بهگزارش باشگاه در و پنجر و نما بهنقل از خبر فوری، با اینکه، تاکنون از پرینت سه بعدی به عنوان پاسخی خلاقانه به بحران مسکن استفاده شده است و بهعلاوه؛ خانهی بتنی بهعنوان یکی از کاربردهای پرینت سه بعدی بتن نیز مطرح شده و از نمونههای سازه به شمار میآیند، اما گامهای زیادی میتوان در این حوزه برداشت که یکی از این گامها، پرینت سه بعدی اولین ساختمان اداری در دبی است.
اولین ساختمان اداری پرینت سه بعدی شده در دبی که برای استفاده واقعی تهیه شده است، با ادغام طراحی سه بعدی منحصر به فرد ساختمان و تکنولوژی چاپ سه بعدی؛ علاوه بر ترکیب کلی ساختمان، برای خدمات کلیدی درون ساختمان مانند برق، آب، تهویه هوای مطبوع و وسایل درون آن نیز از پرینت سه بعدی استفاده شده است.
فرآیند پرینت سه بعدی اولین ساختمان اداری پرینت شده در دبی
این ساختمان در 17 روز و 48 ساعت با تکنولوژی SLS با دقت بالا پرینت شده، که بهطور قابلتوجهی نسبت به روشهای ساخت سنتی بسیار سریعتر ساخته شده است.
ساختمان اداری، طی دو روز در محل نصب شده است. برای ساخت این ساختمان، از یک پرینتر سه بعدی بزرگ؛ با اندازه 6 متر ارتفاع، 36 متر طول و 12 متر عرض استفاده شده است.
این ساختمان، 250 مترمربع مساحت دارد و به موزهای تبدیل خواهد شد که طرحهای ابتکاری را ارائه میدهد و بنیاد دبی Future Future Foundation را به نمایش میگذارد.
در ساخت این فرآیند، افراد مختلفی همکاری کردهاند که شامل موارد زیر میشوند: یک نفر برای نظارت بر عملکرد پرینتر، هفت نفر برای نصب اجزای ساختمان، و همچنین یک تیم ده نفره متخصص و سرپرست کارهای مکانیکی و برق.
این دفتر، با استفاده از مخلوط ویژه سیمان و مصالح ساختمانی در امارات متحده عربی طراحی و ساخته شده است. شکل قوسی این ساختمان، به دلیل ایمنی و اطمینان از ثبات است.
ویژگیهایی از اولین ساختمان اداری پرینت شده در دبی
این مرکز کوچک تولید دیجیتال، تمام مبلمان داخلی، اجزای ساختاری درون خانه و موارد تزییناتی را دارد که با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی ساخته شدهاند.
وزیر امور خارجه امارات متحده عربی و رئیس کمیته نوآوری ملی در این رابطه گفت: "کیفیت این ساختمان، بهقدری خوب است؛ که کارایی و خلاقیت تکنولوژی چاپ سه بعدی را در تغییر ساختار و بخشهای طراحی تایید کرده است".
وی اضافه کرد: “ما با هدف تبدیل شدن به یک مرکز جهانی نوآوری و چاپ سه بعدی میتوانیم از مزایای این تکنولوژی بهرهمند شویم. و مسیر طولانی در پیش است و این نمونه هنوز گام اول است.”
همکاری برای ساخت اولین ساختمان اداری پرینت شده در دبی
این دفتر نتیجه همکاری بین دبی و WinSun Global Yingchuang، بوده است. این شرکت در زمینه، تکنولوژی پیشرفته تحقیق و توسعه مواد ساختمانی جدید و پرینت خانههای سه بعدی فعالیت میکند؛ بهعلاوه شرکتهای معماری و مهندسی جهانی گنسلر، تورنتون توماستتی و سیسکا هنسی نیز همکاری داشتهاند.
مزایای استفاده از پرینت سه بعدی در ساخت اولین ساختمان اداری
- امکان کار مشترک بین کارکنان
- افزایش کیفیت زمان صرفشده در محل کار
- تغییر محیط کار سنتی و ایجاد فرصتهای بیشتر برای تحریک نوآوری
- فراهم شدن ارتباط بین تیمها
- ارائه طراحی همچنین فضایی برای نمایشگاهها و کارگاهها و همچنین سایر رویدادها
- ارائه ویژگیهای نوآورانه برای کاهش مصرف انرژی
کاهش هزینه و زمان تولید: کارشناسان برآورد میکنند که در مقایسه با ساختمانهای متعارف با اندازههای مشابه؛ تکنولوژی چاپ سه بعدی میتواند زمان تولید را 50 تا 70 درصد کاهش دهد، هزینهها را از 50 تا 80 درصد کاهش میدهد و به علاوه؛ بین 30 تا 60 درصد ضایعات ساختمانی صرفهجویی صورت میگیرد. این صرفهجویی منجر به افزایش بهرهوری، بازده اقتصادی بالاتر و افزایش پایداری میشود.
*لازم به ذکر است که، کل هزینه پروژه تنها 140،000 دلار بود*
*
*
*