی تمامی نهادها و سازمانها از یک سیاست واحد در این زمینه را بهوجود آورند.
فاضلی ادامه داد: از اتحادیهها، سندیکای محترم و هم صنعتگران انتظار میرود که همگی بهصورت واحد این تذکرات را به دولت بدهند تا بلکه این مشکلات رفع شود و شرکتها بتوانند با قدرت بیشتری به تولید و حتی صدور کالا و خدمات خود بپردازند که این موضوع قطعاً به سود کشور و اقتصاد و مردم خواهد بود.
امکانات موجود در آبسکون کمنظیر است
مدیرعامل شرکت آبسکون در زمینهی امکانات و توانمندیهای آبسکون اظهار داشت: خوشبختانه امکانات شرکت آبسکون ازنظر دستگاههای اکستروژن و آندایز و پادرکوتینگ در منطقه کمنظیر است و این تنها یک ادعا نیست، چراکه شرکت آبسکون چیزی حدود ۱۴ میلیون دلار برای ماشینآلات خود سرمایهگذاری کرده است و درحالحاضر بهترین دستگاهها را دراختیار دارد.
وی ادامه داد: در گذشته این شرکت به بخش تعاون تعلق داشت که متأسفانه این بخش در ایران خیلی ضعیف شد، و دولتها نیز در دورههای مختلف از این بخش حمایت لازم را نکردند. در نهایت هم بخش تعاون نتوانست از امکانات بالقوهی آبسکون به نحو احسن استفاده نماید تا اینکه خوشبختانه با سرمایهگذاری شرکت خاتم که در سال ۹۸ اتفاق افتاد، درحالحاضر مشکلات وام و مالیات و بیمه و دیگر مشکلات اقتصادی شرکت بهطور کامل رفع شده است و قصد داریم در جهت توسعهی بنیادی شرکت شامل بیلتریزی، خط شیشه، اکستروژن و قالبسازی و امور مربوط به طراحی و اجرای سیستمهای نمای ساختمان با قدرت وارد شویم.
فاضلی اضافه کرد: درحالحاضر آبسکون کلیهی امور مربوط به نماهای ساختمان را بهصورت یکجا قرارداد میبندد و علاوه بر تولید پروفیلهای اختصاصی لازم، اجرای نماهای ساختمانی را نیز بهطور کامل برعهده میگیرد و درواقع از تولید پروفیل آلومینیوم تا نصب شیشه را بهطور کامل انجام میدهد.
مدیرعامل آبسکون ادامه داد: با علاقه، توانمندی و برنامهریزی مناسبی که انجام دادهایم وارد توسعهی بنیادی و پایدار برای شرکت بزرگ آبسکون شدهایم. به علاوه مطالعات و اقدامات زیادی هم در این زمینه انجام شده است و از این نظر در جهت توسعهی صنعت آلومینیوم گام برداشتهایم.
فاضلی اضافه کرد: بهنظر میرسد که خود دولت نیز با توجه به افتتاح شرکت آلومینیوم جنوب و شمش جاجرم و دیگر اقدامات، توجه بیشتری به این صنعت نموده است و بهسمت توسعهی پایدار گام برداشته است و ما هم از این نظر بسیار خرسند هستیم.
نقش سندیکا در ایجاد تحول در صنعت آلومینیوم
مدیرعامل شرکت آبسکون که خود عضو هیأتمدیرهی سندیکای صنایع آلومینیوم ایران نیز هست، در ادامه اظهار داشت: نقش سندیکا و اتحادیهها نیز در ایجاد تحول و حرکت بهسمت توسعهی پایدار، بسیار مهم و تأثیرگذار است. وی ادامه داد: اخیراً در خود سندیکای صنایع آلومینیوم هم ما شاهد حرکت به سوی تحول بودهایم و اعضای هیأتمدیرهی سندیکا، هم از لحاظ مطالعاتی و هم ازنظر بررسی فعالیتهای بنیادی بهسمت تحول قدم برمیدارند که بهزودی از نتایج اقدامات آن بهرهمند خواهیم شد.
وی در توضیح اقدامات جدید سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: اخیراً با تغییراتی که در مدیریت اجرایی سندیکا ازطریق تغییر دبیر سندیکا صورت گرفته است، خوشبختانه سندیکا با یک برنامهریزی خوب و بنیادی و مطالعاتی در جهت توسعهی صنعت آلومینیوم وارد شده است.
تشکر از وزارت صمت
عضو هیأتمدیرهی سندیکای آلومینیوم با تقدیر از برخی مدیران وزارت صمت که تمامی تلاش خود را در جهت کنترل بازار و رفع نیازمندیهای صنعت بهکار گرفتهاند ازجمله آقایان مدرسخیابانی (که هم اکنون سرپرست وزارت صمت شده است)، قبادی و زالی در کارگروه آلومینیوم، اقدامات ایشان را بسیار مفید و کارا ارزیابی نمود.
اهمیت اجرای پروژهها برای آبسکون/ تولید پروفیل بازاری علاوه بر اختصاصی
آقای فاضلی اجرای پروژههای ساختمانی را برای شرکت آبسکون بسیار مهم خواند و اضافه کرد: البته تاکنون شرکت آبسکون تنها پروفیلهای اختصاصی تولید مینمود که حال درنظر داریم بهزودی سیستمها و پروفیلهایی با خدمات پس از فروش برای بازار نیز تولید و عرضه نماییم.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: با توجه به امکانات و تکنولوژیهای بالقوهی آبسکون و قدرت اقتصادی آلومینیوم خاتم، ایندو میتوانند با همکاری یکدیگر، تحولات بسیار بزرگی را در صنعت آلومینیوم ایران ایجاد کنند.
مدیرعامل آبسکون در انتها افزایش صد در صدی تولید پروفیل و افزایش۵۰ درصدی میزان ظرفیت کارخانه به سوی نمای ساختمان را از برنامههای سال ۹۹ این شرکت عنوان کرد.
مدیرعامل آبسکون در انتها از کلیه صنعتگران و تولیدکنندگان و مهندسان مشاور دعوت کرد که با توجه به امکانات بالقوه و تحولات زیادی که در شرکت اتفاق افتاده است میتوانند طراحی و تولید پروفیلهای اختصاصی خود را به دفتر فنی شرکت آبسکون بسپارند و از خدمات و امکانات پیشرفتهی این شرکت و نیروهای مجرب و متخصص آن بهره ببرند.
وی راه تماس با شرکت را از طریق شماره تلفن: 72564-021 و یا مکاتبه با آدرس پستی الکترونیکی kh.ba39@gmail.com اعلام کرد.
همچنین جهت آشنایی بیشتر با خدمات و فعالیتهای شرکت آبسکون میتوان به وب سایت www.abescon.co مراجعه نمود.
خبرنگار باشگاه در و پنجره و نما همچنین در بازدید میدانی که به همراه «مهندس محمدرضا ادبی» مدیر پروژه شرکت آبسکون از پروژههای در حال اجرای آبسکون در شهرک شهید خرازی داشت گفتگوی کوتاهی را نیز با آقای دکتر حمیدیان معاونت فنی و اجرایی برجهای (نیروی زمینی سپاه) واقع در شهرک شهید خرازی انجام داد و از ایشان در مورد چگونگی اجرای این نماها که با بهرهگیری از توان مهندسان و متخصصان آبسکون اجرا میشود سوال کرد:
- لطفا در ابتدا توضیحاتی را در مورد فعالیتهای تعاونی مسکن نیروی زمینی سپاه در زمینه ساخت برجهای مسکونی در شهرک شهید خرازی بفرمایید.
تعاونی مسکن نیروی زمینی سپاه، در پروژه شهید خرازی زیرنظر بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول به فعالیت است. درحالحاضر بنیاد تعاون در ساخت 44 برج ساختمانی در شهرک شهید خرازی واقع در منطقه 22 تهران شرکت دارد که شامل 8500 واحد مسکونی بههمراه امکانات جنبی مراکز فرهنگی، آموزشی و مذهبی شامل مرکز بهداشت، مراکز تجاری، مدرسه و محوطهسازی و مسجد و ... میباشد.
برجهای این شهرک در ابعاد 34، 30 و 22 طبقه ساخته میشوند. مجموعهی ما هم مسئولیت ساخت 8 برج 30 طبقهای از این شهرک را برعهده دارد.
- در نمای ساختمانی این برجها از چه سیستمی استفاده شده است؟
نمای بهکار رفته در برجهای این تعاونی ترکیب GFRC و کرتینوال میباشد.
نکتهی قابلتوجه شیوهی بهکار رفته در GFRC، پیشتنیده بودن است.
دیوارها در قطعات مختلف و حدود 2×6 متر ساخته میشوند و این قطعات پیشساخته پس از انتقال به نما نصب میشوند. شیوهی نصب آنهم به این صورت است که یکسری لامل بهصورت تراز به سرتاسر نما متصل میشود و قطعات GFRC که دارای قطعات اتصالی از پیش تعبیهشده در بتن پیشتنیده است، توسط اتصالات فلزی (نبشی) به لاملهای نما وصل میشود.
پس از آن برروی GFRC، کرتینوال کار میشود و کرتینوال توسط یک سازهی فلزی به سازهی اصلی متصل میشود.
نکتهی مهم تکنولوژی بهکار رفته این است که اولاً لاملهای GFRC به صورت هر دوطبقه دوطبقه به هم متصل هستند و اتصالی به دو طبقهی بالا و پایین خود ندارند که این از خسارات و صدمات زیاد درصورت وقوع زلزلهی احتمالی جلوگیری مینماید.
بار اصلی نمای کرتینوال برروی خود اسکلت ساختمان است و نماها خود بههمدیگر متصل نشدهاند و همچنین نماهای کرتینوال اتصال مناسبی به اسکلت ساختمان دارند و حتی اگر به هر دلیل دیوارها فرو بریزد کرتینوال برسر جای خود باقی میماند.
سیستم کرتینوال بهکاررفته در نمای ساختمانها این تعاونی با همکاری "شرکت آبسکون" تهیه شده است.
- آیا سیستمهای نما توسط شرکتهای داخلی طراحی و اجرا شده است؟
GFRC پیشتنیده توسط خود بنیاد تعاون تولید شده است که این نما با هم فکری با یک مهندس هندی ساکن ایران طراحی شده است و روش اتصال آن به اسکلت ساختمان و همچنین اتصال آن به پنجرههای کرتینوال پس از جلسات فنی متعدد با مهندسان داخلی و با قابلیتهای آنها طراحی شده است و برای اجرای نما نیز پس از مذاکرات متعدد با شرکتهای داخلی معتبر، عمده کار به شرکت آبسکون واگذار گردید.
پروژه هوا - فضای سپاه پاسداران
پروژه نیروی زمینی سپاه
پروژه نیروی زمینی
پروژه الماس غدیر ارتش جمهوری اسلامی
پروژه الماس غدیر ارتش جمهوری اسلامی
پروژه مجلس شورای اسلامی