به گزارش باشگاه در و پنجره و نما بهنقل از عصر ساختمان، حسن کاری، اظهار داشت: سیاست بنیاد در ارتباط با پلاسکو ساخت یک ساختمان جدید منطبق بر استانداردهای روز، با نمادی از ایثارگری و فداکاری آتشنشانهای عزیز است.
وی در پاسخ به این سؤال که پس از گذشت 6 ماه از حادثه پلاسکو، ساختمان پلاسکو قرار است ساخته شود یا خیر؟ گفت: به دنبال وقوع حادثه پلاسکو با دستور ریاست بنیاد مستضعفان، کمیته ساختمان پلاسکو در بنیاد شکل گرفت و تاکنون 20 جلسه این کمیته برگزار شده است و وظیفه اصلی این کمیته پیگیری ساختِ ساختمان پلاسکو است.
کاری افزود: سیاست بنیاد در ارتباط با پلاسکو ساخت یک ساختمان جدید منطبق بر استانداردهای روز، با نمادی از ایثارگری و فداکاری آتشنشانهای عزیز است. توجه و همدردی همه آحاد مردم ما را به این مسئله هدایت کرد که طراحی ساختمان پلاسکو باید بهصورت مسابقهای ملی برگزار شود تا ضمن مشارکت عمومی در ساخت ساختمانی متمایز از ساختمان قبلی، نمادی ملی برای فداکاری شهدای آتشنشان به یادگار بماند.
وی در پاسخ به این سؤال که تکلیف کسبهای که در این ساختمان اقدام به خرید سرقفلی کرده بودند چیست؟ آیا سرقفلی آنها را خریداری میکنید یا به جای آن مغازهای به آنها میدهید؟ توضیح داد: تصمیم بنیاد ساخت ساختمان پلاسکو و واگذاری سرقفلی به صاحبان سرقفلی قبلی طرف قرارداد با بنیاد مستضعفان، با رعایت حقوق همه مالکین است.
کاری بیان کرد: در ارتباط با خرید سرقفلی یا جایگزینی سرقفلی با مغازه تا کنون درخواستی از طرف کسبه پلاسکو به بنیاد واصل نشده است، درصورت درخواست کسبه آن را در کمیته ساختمان پلاسکو بررسی خواهیم کرد.
وی درباره کمک به کسبه پلاسکو توضیح داد: بنیاد یکی از اعضای کارگروه ویژه بررسی حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو زیر نظر معاون اجرایی ریاست جمهوری است و در قالب این کارگروه آماده هر گونه کمک و همکاری است. کما اینکه هزینه اجاره 7 ماه کسبه ساختمان پلاسکو در ساختمان نور، با اخذ مجوزی که از هیأت امنای بنیاد مستضعفان صورت گرفت، پرداخت شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به قرارگرفتن ساختمان پلاسکو در حریم میراث فرهنگی این ساختمان در چند طبقه ساخته می شود؟ بیان کرد: درخواست صدور پروانه ساخت از طرف بنیاد مستضعفان به شهرداری تهران داده شده است، همه تلاش بنیاد با توجه به حقوق کسبه پلاسکو، هماهنگی با مسئولان مربوطه جهت اخذ جواز ساخت ساختمان در همان ارتفاع قبلی است در هر حال ساخت مجدد ساختمان که مورد تعهد بنیاد است، نیازمند همکاری و کمک همه دستاندرکاران و دستگاههای ذیربط است.
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان در پاسخ به این سؤال مبنی بر ایمنسازی ساختمانهای قدیمی بنیاد، گفت: یکی از مباحثی که در کمیته ساختمان پلاسکو، در بنیاد مستضعفان، مطرح شده است، موضوع تکمیل، بهروزرسانی و ایمنسازی ساختمانهای قدیمی است که در مالکیت بنیاد هستند؛ البته باید در نظر داشت همه ساختمانهایی که طی سالهای اخیر توسط بنیاد ساخته شدهاند از ایمنی کامل برخوردار هستند؛ ساختمانهای مورد اشاره بعضاً ساختمانهای قدیمی هستند، این ساختمانها علاوه بر بنیاد که صرفاً مالک عرصه یا اعیان است، دارای مالکین صاحب سرقفلی هم هستند که توسط هیأت مدیره یا شورای آن ساختمانها نگهداری و اداره میشوند.
کاری گفت: وضعیت ایمنی 32 ساختمان قدیمی شناسایی شد و ضمن بررسی وضعیت آنها با همکاری سایر مالکین و در مواردی بنا به ضرورت رأساً توسط بنیاد مستضعفان اقدامات مورد نیاز از قبیل ایمن سازی، بیمه و حفاظت در برابر حریق در آنها انجام و در دست پیگیری است.